Curs valutar:
4.6228
3.9370
21 mai 2018 Ultimul update: 18:42
14 [MAR 17] SPORT Buzau
Marţi, 14 martie 2017

Cum ţine steagul sus atletismul buzoian

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
54 voturi 6700 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Atletismul buzoian şi-a prezentat, la Liceul cu Program Sportiv, într-o conferinţă de presă, pe doi dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai săi la ora actuală, multipla campioană naţională, sprintera Marina Baboi şi aruncătorul de greutate Marius Bîra, alături de care s-au aflat cei doi antrenori, Gabriel Nicolau, respectiv Gheorghe Hîrjoi.      
             
Pentru fiecare dintre ei, sportivul pe care îl pregăteşte reprezintă o mare mîndrie, Nicolau recunoscînd chiar că, în cei aproape 20 de ani de antrenorat, n-a mai întîlnit o sportivă de nivelul Marinei Baboi. "Marina e cea mai bună sportivă pe care am pregătit-o de cînd antrenez, de aproape 20 de ani. Este o sportivă care a început atletismul în clasa a 2-a, în scurt timp a devenit campioană naţională şi de atunci pînă în prezent a cîştigat tot ce se putea cîştiga la fiecare categorie de vîrstă şi chiar categorii de vîrstă superioare. În prezent este campioană naţională de tineret, categorie care este cu 4 ani peste vîrsta sportivei mele. Nu pot să spun decît că orice antrenor şi-ar dori să antreneze un asemenea sportiv!" Cuvintele antrenorului n-au rămas fără reacţie din partea Marinei: "Performanţele pe care le-am avut anul trecut cît şi cele pe care le-am avut pînă acum în acest an i se datorează şi domnului profesor, căruia îi mulţumesc. A fost un an destul de dificil, un an greu, cu multe provocări, în care am muncit mult şi mă bucur că s-au văzut la final toate rezultatele".

Cum a ajuns la atletism 
 
Marina Baboi a dezvăluit cîteva amănunte mai puţin cunoscute de la începutul carierei, practic din momentul în care a făcut pasul decisiv spre sportul care i-a adus pînă acum atîtea performanţe, medalii şi trofee. "Întîmplător am ajuns să fac sport, nu m-a îndrumat nimeni! Atunci învăţam la Liceul Pedagogic, doamna mea profesoară de sport de acolo m-a văzut, a luat legătura cu tatăl dînsei, domnul profesor Medvediuc, care, la rîndul lui, care, l-a sunat pe domnul profesor Gabriel Nicolau şi aşa am ajuns să dau nişte probe şi am început să fac sport", a spus Marina.

Gicu Hîrjoi: "Marius e un mare sportiv şi un băiat deosebit!"


Ca şi în cazul lui Gabriel Nicolau, şi pentru Gheorghe Hîrjoi sportivul pe care îl pregăteşte, aruncătorul de greutate Marius Bîra reprezintă un motiv de mare satisfacţie. Hîrjoi are planuri mari cu Marius în următoarea perioadă. În acest an, cei doi au ca ţintă participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European, din vară, de la Gyor, în Ungaria, apoi Campionatul Mondial din Kenya şi, într-un final, participarea la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2024. "Am întîlnit un mare sportiv, un băiat deosebit din toate punctele de vedere. Sîntem la început de drum, avem 3 ani de cînd facem performanţă, avem performanţe deosebite la aruncarea greutăţii, cu record naţional anul trecut. Anul acesta vizăm o competiţie de anvergură destinată sportivilor tineri, de vîrsta lui, născuţi 2000, e vorba de Festivalul Olimpic European care se va desfăşura la Gyor, în Ungaria şi unde încercăm să ne apropiem de podium. Încercăm să prindem Olimpiada din 2024 şi vom vedea pe parcurs ce se va mai întîmpla", a spus profesorul Hîrjoi. Pe lîngă obiectivele enunţate de antrenorul său, Marius Bîra a adăugat şi unul personal, "un vis" după cum s-a exprimat, participarea la Campionatul Mondial din Kenya: "Fac atletism de 3 ani, timp în care am reuşit să obţin cîteva titluri importante. La început a fost greu, deoarece eram foarte emoţionat la concursuri şi asta mă dezavantaja (...) Ca obiectiv principal aş avea F.O.T.E., care se va desfăşura în vară, unde sper să obţin un loc cît mai bun, apoi visul meu este să ajung la Campionatul Mondial din Kenya, tot în această vară şi să încerc să intru în finală".   
Etichete: atletismul |  buzoian |  steagul
Voteaza articolul: bun: 54  |  slab: 0   54

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se duce primarul Toma la Oxford

385 vizualizari Citeste tot
20 mai 2018 [11:42]  ACTUALITATE BUZAU

BMW-ul care a doborît arțarul

4557 vizualizari Citeste tot
19 mai 2018 [13:37]  ACTUALITATE

Cum va arata Dragaica 2018

367 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [15:43]  ACTUALITATE BUZAU

Cand va fi functional noul RMN din Spitalul Judetean

1124 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [14:13]  ACTUALITATE BUZAU

Incepeeeee! „BUZAU IUBESTE TEATRUL”

496 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [12:02]  ACTUALITATE BUZAU

Sorin Burlacu, revine la sefia Bibliotecii Judetene

653 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Nou punct de lucru al ISU la Padina

265 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [07:49]  ACTUALITATE BUZAU

10 persoane,arestate in megadosarul DIICOT

493 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU