SPORT
Curs valutar:
4.7383
4.2016
16 februarie 2019 Ultimul update: 21:00
19 [SEP 18] SPORT Buzau
Miercuri, 19 septembrie 2018

Noua bijuterie LPS, pe locul ruinelor de la Concas!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
4 voturi 7177 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Ar fi trebuit să fie cel mai mare stadion din Buzău şi unul dintre cele mai mari din România. Un proiect, grandios la vremea respectivă, care urmărea amenajarea unui stadion de 50.000 de locuri la „Concas”, baz aflată pe Strada Transilvaniei. Construcţia a fost începută de regimul comunist, dar lucrările au fost sistate după 1989. Între timp, cu ce s-a reuşit să se mai amenajeze, la „Concas” s-a putut juca fotbal, baza sportivă fiind casă pentru mai multe echipe buzoiene.

Pe măsura trecerii timpului şi fără nici o investiţie, baza sportivă s-a degradat în continuu. Schelele pe care urma să se amenajeze tribunele au fost demontate de hoţii de fier vechi, gardul distrus, tabela de marcaj furată, iar suprafaţa de joc, altădată poate cea mai bună din judeţ, a fost năpădită de buruieni şi transformată într-o imensă groapă de gunoi. Acum, însă, baza „Concas”, cum o cunosc buzoienii, are şansa de a fi redată din nou circuitului sportiv. Printr-o hotărîre de Consiliu Local, Primăria a dat baza în administrarea Liceului cu Program Sportiv şi aproape 4 miliarde de lei vechi pentru reabilitare. După îndelungi proceduri birocratice, LPS a obţinut toate avizele necesare, iar de ieri primele utilaje şi-au făcut apariţia în mijlocul peisajului înfiorător de la „Concas”. Urmează o muncă titanică, cu lucrări de mare amploare. Concret, va fi curăţat terenul, erbicidat şi pregătit pentru însămînţare, va fi forat un puţ pentru apă şi amenajat sistemul de irigaţie prin care se va uda gazonul, vor fi montate vestiare mobile, dotate cu toate utilităţile, o sală de şedinţe, o tribună de 200 de locuri şi va fi amenajat un spaţiu dedicat exclusiv părinţilor. Dacă totul va merge conform planului, undeva în martie – aprilie anul viitor, LPS va inaugura noua casă a tuturor grupelor de copii şi juniori. 

Cătălin Cighir: „Va fi o bază modernă!”

Atunci cînd va fi gata, noua bază sportivă de la „Concas” va deveni al doilea proiect de amploare finalizat pentru Liceul cu Program Sportiv, după Sala de Sport, în mandatul directorului Cătălin Cighir. „Astăzi (n.r. ieri) încep lucrările pentru realibilitarea bazei sportive, dacă putem să-i spunem reabilitare pentru că, după cum se poate vedea, este dezastru! Sîntem bucuroşi că am reuşit să începem lucrările, copiii LPS-ului vor beneficia cît de curînd de acest stadion şi nu numai copiii de la LPS, ci toţi care vor dori să facă fotbal de performanţă şi vor să se înscrie la acest club vor fi bineveniţi şi ne bucurăm că am reuşit această mare investiţie”, a declarat Cighir. Directorul LPS este convins că, odată ce vor fi finalizate lucrările, în locul „dezastrului” va apărea o bază sportivă modernă: „În primul rînd se va face suprafaţa de joc a unui teren mare, regulamentar, de 100/60, un teren mic de antrenament de 70/50, se vor amenaja 5 vestiare, toate avînd apă caldă, toaletă, grup sanitar şi tot ce este necesar, o sală de şedinţe, se vor amenaja terenurile de tenis şi cel de bitum, se vor face lucrările de irigare, din aceea subterană, astfel încît să nu mai fim nevoiţi să cărăm apa cu furtunul pentru a iriga terenul. Deci va fi o bază modernă!”Etichete: bijuterie |  Concas |  locul |  ruinelor
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

383 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [09:45]  MONDEN BUZAU

De Ziua Radioului, Focus Fm dă petrecere!

342 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [08:33]  MONDEN BUZAU

HOROSCOP 13 februarie 2019 - Focus FM

289 vizualizari Citeste tot
12 feb 2019 [08:07]  SPORT BUZAU

HANDBAL Suflu proaspăt

364 vizualizari Citeste tot
11 feb 2019 [13:17]  ACTUALITATE BUZAU

A murit un cunoscut medic buzoian

1529 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU