09 [OCT 18] SPORT Buzau
Marţi, 09 octombrie 2018

Pe filieră estică!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1712 vizualizari 1 comentariu mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Rusoaica Natalia Vinyukova şi bielorusa Dziana Ilyna au fost motoarele SCM-ului într-o victorie de senzaţie

*SCM Buzău – CSM Slatina 28-20 (13-11)

Se respiră aerul tare al înălţimilor la echipa feminină de handbal! A treia victorie în ultimele 4 etape a dus SCM-ul pe un incredibil loc 5 în Liga Naţională, o poziţie de pe care se vede mai degrabă Europa, decît salvarea de la retrogradare. Dar să nu ne grăbim, urmează meciuri extrem de grele şi de la extaz la agonie nu este, de multe ori, decît un pas. Însă pe fetele lui Dumitru Muşi şi Romeo Ilie nu le poate împiedica nimeni să se bucure de aceste momente de senzaţie! Duminică, la Sala Sporturilor, deşi se anunţa a fi un adversar destul de complicat, CSM Slatina a sfîrşit prin a fi dezmembrată de o echipă buzoiană ce a funcţionat aproape de capacitatea maximă. Devenită jucătoare de bază la SCM, odată cu rezolvarea problemelor cu actele, Natalia Vinyukova a fost MVP-ul meciului şi nu doar pentru cele 7 goluri marcate în poarta Slatinei. Aproape tot ce a făcut rusoaica pe teren a fost la superlativ! Lîngă fosta jucătoare a Zvezdei Zvenigorod, la înălţime a fost şi Dziana Ilyna, cu o primă repriză încîntătoare. Slatina a produs ceva emoţii la început, cînd a controlat startul partidei, mai exact primul sfert de oră. Cu gurile de foc din Est, plus Alina Ilie, autoarea unor aruncări ca din tun, SCM-ul a trecut în avantaj şi a încheiat prima repriză la o diferenţă de 2 goluri, 13-11. După pauză, a fost recital! În rol şi-a intrat şi Diana Predoi, 4 goluri în 6 minute, în timp ce Vinyukova a asigurat constanţa atît în apărare, cît şi în atac. Ecartul s-a tot mărit, Slatina n-a înţeles ce i se întîmplă: 28-18 arăta tabela cu 6 minute înainte de final! S-a terminat „ceva” mai strîns, 28-20, iar suporterii au început să viseze. Cu o victorie şi etapa viitoare, duminică, pe 21 octombrie, la Bistriţa, lucrurile se complică periculos de...bine!

SCM Buzău: Alina Iordache, Mădălina Pușcaș - Natalia Vinyukova (7), Diana Predoi (6), Alina Ilie (5), Dziyana Ilyna (4), Cristina Nan (4), Ionela Goran (1), Mădălina Predoi (1), Marija Gedroit, Marinela Gherman, Andreea Mărginean, Roxana Tabarcea, Alexandra Banciu, Laura Leahu. Antrenor: Dumitru Muşi


SCM Buzău – Corona Braşov se vede la TVR HD, joi, pe 25, de 17.30!

Următorul meci de la Sala Sporturilor vine cu o premieră pentru SCM Buzău. Postul public de televiziune, deţinătorul drepturilor TV, va transmite în direct joi, 25 octombrie, de la ora 17.30, pe TVR HD, partida pe care echipa buzoiană o va susţine împotriva Coronei Braşov, în etapa a 7-a a Ligii Naţionale. 


Liga Naţională - Etapa a 5-a

HC Zalău – CSM Roman 31-21
Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie 23-30
SCM Craiova – CSU Cluj Napoca 37-26
SCM Buzău – CSM Slatina 28-20
Gloria Bistriţa – Corona Braşov 21-24
CSM Bucureşti – SCM Rm. Vîlcea – astăzi, 17.30, TVR 1
CSM Galaţi – Dunărea Brăila – mîine, 17,30

Clasament

1.CISNĂDIE 13
2.CSM Bucureşti 12
2.Rm. Vîlcea 12
4.Corona 10
5.SCM Buzău 10
6.Craiova 9
7.HC Zalău 7
8.Baia Mare 7
9.Slatina 7
10.Bistriţa 6 
11.Galaţi 1
12.Brăila 1
13.Cluj Napoca 0
14.Roman 0

Etapa a 6-a – 21 octombrie

SCM Rm. Vîlcea – CSM Galaţi
Gloria Bistriţa – SCM Gloria Buzău
CSM Slatina – SCM Craiova
Măgura Cisnădie – HC Zalău
CSU Cluj Napoca – Minaur Baia Mare
Corona Braşov – Dunărea Brăila
CSM Roman – CSM BucureştiVoteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

suportew
09 octombrie 2018
traiasca dl PRIMAR TOMA


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU