Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


20 [NOV 17] SPORT Buzau
Luni, 20 noiembrie 2017

Sentimente amestecate!Metalul Buzău - Axiopolis Cernavodă 1-1 (0-0)

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2207 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

În rezumat, lucrurile stau cam aşa: nou promovată în această vară, Metalul a terminat turul de campionat pe locul 5, cu o performanţă care nu este la îndemîna multor echipe, mai ales într-o asemenea postură - o singură înfrîngere pe parcursul celor 13 etape, chiar împotriva campioanei de toamnă a seriei, Progresul Spartac.

Sîmbătă, în ultimul meci de pe sintetic, campioana a întîlnit-o pe Axiopolis Cernavodă şi avea şansa, în cazul unei victorii, ca performanţa deja amintită să capete şi mai multă strălucire: un loc pe podium! Metalul nu s-a speriat de renumele pe care formaţia din Cernavodă şi-l construise pînă acum, cu cîteva puncte de referinţă, victoria cu 5-0 de la Rm. Sărat, care ar fi putut fi la o diferenţă cel puţin dublă, ori revenirea de senzaţie de pe terenul Progresului, unde, deşi a fost condusă cu 0-2, a cîştigat cu 3-2. E drept, un parcurs şi cu cîteva umbre, eşecul de la Techirghiol, în faţa Farului şi cel de pe propriul teren, cu Voluntari 2, cînd ilfovenii s-au prezentat însă cu foarte mulţi jucători de la prima etapă. Pe teren însă, sîmbătă, Axiopolis n-a părut deloc o sperietoare, deşi în componenţa formaţiei constănţene sînt mulţi jucători de calitate, precum Răvoiu, Vieru, Mihalache ori Fotescu. Vali Stan a acceptat şi această provocare şi a pregătit o tactică prin care să anuleze cît mai mult posibil atuurile adversarilor.

Metalul a început bine, sus, cu Iacob (2) şi Lungoci (14) reluînd însă mult prea slab ca să-l învingă pe Puia. La noi, Toader a fost la post la "capul" lui Răvoiu (19), dar a şi avut mari emoţii la şutul-centrare al lui Fotescu, deviat în transversală (25), prima mare ocazie de gol a meciului. Pe final de repriză (44), oaspeţii mai dau ceva fiori, cînd Mihalache, în super-poziţie, a trecut pe lîngă centrarea lui Fotescu. 0-0 la pauză.
Ce ocazii în final!
Campioana a început la fel de bine şi partea secundă, cu faze periculoase la poarta lui Puia: un "cap" al lui Benga, care se duce puţin pe lîngă bara din dreapta (47) şi, mare ocazie, un şut al lui Lungoci, la colţul scurt, la care doar reflexul lui Puia a amînat deschiderea scorului (58). Care, din păcate, n-a putut fi evitată de buzoieni, dar după o fază care a iscat din nou mari controverse, cu un henţ care l-a ajutat pe Fotescu să-l învingă pe Toader cu un şut din apropiere: 0-1 (67)!  
Amintiţi-vă ce spuneam mai demult, tot aici: eliminarea gratuită lui Manea, în minutul 10, în meciul cu Borcea, penalty-urile inexistente dictate împotrivă la Rm. Sărat şi cu Progresul, toate acestea nu sînt erori întîmplătoare, aşa cum încearcă să ne convingă marii specialişti şi apărători necondiţionaţi ai arbitrajului! Cert e că, condusă, pentru Metalul începea o nouă cursă de urmărire. Două şuturi ale lui Halîngă şi unul al lui Lungoci au prevestit parcă golul egalizator, reuşit de Costin Puşcă, în urma cornerului bătut perfect de Duţu: 1-1 (79)! Cam un sfert de oră rămas pentru încă un gol, de care Metalul a fost atît de aproape! Şutul lui Lungoci (82), din marginea careului, a trecut la o palmă de poarta lui Puia, dar şi mai mare a fost ocazia lui Dan Stan, al cărui şut fantastic, de la vreo 30 de metri, a fost respins în transversală de Puia (86). Cei de la Cernavodă n-au mai existat în tot acest timp, antrenorul lor, Ionel Melenco, încercînd, în disperare de cauză, să-şi "betoneze" echipa, dar să mai şi cîştige ceva timp cu două schimbări în ultimele minute. S-a terminat 1-1 şi chiar a fost un motiv de frustrare pentru Metalul. Sentimente amestecate la final, dar mai presus de orice sînt cifrele seci ale turului: locul 5, o singură înfrîngere, 28 puncte. Şi satisfacţia că a fost, într-adevăr, echipa buzoienilor!  

METALUL BUZĂU - AXIOPOLIS CERNAVODĂ 1-1

Metalul: Toader - Trăistar, C. Puşcă, P. Benga, Grăjdan - R. Tănase (13 Halîngă), D. Stan, M. Puşcă, D. Ion - A. Iacob, Lungoci. Rezerve neutilizate: S. Creţu - Bardaş, Badea, Cl. Pîslaru, Manea, Şt. Păun. Antrenor: Vali Stan
Axiopolis: Cl. Puia - Loloţ, Răvoiu, Andrescu, M. Hristu - Beşleagă (66 N. Moise), Abibula, Căt. Creţu, Mihalache - Vieru (90 I. Gheor­ghe) - Fotescu (88 Zaharia). Rezerve neutilizate: Cr. Nanu - Vlăescu, Val. Hristu, Sasu. Antrenor: Ionel Melenco
-au marcat: C. Puşcă 79 - Fotescu 67 -cartonaşe galbene: P. Benga, C. Puşcă, Lungoci - Beşleagă, Căt. Creţu, Mihalache -arbitri: Ovidiu Oprea (Ploieşti) - Joszef Peter (Sf. Gheorghe), Ioan Dragoş (Făgăraş)   

Liga a 3-a, Seria a 2-a - Etapa a 13-a   FCSB 2 - Progresul Spartac     1-3 Sportul Chiscani - Farul Constanţa     0-6 FC Voluntari 2 - Agricola Borcea     6-0 Metalul Buzău - Axiopolis Cernavodă     1-1 Înainte Modelu -     Delta Tulcea      7-2 ACSM Olteniţa - CSM Rm. Sărat     1-1 Unirea Slobozia - Victoria Traian     9-1  Clasament      1.PROGRESUL     34 2.Farul    32 3.Cernavodă    29 4.Slobozia     28 5.Metalul     28 6.Voluntari 2     24 7.FCSB 2     23 8.Modelu     16 9.CSM Rm. Sărat     16 10.Olteniţa     10     11.Tulcea     9 12.Borcea     8 13.Chiscani     4 14.Traian     0  Etapa a 14-a c 3 martie 2018  Axiopolis Cernavodă - Agricola Borcea FC Voluntari 2 - Victoria Traian Unirea Slobozia - Farul Constanţa Sportul Chiscani - CSM Rm. Sărat CSM Olteniţa - Progresul Spartac FCSB 2 - Delta Tulcea Înainte Modelu - Metalul BuzăuEtichete: amestecate |  Axiopolis |  Buzău |  Cernavodă |  Metalul |  Sentimente
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
255 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
146 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU