Curs valutar:
4.6485
4.0861
13 decembrie 2018 Ultimul update: 13:56


12 [APR 18] SPORT Buzau
Joi, 12 aprilie 2018

Ionuţ Lupescu la Buzău: 'Unde e Gloria?'

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2053 vizualizari 1 comentariu mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Atmosferă mai degrabă neutră şi protocolară ieri, la AJF, care, de voie, de nevoie, a trebuit să-l găzduiască pe Ionuţ Lupescu, venit la Buzău în continuarea turneului electoral înaintea alegerilor pentru şefia FRF, de miercurea viitoare, cînd îl va înfrunta pe actualul  preşedinte, Răzvan Burleanu, favoritul celor 10 din 11 membri buzoieni cu drept de vot. Gheorghe Guiu, Vali Stan şi Patrick Benga, de la Metalul, Iulian Trăsnea,  de la Luceafărul, preşedintele AJF, Adrian Petre, primarul Rîmnicului, Sorin Cîrjan, dacă acceptăm ideea că el i-a reprezentat pe cei 3 membri cu drept de vot la alegerile de săptămîna viitoare (CSM - Liga a 3-a, Olimpia - futsal U19 şi Onix - fotbal feminin) şi Romică Stan (LPS), în absenţa lui Cătălin Cighir, au fost cei care vor avea un cuvînt de spus pe 18 aprilie şi n-au ratat întîlnirea cu Lupescu. Absenţi au fost Gheorghe Hăhăianu, de la Fortius şi Ionel Turturică, FC Buzău, ulti­mul, e adevărat, anunţînd că nu poate ajunge.    Constantin Mircea şi George Timiş, de la SCM Buzău, structură fără drept de vot la alegeri, au venit şi ei la întîlnire, ambii primiţi cu simpatie de Lupescu şi Florin Răducioiu, şi el alături de "Kaizer". Discuţiile au durat aproximativ 2 ore, s-au schimbat idei şi opinii, rămîne de văzut dacă fostul mare internaţional şi membru marcant al "Generaţiei de Aur" va fi reuşit să mişte ceva în conştiinţa alegărilor buzoieni. "Dracul nu-i chiar atît de negru!", a glumit Ionuţ în finalul întîlnirii. 
 
Ce a spus Lupescu după discuţiile de la Buzău 
 
- "Întîlnirea a fost foarte bună. Mie, cel puţin, mi-a plăcut. La fel ca şi celelalte întîlniri pe care le-am avut în toată ţara, oamenii participă activ, vor să vină cu idei, dezbateri, probleme, indiferent de categoria la care sînt implicaţi. Ca de obicei, ies teme foarte bune, cred eu că pot fi puse în aplicare. Dar, exact ce am văzut în toată ţara, lumea doreşte să participe efectiv la dezvoltarea fotbalului şi acesta este un lucru care, pe mine, mă bucură şi îmi dă încă o dată confirmarea că am luat decizia cea mai bună de a mă reîntoarce în ţară"  - (Referitor la creşterea numărului de votanţi buzoieni de la precedentele alegeri, de la 6 la 11) "Din punctul acesta de vedere, v-aţi dezvoltat foarte bine. Eu, puţin, sînt legat de Buzău prin prisma tatălui meu, care a fost antrenorul Gloriei Buzău la promovarea din '85. Era foarte legat de Buzău! Din păcate, nu s-a înţeles cu secretarul general de atunci al partidului şi a plecat, dar lumea îl iubea foarte mult aici şi ştiu că şi el iubea foarte mult Buzăul, mai ales că era şi aproape de casă. A făcut o echipă foarte frumoasă, numai că, din păcate, a fost numai un an de zile"  - "Şi eu am întrebat unde este Gloria Buzău, mi-au explicat care sînt problemele, eu sper să revină, pentru că Buzăul a fost întotdeauna un focar de fotbal, în care au fost mulţi jucători, au plecat mulţi jucători de aici şi sper ca George (n.r. Timiş) cu Mircea şi ceilalţi care sînt implicaţi să reuşească să aducă din nou Gloria unde îi este locul, chiar în primul eşalon. Sigur că durează puţin timp, dar eu cred că, cu ajutorul oamenilor care doresc binele acestei echipe, ar fi mare păcat să nu renască"  - "Am văzut multe fief-uri în ţară, dar pînă la urmă am văzut şi că dracul nu-i chiar atît de negru pe cît se spune. Eu sînt optimist din fire, cred că sînt (n.r. la Buzău) oameni care doresc o schimbare şi în primul rînd o schimbare în competenţă". 
 
Petre tensionat

Preşedintele AJF, Adrian Petre este unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai actualului şef de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, iar postura de a-i fi gazdă marelui rival Ionuţ Lupescu la vizita de ieri, nu i-a picat deloc bine şi l-a făcut să-şi piardă cumpătul. Petre a avut o ieşire complet deplasată în momentul în care a dat ochii cu echipa Focus TV, care se pregătea să ia imagini cu Ionuţ Lupescu la intrarea în Sala Sporturilor: "V-am dat eu voie să filmaţi?!" Ulterior, chiar şi după ce am stat de vorbă cu Ionuţ, care, foarte  amabil, ne-a explicat că nu este nici o problemă şi că ne va sta la dispoziţie pentru declaraţii la finalul discuţiilor, Petre a insistat: "De ce vreţi să-mi faceţi probleme?" Dincolo de absurdul situaţiei, este departe momentul în care trebuie să-i cerem voie lui Adrian Petre să filmăm ceva. Altfel, nici un cuvînt pe site-ul AJF despre vizita lui Ionuţ Lupescu.

Etichete: Buzău |  Gloria |  Ionuţ |  Lupescu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

milli
12 aprilie 2018
dintotdeauna au existat oameni fatarnici cu doua fete ,nici buzaul nu face exceptie.Cum poti pune in discutie un neica nimeni cu un simbol al fotb.romanesc ?


Ultima ora

azi [10:09]  MONDEN VRANCEA

Alin Stoica ne colindă, la Focus FM

160 vizualizari Citeste tot
azi [07:58]  ACTUALITATE BUZAU

Unde s-a angajat fostul şef al R.A.M.

433 vizualizari Citeste tot
azi [07:54]  ACTUALITATE BUZAU

Se modifică harta?

345 vizualizari Citeste tot
11 dec 2018 [10:13]  MONDEN BUZAU

Ruslan Lazarin, la Focus Fm cu noul album

233 vizualizari Citeste tot
11 dec 2018 [08:36]  ACTUALITATE BUZAU

Femeie,izbita pe trecerea de pietoni

375 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
346 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
213 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU