Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
06 [SEP 18] SPORT Buzau
Joi, 06 septembrie 2018

RUGBY SCM Timişoara - SCM Buzău, episodul 2

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1469 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Cu o lună în  urmă, în Cupa Regelui, buzoienii au fost surclasaţi de campioană, 19-52, în Parcul Tineretului, în sferturile Cupei Regelui

 SCM Buzău şi SCM Timişoara se întîlnesc din nou, după exact o lună, de data aceasta în runda inaugurală a noii ediţii a SuperLigii de rugby. Pe 8 august, în sferturile de finală ale Cupei Regelui, în primul meci oficial al sezonului intern, cele două echipe au stat faţă în faţă în Parcul Tineretului, iar jocul nu a avut istoric.    
    Campioana s-a impus atunci categoric, 52-19, lăsînd chiar impresia că n-a vrut să forţeze pentru o diferenţă şi mai dură. Datele problemei nu s-au schimbat prea mult între timp, poate doar o lună în plus de pregătire pentru buzoieni, timişorenii plecînd şi de această dată cu prima şansă. Ediţia care începe sîmbătă este cea de-a opta în actualul format, respectiv cea cu numărul 102 din istoria celei mai importante competiţii din rugby-ul românesc. După o pauză de 5 ani, ediţia 2018-2019 va avea la start 8 echipe, celor şase participante din sezonul trecut: Timişoara Saracens, Ştiinţa Baia Mare, Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj alăturîndu-se campioana Diviziei Naţionale de Seniori, Tomitanii Constanţa şi vice-campioana DNS, SCM Buzău.
Conferinţă de lansare, la sediul FRR
Cu o săptămînă înaintea startului, la sediul Federaţiei Române de Rugby a avut loc conferinţa de presă ce a prefaţat noul sezon, 2018-2019, al SuperLigii. Pe lîngă oficialii FRR, la conferinţă au participat căpitanii celor 8 echipe, SCM Buzău fiind reprezentată de sud-africanul Michael Scheepers, care a declarat: „Ne bucurăm să fim aliniaţi la startul SuperLigii, mai ales că sîntem o echipă încă în formare. Avem şi jucători ceva mai experimentaţi, avem şi jucători tineri şi sperăm să găsim cea mai bună formulă pentru a ne lega cît mai bine ca echipă. Jucătorii sînt încîntaţi că vor evolua în această competiţie importantă, ne dorim să facem jocuri frumoase, să creştem de la meci la meci”.   
SuperLiga, Etapa 1 - sîmbătă, 8 septembrie
SCM Timişoara - SCM Buzău Ştiinţa Baia Mare - Tomitanii Constanţa Steaua Bucureşti - Universitatea Cluj CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti (ora 17.00, Telekom Sport)Etichete: Buzău |  episodul |  RUGBY |  Timişoara
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU