Curs valutar:
4.6686
4.0026
24 iunie 2018 Ultimul update: 10:50
09 [IAN 18] SPORT Buzau
Marţi, 09 ianuarie 2018

Campionat de futsal, în premieră la Buzău

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2004 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal a apropat, în şe-dinţa de luna trecută, regulamentul de organizare a Campionatului Judeţean de futsal, programat a se desfăşura în perioada 12 ianuarie - 3 martie. Drept de participare au doar echipele afiliate, ce au în componenţă jucători (seniori şi juniori) din Ligile a 3-a (maxim 3 jucători în lot), a 4-a, a 5-a şi a 6-a de fotbal în 11 şi Liga a 2-a de futsal.    
Se acceptă jucători cu vîrsta minimă de 16 ani împliniţi (născuţi în anul 2002 şi mai mari). Pentru participare nu se percepe nici o taxă, în schimb fiecare membru afiliat plăteşte o taxă de meci în valoare de 100 de lei, în care sînt incluse indemnizaţiile de arbitraj, observare, asistenţă medicală şi de organizare a jocului. Meciurile vor avea loc la Sala Sporturilor, la Sala LPS şi în sala de sport a Liceului Tehnologic "Henri Coan­dă". Data limită de înscriere pentru echipele interesate este 10 ianuarie, iar tragerea la sorţi va avea loc pe 11 ianuarie, de la ora 15.00, la sala de şedinţe a AJF. (Mihai Baltag)  COTIZAŢII, CONTRIBUŢII, TAXE: - Taxă de participare - gratuit - Fiecare membru afiliat plăteşte o taxă de meci în valoare de 100 de lei, în care sînt incluse indemnizaţiile de arbitraj, observare, asistenţă medicală şi de organizare a jocului. - Taxă de contestaţie - 150 lei - Taxă pentru cartonaş galben - 10 lei - Taxă cartonaş roşu din două avertismente - 20 lei - Cauţiune cartonaş roşu - 40 lei - Taxă cartonaş rosu pentru o greşeala prevăzută în regulamentul de joc - 30 lei
PARTICIPANŢI: Participarea la jocuri se va face pe baza carnetelor de legitimare tip F.R.F. sau A.J.F., cu viză anuală pe anul 2018, precum şi viză medicală  va­la­bilă. Echipele înscrise în această competiţie trebuie să fie compuse din jucători amatori sau non-amatori, în număr de maximum 18 persoane, din care numai 12 vor fi trecute pe raportul de arbitraj. Jucătorii vor juca pe bază de tabel vizat la începutul competiţiei de către Comisia de Competiţii din cadrul AJF , însoţit de carnetele de legitimare.  CONDITII DE OMOLOGARE A REZULTATELOR: Rezultatul unui joc se consideră definitiv stabilit numai după omologarea lui de către Comisia de Competiţii. Omologarea se va face după cum urmează: joc cîştigat -  3 puncte, joc egal - 1 punct, joc pierdut - 0 puncte, exceptînd jocurile terminate la egalitate, în care se vor executa lovituri de departajare (3 lovituri pentru fiecare echipă), în urma cărora se vor acorda 2 puncte echipei învingătoare şi un punct echipei învinse.   TITLURI ŞI PREMII: Echipa clasată pe primul loc va fi premiată cu diplomă, cupă, medalii şi mingii. Echipele clasate pe locurile 2, 3 şi 4 vor fi premiate cu diplome şi cupe. Se va premia de asemenea echipa Fair-Play cu diplomă, cupă, cel mai bun jucător şi cel mai bun portar.
DREPTUL DE JOC:  Pot participa la aceasta competiţie doar echipele afiliate la AJF Buzău ce au în componenţă jucători (seniori şi juniori) din Liga a 3-a (maxim 3 jucători în lot), a 4-a, a 5-a şi a 6-a şi Liga a 2-a de futsal. Se acceptă jucători cu vîrsta minimă 16 ani împliniţi (născuţi în anul 2002 şi mai mari).  REGULI DE JOC:  În această competiţie  se vor aplica prevederile "Regulamentului de organizare a competiţiilor de  fotbal în sală (R.O.C.)", aprobate de FIFA, FRF, ROAF şi prezentul regulament.   JUCĂTORII: Echipele vor fi formate din maximum 6 jucători, dintre care unul va fi portar. Numărul maxim de jucători de rezer­vă este de 6. Pe parcursul unui joc este permis un număr nelimitat de înlocuiri de jucători. Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător, iar înlocuirea poate fi efectuată cînd mingea este în joc sau afară din joc. Un joc nu poate continua cu mai puţin de 4 jucători (incluzînd şi portarul). În caz de descompletare a uneia dintre echipe sub numărul stabilit mai sus, cu sau fără intenţie, arbitrii sînt obligaţi să oprească jocul, clubul respectiv urmînd să fie sancţionat conform prevederilor regulamentare.   DURATA PARTIDEI: Partida se va desfăşura în două reprize a cîte 25 minute, cu o pauză de maximum 10 minute. Crono­metrorul va avea grijă ca durata reprizelor să fie regulamentară. Orice repriză trebuie să fie prelungită pentru a se permite executarea unei lovituri de pedeapsă (7 metri) sau executarea unei lovituri libere împotriva echipei care a comis mai mult de 7 greşeli cumulate (din punctul de 9 metri). Echipele au posibilitatea de a cere un minut de "timp mort" (time-out) în fiecare dintre reprize.  DISPOZIŢII FINALE: 1. Lovitura de pedeapsă pentru greșeală cumulată se va executa începînd cu a 7-a greșeală din punctul de la 9 metri. 2. Loviturile libere indirecte nu sînt considerate greşeli. 3. Alunecările sînt permise. 4. Lovitura de la margine se va executa cu piciorul/distanță 5metri. 5. La un jucător eliminat echipa va evalua în inferioritate numerică 2 minute, iar în cazul în care echipa adversă marchează gol, echipa în inferioritate își va completa efectivul cu un jucător.
Etichete: Buzău |  Campionat |  futsal |  premieră
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

22 iun 2018 [08:04]  ACTUALITATE BUZAU

Cum a murit funcţionarul din Consiliul Judeţean

579 vizualizari Citeste tot
22 iun 2018 [08:00]  ACTUALITATE BUZAU

Accident grav! Un politician buzoian a murit

561 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [22:01]  SPORT BUZAU

Prinţesa din Balcani! Marina Baboi, dublă campioană U20!

4297 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [08:43]  MONDEN BUZAU

Bianca Mihai a luat trofeul Festivalului Mihaela Runceanu

1123 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [07:34]  ACTUALITATE BUZAU

Un nou cartier rezidenţial la marginea Buzăului

682 vizualizari Citeste tot
20 iun 2018 [07:51]  SPORT BUZAU

Unde le vom vedea pe fetele de la SCM?

375 vizualizari Citeste tot
19 iun 2018 [12:16]  ACTUALITATE BUZAU

S-a afisat!8 fete de 10 la Evaluarea Nationala

547 vizualizari Citeste tot
19 iun 2018 [11:41]  MONDEN BUZAU

PREMIERĂ: Plăieșii cântă azi în Drăgaică

777 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU