12 [IUN 18] SPORT Buzau
Marţi, 12 iunie 2018

Mesaj superb al Marinei Baboi

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
13 voturi 4960 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro


„Mulţi dintre perfor­merii zilelor noastre îşi datorează realizarile unui an­trenor iscusit. Fără acesta, şi-ar fi consumat energia în căutări continue, în zbateri greoaie, încercînd să-şi valorifice la maxim potenţialul, talentele, abilităţile şi resursele de care dispun. Apoi, deşi există destui antrenori excelenţi în lume, contează şi să existe o simbioză perfectă între antrenor şi perfor­mer, indiferent de domeniu. Potrivirea de caracter, armonia dintre maestru şi discipol, dintre mentor şi elev contribuie decisiv la determinarea nivelului de performanţă”.   

Sînt cîteva dintre concluziile unui studiu de marketing sportiv care pune pe primul plan relaţia dintre antrenor şi sportivul pe care îl pregăteşte şi care caută să arate cît de mult contează relaţia care există între aceştia pentru marea performanţă, dincolo de muncă, de talent ori bani. Un astfel de caz fericit există şi la Buzău, cu o simbioză perfectă între Marina Baboi, sportiva noastră nu­mărul 1 şi antrenoarea Doina Voinea, cu care a început colaborarea la Steaua şi cu care continuă acum la SCM Buzău. Performanţele Marinei în tot acest timp vorbesc de la sine – titluri naţionale, balcanice, recorduri doborîte, poziţii de top în ierarhiile europene. Marina ştie cel mai bine cît de mult a însemnat şi înseamnă pentru ea relaţia cu Doina Voinea şi, la 4 ani de colaborare, i-a transmis antre­noarei sale un emoţionant mesaj. Natural, din inimă, ca de la o campioană nu numai în sport, ci şi a bunului simţ:
„Trebuie să îi mulțumesc. Îi mulțumesc că m-a învățat, îi mulțumesc că m-a susținut, îi mulțumesc pentru răbdare, îi mulțumesc pentru iubirea ei, îi mulțumesc pentru încredere, îi mulțumesc că a știut să îmi îndrume pașii, îi mulțumesc pur și simplu pentru că este! Au trecut 4 ani de cînd, împreună, formăm o echipă. Fiecare succes al meu ascunde de fapt ore, zile, luni, ani de muncă împreună. M-a învățat ce înseamnă performanța, m-a învățat că talentul nu înseamnă nimic fără muncă, m-a modelat și m-a făcut sportivul care sînt astăzi. Toate realizările mele din ultimii ani, i se datorează. Astăzi, fără nici un motiv, dar cu toate motivele din lume, îi mulțumesc!” Etichete: Baboi |  Marinei |  Mesaj |  superb
Voteaza articolul: bun: 13  |  slab: 0   13

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 aug 2018 [11:24]  SOCIAL BUZAU

Interes general/ Modificările din Legea Pensiilor

193 vizualizari Citeste tot
13 aug 2018 [09:36]  ACTUALITATE BUZAU

Pentru cititorii în trafic/ Pe Podul pe tuburi!

1526 vizualizari Citeste tot
12 aug 2018 [16:26]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 8 răniți la Cioranca

543 vizualizari Citeste tot
11 aug 2018 [16:48]  EDITORIAL BUZAU

Nerecomandat cititorilor ”pe scurt”

710 vizualizari Citeste tot
11 aug 2018 [14:47]  ACTUALITATE BUZAU

Accident grav cu 3 victime, un mort

586 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU