01 [IUN 19] SPORT Buzau
Sâmbătă, 01 iunie 2019

MON DIAW, NE-AM SALVAT DE LA RETROGRADARE!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1581 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

*Un parteneriat cu Consiliul Judeţean, care a asigurat tot sprijinul necesar, cu discreţie şi fără a se amesteca în treburile conducerii, una tehnică, cu fostul mare internaţional Eliodor Voica, alături de un specialist al handbalului local, Bogdan Constantin, şi una administrativă, profesionistă şi experimentată, cum nu prea există deocamdată în sportul buzoian, preşedinte Georgian Băducu şi team-manager Răzvan Voicu, a avut un prim episod fericit! 

Liga Naţională de handbal masculin continuă şi din toamnă la Buzău! HC Buzău a reuşit în această seară, la Drobeta Tr. Severin, după al doilea meci şi a doua victorie la turneul de baraj să se menţină în eşalonul de elită. Cu emoţiile inerente, deşi pleca favorită, alături de cealaltă prim-divizionară, CSM Făgăraş, echipa buzoiană a făcut două partide perfecte în faţa celor două formaţii din eşalonul secund. După succesul categoric de vineri, cu CSM Sighişoara (32-22), HC Buzău n-a stat la discuţie nici cu CSM Alexandria. O partidă, e adevărat, ce se anunţa mult mai dificilă, dar pe care băieţii lui Eliodor Voica au ştiut cum să o abordeze pentru ca la final orice surpriză neplăcută să fie exclusă. Despre joc, se poate vorbi cam în primul sfert de oră, cînd adversara chiar a pus probleme băieţilor lui Eliodor Voica. Teleormănenii s-au aflat şi la conducere, însă cînd îi ai pe Asoltanei, Diaw şi Mironescu, lucrurile devin mult mai simple. De altfel, „Asos”, la penultimul meci pentru HC Buzău, a fost MVP-ul meciului, cu nu mai puţin de 13 reuşite! Revenind, după 18-13 la pauză, partea secundă n-a mai avut istoric, mai ales că adversarul a căzut pradă atît nervilor exageraţi, cît şi propriei neputinţe şi a devenit pe final un sparring-partener pentru Diaw şi Compania. Diferenţa a luat-o razna, iar sirena de final a tabelei a arătat cam ceea ce a fost pe teren în cele 60 de minute: 39-27! 

HC Buzău: Bogdan Manole, Daniel Bobeică – Mihai Asoltanei (13), Liviu Mironescu (6), Ibrahima Diaw (4), Andrei Grasu (3), Marius Anton (3), Cătălin Scarlat (2), Claudiu Şimicu (2), Răzvan Mircescu (1), Bogdan Tudorache (1), Florin Chircă (1), Mihai Buşecan (1), Denis Olteanu (1), Răzvan Istrate (1), Alex Cîrstea. 
-ANTRENOR PRINCIPAL: ELIODOR VOICA
-ANTRENOR SECUND: BOGDAN CONSTANTIN
-TEAM MANAGER: RĂZVAN VOICU
-PREŞEDINTE: GEORGIAN BĂDUCU

TURNEU BARAJ – DROBETA TR. SEVERIN, ZIUA A 2-A:

CSM Făgăraş – CSM Sighişoara 32-25
HC Buzău – CSM Alexandria 39-27

Clasament

1.HC BUZĂU 6 
2.CSM FĂGĂRAŞ 6
3.CSM Alexandria 0 
4.CSM Sighişoara 0

Etapa a 3-a (ultima), duminică, 2 iunie:

-ora 10.00: CSM Alexandria – CSM Sighişoara
-ora 12.00: HC Buzău – CSM Făgăraş Etichete: RETROGRADARE |  SALVAT
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU