21 [FEB 19] SPORT Buzau
Joi, 21 februarie 2019

Războiul pentru marca Gloria s-a mutat la Tribunalul Bucureşti!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1982 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro


SCM A DAT ÎN JUDECATĂ FC GLORIA, CHELTUIND AIUREA BANI DE LA BUGETUL LOCAL

*Consilerii locali n-au idee ca plata serviciilor Agenţiei de Proprietate Intelectuală Weizmann Ariana & Partners, contractată de SCM, să fi fost aprobată în CLM
*Firma la care a apelat SCM este una dintre cele mai importante în domeniu, dar şi cele mai scumpe, cu onorarii care pot ajunge şi la mii de euro
*În prezent, procesul de la Tribunalul Buzău este suspendat
*Inducere în eroare: SCM solicită decăderea din drepturi a FC Gloria Buzău asupra mărcii pe motiv că nu a mai desfăşurat nici o activitate (n.r. fotbalistică) conform CIS în ultimii 5 ani; FALS: pe 4 iunie 2016 Gloria juca la Pojorîta ultimul meci înainte de dezafiliere!

SCM Buzău nu vrea să aibă de-a face cu ceea ce a însemnat FC Gloria Buzău, dar este dispusă să plătească bani grei de la bugetul local pentru a intra în posesia mărcii defunctului club de fotbal, aflat acum în faliment. Dar apelînd nu la varianta corectă, participarea la licitaţiile organizate pînă acum de lichidatorul judiciar EVA CONT SPRL, ci la o procedură mult mai costisitoare, care riscă, în cazul unui eşec, să păgubească şi mai mult bugetul local. Concret, pe 12 februarie, la Tribunalul Buzău, ar fi trebuit să aibă loc primul termen în procesul pe care FC Gloria Buzău l-a deschis împotriva SCM Buzău pentru folosirea abuzivă a mărcii. Între timp însă, la Tribunalul Bucureşti, clubul municipalităţii a deschis la rîndul său un proces împotriva FCGBZ, prin care solicită instanţei decăderea din drepturile asupra mărcii, invocînd, printre altele, faptul că FC-ul nu a mai desfăşurat nici o activitate fotbalistică, conform CIS, în ultimii 5 ani! Ceea ce este complet fals, întrucît fosta echipă de fotbal din Crîng s-a aflat în competiţie pînă pe 4 iunie 2016, cînd pierdea cu 1-8 la Pojorîta, în ultima etapă a play-out-ului Ligii a 2-a, sezonul 2015-2016! În procesul de la Tribunalul Bucureşti, SCM Buzău este reprezentat de Agenţia de Proprietate Intelectuală Weizmann Ariana & Partners, una dintre cele mai importante, dar şi mai scumpe în domeniu. Potrivit informaţiilor vehiculate pe diverse forumuri, pentru o reprezentare în instanţă pe durata unui întreg proces, onorariul firmei în cauză poate ajunge şi la cîteva mii de euro. Evident, în funcţie de anvergura clienţilor ori de complexitatea cauzei. Interesant este că onorariul este plătit cu bani de la bugetul local, şi asta chiar dacă în CLM n-a fost promovat vreodată vreun proiect de hotărîre în acest sens. Fapt confirmat şi de Silviu Roşioru, consilier PSRO: 

„Ştiu că s-au făcut astfel de demersuri pentru angajarea unor case de avocatură în alte speţe, dar despre această agenţie, să fi aprobat noi vreo sumă, nu a fost vorba niciodată. Normal era, bineînţeles, ca plata să fie supusă votului într-o şedinţă de Consiliu Local” – Silviu Roşioru, consilier local

Revenind, pe moment, acţiunea de la Tribunalul Buzău a fost suspendată pînă la un verdict definitiv de la Tribunalul Bucureşti, sau, mai exact, de la Curtea de Apel, unde, cu siguranţă, una dintre cele două părţi va face recurs după o primă soluţie pe fond. Deocamdată, nu a fost fixat primul termen.  

Întîmpinare şi Reconvenţională FCGBZ la Tribunalul Bucureşti

Tot la Tribunalul Bucureşti, ca urmare a cererii de chemare în judecată formulată de SCMBZ, FCGBZ a depus o Întîmpinare şi o Reconvenţională (n.r. mijloc procedural prin care pîrîtul dintr-un proces pendinte formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului). 

În prezent, denumirea, emblema şi palmaresul Gloria Buzău, bun mobil necorporal aparţinînd debitoarei Fotbal Club Gloria Buzău, sunt scoase la vînzare la licitaţiile organizate în cadrul dosarului de faliment 4909/114/2012 aflat pe rolul Tribunalului Buzău, licitaţii organizate conform Legii nr. 85 / 2006 a insolvenţei, aprobate de Adunarea Creditorilor şi Judecătorul sindic, pe baza raportului de evaluare, licitaţii publicate în presă şi pe site-urile de specialitate. Afirmaţiile reclamantei Sport Club Municipal Gloria Buzău conform cărora „de şase ani de zile pîrîta nu a mai desfăşurat nici o activitate conform certificatului de identitate sportivă şi a mărcii sale înregistrate şi anume activităţi sportive/fotbal” nu au nici un temei, fiind eronate, Fotbalul Club Gloria Buzău desfăşurîndu-şi activitatea sportivă astfel cum am precizat mai sus (...), iar după deschiderea procedurii de faliment a participat în continuare în cadrul sezonului competiţional 2015-2016, activînd în cadrul Ligii a 2-a seria I pînă la data de 26.04.2017 cînd a fost dezafiliată provizoriu (...) ulterior desfăşurîndu-şi activitatea prin vînzarea la licitaţie a bunurilor sale şi prin încasarea de creanţe. (...) Urmare a cererii de chemare în judecată formulate de reclamantă, am întocmit şi trimis adresa nr. 02/25.01.2019 către F.R. Fotbal, în care solicităm să ni se comunice pînă la ce dată a funcţionat FC Gloria Buzău în cadrul Ligii a 2-a, seria I, adresă la care nu am primit răspuns pînă la data întocmirii prezentei întîmpinări (N.R. nu vă surprinde lipsa de reacţie a Federaţiei, nu-i aşa?). Ca urmare, marca înregistrată este un bun necorporabil a cărei valorificare va asigura acoperirea unei părţi din creanţele înscrise în tabel. În consecinţă, odată intrată în circuitul civil, marca protejată este menţinută ca entitate patrimonială în cadrul procedurii insolvenţei care asigură posibilitatea valorificării acesteia în scopul acoperirii unei părţi a masei credale”  - pasaje din întîmpinare

Conform Art.46, alin.1 lit.c) din Legea nr.84/1998, care precizează:
1)orice persoană interesată poate solicita Tribunalului Bucureşti, oricînd în cursul duratei de protecţie a mărcii, decăderea titularului din drepturile conferite de marcă, dacă:
a)după data înregistrării şi ca urmare a folosirii mărcii de către titular sau cu consimţămîntul acestuia, marca a devenit susceptibilă a induce publicul în eroare, în special cu privire la natura, calitatea sau provenienţa geografică a produselor ori serviciilor pentru care a fost înregistrată, solicităm:
-decăderea reclamantei Sport Club Municipal Gloria Buzău din drepturile asupra mărcii individuale combinate, Sport Club Municipal Gloria Buzău 2017 Hai Buzău, Buzău!, nr. M201800300, pentru clasa 41, după cum precizează chiar reclamanta 
-radierea înregistrării mărcii naţionale individuale combinate nr. M201800300 Sport Club Municipal Gloria Buzău 2017 Hai Buzău, Buzău! din Registrul Mărcilor din România
-obligarea reclamantei Sport Club Municipal Gloria Buzău la plata tuturor cheltuielilor pe care le vom efectua cu prezentul litigiu.
Astfel, Fotbal Club Gloria Buzău-în faliment a întocmit Cerere de chemare în judecată a pîrîtei Sport Club Municipal Gloria Buzău prin care a solicitat: interzicerea folosirii, de către pîrîta Sport Club Municipal Gloria Buzău a denumirii Gloria Buzău, folosirea semnului distinctiv, oferirea sau prestarea serviciilor sub denumirea Gloria Buzău şi utilizarea acestei denumiri şi a semnului pe documente sau pentru publicitate; obligarea pîrîtei la modificarea denumirii Gloria Buzău înregistrate în cadrul tuturor organelor unde a fost înregistrat Sport Club Municipal Gloria Buzău; obligarea pîrîtei la plata daunelor cominatorii şi la plata cheltuielilor de judecată. 
Pe rolul secţiei I civilă a Tribunalului Buzău a fost înregistrat dosarul numărul 2752/114/2018 avînd ca obiect siglă/emblemă, primul termen fiind acordat în data de 14.02.2019. Acţiunea a fost promovată cu acordul Adunării Creditorilor şi în interesul acestora, avînd în vedere inclusiv faptul că, datorită folosirii numelui Gloria Buzău de către pîrîta Sport Club Municipal Gloria Buzău sîntem împiedicaţi să valorificăm marca în condiţii de licitaţie publică (pînă în prezent fiind organizate numeroase licitaţii la care nu s-a prezentat nici un ofertant, eventualii cumpărători fiind induşi în eroare de pîrîtă prin folosirea de către aceasta a mărcii noastre, în aceste condiţii oferta noastră nemaifiind credibilă, cu aprobarea Adunării Creditorilor trebuind să operăm dese reduceri de preţ la licitaţiile organizate).
Fotbal Club Gloria Buzău-în faliment, prin lichidator judiciar, a introdus acţiunea tocmai pentru protejarea şi valorificarea patrimoniului său şi în folosul creditorilor (din cauza faptului că pîrîta Sport Club Municipal Gloria Buzău continuă să se folosească de marca Gloria Buzău, nefiind nici interesată să participe la licitaţia organizată de Fotbal Club Gloria Buzău-în faliment în scopul deţinerii şi folosirii în mod legal a mărcii, produce prejudicii atît debitoarei în faliment cît şi creditorilor săi)
(...) Afirmaţia Sport Club Municipal Gloria Buzău din prezenta acţiune potrivit căreia „...pîrîta din prezenta cauză, în calitate de reclamantă în dosarul nr.2752/114/2018 nu urmăreşte să-şi protejeze marca şi încearcă să ne forţeze să preluăm marca acesteia, scoasă la licitaţie în cadrul procedurii de insolvenţă” este neconformă cu realitatea, incorectă şi fără nici o susţinere, Fotbal Club Gloria Buzău scoţînd la vînzare, la licitaţie publică cu strigare, marca sa, în cadrul dosarului de faliment (...) aşadar acţiunea reclamantei este de natură să prejudicieze creditorii întrucît anularea mărcii lipseşte ilegal de valoare un bun al debitoarei. 
(...)Confuzia creată prin folosirea de către Sport Club Municipal Gloria Buzău a denumirii Gloria Buzău este dovedită şi prin următoarele fapte:
-pe site-ul Wikipedia, la SCM Gloria Buzău, afişat pe internet, cu toate că acest club municipal a fost înfiinţat în anul 2017, el figurează înfiinţat în anul 1973, cu numele FC Gloria Buzău, figurînd la istoria clubului că a participat în cadrul Ligilor I şi a II-a organizate de F.R. Fotbal, fiind folosit în totalitate palmaresul pîrîtei FC Gloria Buzău, căreia îi cere decăderea din drepturi şi anularea mărcii!
-în luna decembrie 2018 Federaţia Română de Fotbal a efectuat eronat o plată în contul clubului Fotbal Club Gloria Buzău, cu titlu de subvenţie futsal, în loc de a efectua plata în contul Sport Club Municipal Gloria Buzău” – pasaje din Reconvenţională


„Autodepăşirea continuă şi obţinerea victoriei”

Din cererea de chemare în judecată formulată de SCM Buzău, magistraţii Tribunalului Bucureşti pot afla, printre altele, că scopul clubului îl reprezintă, printre altele, „autodepăşirea continuă, realizarea de recorduri locale, naţionale şi internaţionale, precum şi obţinerea victoriei”. Aici s-ar putea încadra, de exemplu, autodepăşirea echipei de futsal, care nu mai pierde cu 1-11, ci cu 3-10 sau victoriile obţinute de echipa de fotbal, precum cea de la Focşani. Hai Buzău, Buzău!



Etichete: Bucureşti |  Gloria |  marca |  mutat |  pentru |  Războiul |  Tribunalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

353 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

479 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

566 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU