EVENIMENT
Curs valutar:
4.6573
3.8067
18 ianuarie 2018 Ultimul update: 11:07
04 [IAN 18] SPORT Buzau
Joi, 04 ianuarie 2018

FOTBAL Lecţiile Memorialului "Alexandru Cristian"

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
1 vot 836 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

O nouă ediţie, a 9-a, a Memorialului "Alexandru Cristian", competiţie organizată în amintirea fostului mare portar al Gloriei, s-a desfăşurat, pe 27 şi 28 decembrie, la Sala Sporturilor.      Ca de fiecare dată, turneul a născut mari pasiuni şi orgolii, atît în teren, printre micuţii fotbalişti, cît şi în tribune, aproape pline în fiecare din cele două zile ale întrecerii. Organizatorul acestei competiţii, Gheorghe Guiu, care este şi finului regretatului portar, speră ca această nouă ediţie să-i fi făcut pe copii să înţeleagă o parte din valorile împărtăşite, la vremea lui, şi de fostul mare portar. 
"Eu cred că am făcut tot ceea ce a depins de mine să iasă cît mai bine. Or mai fi fost şi alte lucruri care n-au fost conform programului, dar în final eu zic că a fost o competiţie reuşită, cu o echipă cîştigătoare meritorie, totul s-a jucat pe teren, în amintirea celui care a fost Alexandru Cristian, un jucător care a fost caracterizat prin fair-play, ca fotbalist, dar şi ca om, în afara terenului. Eu sper ca această ediţie, a 9-a, să-i facă pe copii să înţeleagă ceea ce este fotbalul, ceea ce înseamnă să munceşti ca să devii un jucător precum cel care a fost Alexandru Cristian", a spus Gheorghe Guiu.
  Din păcate, nivel scăzut

Pe de altă parte, Gheorghe Guiu nu s-a ferit să recunoască nivelul valoric destul de scăzut al competiţiei şi cere multă răbdare şi muncă. "De nivel, cu părere de rău, eu sînt aici puţin mai pretenţios, nu prea sînt mulţumit, dar acestea sînt timpurile, îi respectăm pe copii, încercăm să-i formăm, poate-poate dă Domnul să iasă ceva!", a mai spus Guiu. Ediţia a 9-a a Memorialului "Alexandru Cristian", competiţie organizată în memoria fostului mare portar al Gloriei şi rezervată copiilor născuţi în 2008 şi 2009, a fost cîştigată de CSM Rm. Sărat, după o finală cu Viitorul Buzău, decisă în urma executării loviturilor de departajare.
Etichete: Alexandru |  Cristian |  FOTBAL |  Lecţiile |  Memorialului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 ian 2018 [11:02]  POLITIC BUZAU

Ce urmează pentru Marcel Ciolacu

1795 vizualizari Citeste tot
16 ian 2018 [09:49]  MONDEN BUZAU

Cine e fata cu cobza de la Focus FM

476 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU