Curs valutar:
4.7345
4.2201
17 iulie 2019 Ultimul update: 16:30
05 [DEC 17] SPORT Buzau
Marţi, 05 decembrie 2017

HANDBAL. Primele lovituri ale iernii: Strahan şi Mărginean

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1952 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Echipa feminină de handbal îşi contruieşte încă de pe acum strategia în vederea participării în Liga Naţională, obiectiv ce pare aproape imposibil de ratat, chiar dacă au mai rămas două etape din tur plus un întreg retur de jucat. Fetele lui Romeo Ilie au însă un sezon formidabil, cu 12 victorii la rînd din tot atîtea partide şi ocupă primul loc în clasament, la 3 puncte distanţă de următoarea clasată, Neptun Constanţa.

Tocmai pentru a fi pregătită din timp cu impactul primului eşalon, echipa buzoiană caută să-şi formeze deja lotul, iar ieri urmau să fie bifate primele două transferuri. Două jucătoare cu experienţă îndelungată în Liga Naţională, centrul Cristina Strahan şi interul stînga Andreea Mărginean urmau să-şi rezilieze contractele cu prim divizionara Măgura Cisnădie, iar în cursul serii să ajungă la Buzău. Cele două jucătoare s-au mai aflat în vederile antrenorului Romeo Ilie şi în urmă cu 2 ani, cînd Handbal Municipal, cum se numea echipa pe atunci, reuşise să promoveze în Liga Naţională. Cum participarea n-a mai fost atunci posibilă, Cristina şi Andreea au părăsit echipa. "Nu cred să mai fie vreo problemă, iar cele două jucătoare vor ajunge diseară (n.r. aseară) la Buzău şi vor intra imediat în pregătirile echipei. Le-am transferat definitiv şi vor juca pentru noi din retur, de fapt chiar de la următorul meci, cu Călăraşiul. Sînt două jucătoare valoroase, pe care le-am dorit şi acum 2 ani şi ne vor ajuta mult", a declarat antrenorul Romeo Ilie.  

Cu Călăraşi, aproape sigur pe 16 decembrie, în Sala LPS 
 
SCM Buzău va disputa următorul meci din campionat, contînd pentru etapa a 14-a, penultima a turului, pe 16 decembrie, cel mai probabil în Sala LPS, cînd handbalistele buzoience o vor întîlni pe Danubius Călăraşi, ultima clasată. Tot în devans sînt mari şanse să se joace şi meciul de la Tulcea, din ultima etapă a turului şi din acest an, posibil pe 22 decembrie, şi nu pe 27, aşa cum absurd fusese el programat de Federaţie.
 Vineri sau sîmbătă, amical la Plopeni
Pe lîngă antrenamente, la care au revenit ieri după-amiază, după mini-vacanţa de o săptămînă oferită de Romeo Ilie după jocul de la Iaşi, handbalistele buzoience vor acoperi această pauză competiţională şi cu un joc amical. Testul a fost perfectat pentru vineri sau sîmbătă, în deplasare, împotriva colegei de eşalon Activ Plopeni.
Etichete: HANDBAL |  iernii |  lovituri |  Mărginean |  Primele |  Strahan
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU