19 [SEP 17] SPORT Buzau
Marţi, 19 septembrie 2017

Imnul Gloriei, difuzat la meciurile 'clonei'

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
6 voturi 1792 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

SCM Buzău, noul club sportiv al Primăriei, crede că i se cuvine absolut totul. Dincolo de alipirea inoportună (folosim, deocamdată, acest termen) a numelui de "Gloria" în denumire, aspect asupra căruia justiţia îşi va spune cuvîntul, mai devreme sau mai tîrziu, clubul municipalităţii continuă să forţeze lucrurile, deşi a primit, deja, un prim bobîrnac atunci cînd lichidatorul judiciar i-a interzis să se folosească de bunurile fostului club de fotbal, scoase la licitaţie.  
      
De la începutul campionatului Ligii a 4-a, la meciurile pe care echipa de fotbal a clubului le-a disputat pe stadionul din Crîng, la difuzoare s-a auzit imnul Gloriei, compus de George Nicolescu în anii 80 şi aflat în proprietatea fostului club, ca parte a brandului scos la licitaţie. Dacă, din punct de vedere legal, este încă o faptă asupra căreia va decide o acţiune în justiţie, din punct de vedere moral este jenant modul în care această echipă de fotbal a SCM-ului încearcă să inducă microbiştilor, şi nu numai lor, ideea că este continuatoarea vechii Gloriei. Aici nu există nici un dubiu, doar prin adjudecarea la licitaţie a mărcii sau prin alte proceduri asemănătoare, actuala echipă ce joacă în Crîng se poate declara urmaşa veritabilă a Gloriei Buzău. Deocamdată, este un "fake" şi nimic mai mult! 

Suporterii statornici nu pot fi păcăliţi! 
 
Cei care simt cel mai bine situaţia şi care nu pot fi păcăliţi de încercările ridicole de a promova SCM-ul drept continuatoare a Gloriei sînt suporterii, cei fideli şi statornici. Deşi, ca să fim corecţi, lumea nu prea se înghesuia la stadion în ultimul timp nici atunci cînd fostei echipe îi mergea bine, acum, cu indulgenţă, dacă se strîng 200-300 de spectatori, mulţi dintre ei prieteni sau rude cu jucătorii. Desigur, au fost cazuri cînd asistenţa a fost mai numeroasă, dar atunci s-a venit la ordin, că dă bine la imagine...Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi gîndiţi-vă cum ar fi reacţionat, într-o asemenea situaţie, suporterii Petrolului, de exemplu, dacă ar fi fost invitaţi să susţină o echipă-surogat?Etichete: clonei |  difuzat |  Gloriei |  Imnul |  meciurile
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 1   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU