15 [MAI 18] SPORT Buzau
Marţi, 15 mai 2018

Marina Baboi, dublă cîştigătoare în Israel

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
14 voturi 5028 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Start perfect de sezon pentru sportivul numărul 1 al Buzăului! La prima apariţie pe pistă în sezonul de aer liber, atleta Marina Baboi a participat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la un concurs internaţional de juniori 1, la Tel Aviv, în Israel, competiţie care a reunit la start atleţi din Israel, Ucraina, Cipru, Belarus şi România.

În continuarea unui sezon indoor fabulos, Marina nu le-a lăsat nici o şansă adversarelor împotriva cărora a concurat, cîştigînd atît cursa de 100 de metri plat, cît cea de ştafetă 4 x 100 de metri, alături de Andreea Miklos, Andreea Caracuda şi Vanessa Balaci. Totodată, timpul reuşit în proba de 100 de metri i-a asigurat Marinei şi baremul necesar participării la Mondialele U20 care vor avea loc la Tampere, în Finlanda, în luna iulie.

"Am încheiat competiția cu două locuri întîi: un loc 1 în proba de 100 de metri, cu timpul de 11.75, timp foarte bun, la 4 sutimi de secundă de recordul meu personal și în același timp barem pentru Campionatul Mondial de Juniori U20) și un loc 1 cu echipa României în proba de ştafetă 4 x 100 de metri. Concursul a fost unul foarte tare, cu rezultate deosebite pentru perioada aceasta a anului. Startul de sezon a fost unul promițător și am încredere că urmează rezultate din ce în ce mai bune!", a spus Marina după concursul din Israel.

De menţionat că, deşi părea, la prima vedere, o deplasare destul de controversată, dată fiind situaţia extrem de încordată din zonă, competiţia de la Tel Aviv s-a dovedit o reuşită totală, cu o organizare impecabilă, gazdele dînd dovadă de profesionalism desăvîrşit şi asigurînd desfăşurarea întrecerilor la standarde mondiale!
Bac-ul + Internaţionalele României, în viitorul apropiat
Pentru Marina urmează un program infernal. Pe 21, 22 şi 23 mai va susţine, la Ploieşti, examenul de bacalaureat pentru olimpici, după care, pe 26 şi 27 mai va alerga pentru ultima dată în carieră la Campionatul Naţional Şcolar şi Criteriul de Primăvară al Juniorilor 1, la ambele competiţii ea fiind campioana en-titre în probele de 100 şi 200 de metri. Ulterior, pe 2 şi 3 iunie, Marina va participa la Cluj Napoca la Internaţionalele României, acolo unde, anul trecut, a obţinut o victorie senzaţională la 100 de metri. 
Etichete: Baboi |  cîştigătoare |  dublă |  Israel |  Marina
Voteaza articolul: bun: 14  |  slab: 0   14

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

422 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
368 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU