17 [AUG 18] SPORT Buzau
Vineri, 17 august 2018

Geografie cu şmecherie! Cînd Buzăul e mai aproape de Rădăuţi decît de Slobozia!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
7 voturi 1865 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro


N-a fost nici o surpriză în procedura de stabilire a celor 5 serii cu care va porni la drum, pe 25 august, noua ediţie a Ligii a 3-a. Cele trei echipe divizionare buzoiene, Metalul, CSM Rm. Sărat şi SCM vor activa în Seria I, „de Moldova”, după cum a stabilit Comitetul de Urgenţă al FRF, pe baza unui referat întocmit de managerul de competiţii, Felix Grigore. În fapt, pentru cine cunoaşte cum stau lucrurile, de secretarul general-adjunct al Federaţiei, Gabriel Bodescu, care a cerut să se ocupe personal de „geografia” primelor două serii! Şi cum „clona” din Crîng trebuie sprijinită pînă la capăt, în marşul forţat spre Liga a 2-a, SCM a fugit de Rapid şi de celelalte echipe periculoase din seria a 2-a, în care ar fi trebuit să se regăsească, nu-i aşa, potrivit criteriului geografic şi a fost direcţionată în Seria I, unde are doar o singură adversară care ar putea să emită pretenţii la promovare, SC Oţelul Galaţi. În rest, numai titani: Şomuz Fălticeni, Gauss Bacău, Sănătatea Darabani, Bucovina Rădăuţi etc! Ceea ce se traduce prin deplasări infernale, de sute şi poate mii de kilometri dus-întors, o problemă minoră pentru un club care are robinetul deschis în permanenţă de la bugetul local. În toată această ecuaţie, Metalul şi CSM Rm. Sărat sînt victime colaterale. Nu în ultimul rînd, de pierdut vor avea şi iubitorii de fotbal din Buzău, la cei neutri ne referim, bineînţeles, care, în locul unor duble sau triple confruntări cu Rapid, Slobozia, Progresul Spartac, FCSB 2 etc, vor avea parte de dueluri pasionante, cu adversari de genul mai sus menţionaţi.   

Braşovenii, revoltaţi!

Alcătuirea seriilor de Liga a 3-a, pe criterii doar de FRF cunoscute, a învolburat apele în Braşov, unde AS SR Braşov a fost repartizată în Seria a 3-a, o serie din care mai fac parte Craiova lui Mititelu, dar şi Turris Turnu Măgurele, echipa lui Liviu Dragnea. În schimb, celelalte două echipe braşovene de Liga a 3-a, AFC Hărman şi Cetate Rîşnov au fost trimise în Seria a 5-a, acolo unde cărţile ar fi făcute pentru promovarea celor de la AFK Miercurea Ciuc! Oficialii lui AS SR Braşov s-au arătat total nemulţumiţi de această repartizare. “E scandalos! Nu este în regulă ce se întîmplă”, au spus oficialii clubului braşovean, potrivit Monitorul Expres. 

Şi Mititelu a luat foc: “Vom juca împotriva cooperativei PSD-iste!”

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, a avut o reacţie foarte dură pe pagina de facebook, după aflarea componenţei seriei în care a fost repartizată echipa sa, notează liga2.ro. Mititelu a acuzat FRF că i-a trimis echipa într-o serie de Liga a 3-a foarte puternică, cu CS U Craiova II şi alte echipe apropiate de PSD, printre care şi Turris Tr. Măgurele, echipa fiului lui Liviu Dragnea. “Urmează cel mai mare război din istoria Ligii a 3-a! Am fost repartizaţi în Seria a 3-a!  Vom juca împotriva cooperativei PSD-iste: CSU Craiova, Voluntari, Astra, Bascov, Horezu, Alexandria, Roşiori”, a scris Mititelu pe facebook.


Liga a 3-a, seria I – sezonul 2018-2019

1.SCM Buzău
2.Şomuz Fălticeni
3.Gauss Bacău
4.CSM Ceahlăul Piatra Neamţ
5.Foresta Suceava
6.Ştiinţa Miroslava
7.SC Oţelul Galaţi
8.CSM Roman
9.Bucovina Rădăuţi
10.Sporting Lieşti
11.KSE Tg. Secuiesc
12.CSM Focşani
13.Sănătatea Darabani
14.Metalul Buzău
15.CSM Rm. Sărat
16.CSM Paşcani

Liga a 3-a – Seria a II-a – sezonul 2018-2019

1.Rapid Bucureşti
2.CS Făurei
3.CS Medgidia
4.CSO Bragadiru
5.CS Afumaţi
6.Progresul Spartac
7.Unirea Slobozia
8.Axiopolis Cernavodă
9.SC Popeşti Leordeni
10.FCSB 2
11.Înainte Modelu
12.CS Tunari
13.CSM Olteniţa
14.Agricola Borcea
15.Sportul Chiscani
16.Delta Tulcea

Şi un exerciţiu de imaginaţie....

Dacă ar fi judecat cu onestitate şi ar fi pus pe primul loc criteriul geografic, federalii ar fi avut la îndemînă următoarea variantă de componenţă a primelor două serii: 

Seria 1
Bucovina Rădăuţi
Ceahlăul Piatra Neamţ
Csikszereda Miercurea Ciuc
CSM Paşcani
CSM Roman
FC Hărman
FC Odorheiu Secuiesc
Foresta Suceava
Gauss Bacău
KSE Tg. Secuiesc 
Cetate Rîşnov
SC Oţelul Galaţi
Sănătatea Darabani
Sporting Lieşti
Şomuz Fălticeni
Ştiinţa Miroslava
 
Seria 2
Agricola Borcea
Axiopolis Cernavodă
CS Făurei
CS Medgidia
CSM Focşani
CSM Olteniţa
CSM Rm. Sărat
Delta Tulcea
FCSB 2
Rapid Bucureşti
Înainte Modelu
SCM Buzău
Metalul Buzău
Progresul Spartac
Sportul Chiscani
Unirea SloboziaEtichete: aproape |  Buzăul |  decît |  Geografie |  Rădăuţi |  Slobozia |  şmecherie
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 0   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU