Curs valutar:
4.7607
4.2653
20 mai 2019 Ultimul update: 13:00
28 [AUG 17] SPORT Buzau
Luni, 28 august 2017

FOTBAL Metalul, start reuşit

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1505 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

 Fotbalului buzoian i-a revenit culoarea în obraji. La un an de la dispariţia Gloriei, Crîngul a respirat din nou aerul unei partide importante, e adevărat, atît de importantă cît poate fi una de nivelul celui de-al treilea eşalon.          E, totuşi, ceva, după insipidele dispute de la judeţ, prin care a trecut, iarăşi e adevărat, şi Metalul pentru a putea aduce, sîmbătă seară, la sintetic, un număr însemnat de suporteri. La revenirea, după 11 ani, în Liga a 3-a, campioana Buzăului i-a avut ca adversari pe călărăşenii de la Înainte Modelu, o formaţie pe care antrenorul Vali Stan o urmărise cu cîteva zile înainte, la meciul cu Olteniţa, din Cupa României şi, deci, cam ştia la ce să se aştepte. Aşa numitul trac al debutului n-a fost valabil în cazul Metalului. Primele şarje la poarta lui Plăcintă au venit încă din start, cu două şuturi ale lui D. Ion "Duţu", poate cel mai valoros fotbalist buzoian al momentului, minutul 4 - lovitură liberă trimisă jos, la o palmă de bară şi minutul 9 - un trasor de pe la 30 de metri, deturnat în corner de portarul advers.  
Metalul a continuat să atace poarta Metalului, acelaşi Duţu a executat perfect o lovitură liberă de pe stînga, iar Andrei Grăjdan, unul dintre cei trei puşti U19 obligatorii în teren, a reluat cu capul, de la 4 metri, imparabil: 1-0 (22)! Pofta vine mîncînd, nu-i aşa?, iar Dan Stan, mijlocaşul sosit de la Berca în această vară, l-a obligat pe Plăcintă să se întindă şi scoată în corner (25). Tot Stan a fost protagonistul a două mari ratări în finalul reprizei, în acelaşi minut, 41, trimiţînd de două ori în bară! Un 3-0 sau 4-0 la pauză n-ar fi surprins pe nimeni!
Ratări mari şi în repriza a doua!
Tot Metalul a început mai bine şi partea secundă şi chiar la prima fază Lungoci a avut şansa golului, dar Plăcintă s-a opus şutului expediat de Manciu din marginea careului. Metalul a trăit însă şi periculos cînd, la un şut al lui D. Gheorghe de la distanţă, Toader a fost puţin surprins, reuşind să respingă în transversală (65). Lungoci nu şi-a potrivit paşii într-o fază în care a scăpat singur cu portarul, iar Manea nu l-a putut învinge pe Plăcintă cu un şut de la cîţiva metri, alte două situaţii în care Metalul şi-ar fi putut mări avantajul. A rămas însă 1-0 şi la finalul celor 95 de minute, cît a durat cu tot cu prelungiri, iar băieţii lui Vali Stan zîmbesc fericiţi, după primele 3 puncte cîştigate în noul campionat!
Urmează FCSB 2!
Pentru Metalul urmează prima deplasare, sîmbătă, la Berceni, unde va întîlni gruparea secundă a vicecampioanei. FCSB 2 a avut un start incredibil, o victorie cu 10-2 pe terenul Deltei Tulcea, vineri, meci în care Daniel Benzar a marcat de 5 ori! Sîmbătă, cum Liga 1 este întreruptă pentru meciul naţionalei cu Armenia, Metalul s-ar putea trezi ca adverari cu mai mulţi jucători de la prima echipă a lui Dică, cu drept de joc şi la formaţia secundă.

METALUL BUZĂU - ÎNAINTE MODELU 1-0 (1-0)

Metalul: C. Toader - Trăistar, P. Benga (67 C. Puşcă), Grăjdan, Spătaru - M. Puşcă, D. Stan - Halîngă, D. Ion (77 M. Manea), Lungoci - A. Iacob (80 D. Păun). Antrenor: Vali Stan
Modelu: Plăcintă - Ulmeanu, R. Stoica, G. Dobre, Fl. Marin, Popică, C. Mihai (58 L. Avram), D. Gheorghe, Clătinici (63 I. Vasile), C. Anghel (75 Dr. Stan), Burlacu. Antrenor: Virgil Niţoi

-  a marcat: Grăjdan (22) -  cartonaşe galbene: Ulmeanu, Burlacu - arbitri: Mădălin Marinescu - George Oprescu (ambii Ploieşti), Nicolae Petre (Bucov) - observatori: Lorant Veress (Sf. Gheor­ghe), Sorin Cojocaru (Bucureşti)    
Etichete: FOTBAL |  Metalul |  reuşit |  start
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
285 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

272 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [19:40]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 5 victime la iesirea din municipiu

201 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [10:39]  ACTUALITATE BUZAU

Cum vrea să rezolve primarul Toma problema RAM

588 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

483 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU