25 [IUN 17] SPORT Buzau
Duminică, 25 iunie 2017

Avem echipă, avem valoare: Metalul, oficial în Liga a 3-a!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 901 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Fotbalul buzoian avea nevoie disperată de o asemenea performanţă! Campioa­na Metalul a încheiat perfect un sezon la capătul căruia, după o pauză de 11 ani, s-a reîntors în Liga a 3-a, oficializarea acestei promovări venind sîm­bătă seara, la finalul manşei retur a barajului cu ialomi­ţe­nii de la CS Amara.
    După victoria categorică din tur, 4-0 la Amara, promovarea era deja rezolvată, dar pentru băieţii lui Vali Stan era important şi returul de sîmbătă, în faţa propriilor suporteri, pe care au dorit să-i răsfeţe cu o victorie, cu multe goluri, dar şi spectacol. Fără să strălucească în mod deosebit - era, pe undeva, şi absurd să le ceri aşa ceva, după demonstraţia de forţă din tur, buzoienii şi-au atins obiectivul şi, în faţa unei asistenţe generoase, de aproximativ 1.000 de suflete, au reuşit să-i mai învingă o dată pe amăreni: 5-2. Startul în meci a fost perfect, cu o reuşită de senzaţie a lui Lungoci (5), un şut minunat din unghi, imposil de apărat: 1-0. Oaspeţii vor reuşi să egaleze după o neglijenţă în apărare a lui Manea, sancţionată cu penalty, transformat de Zamfir (18). Micuţul mijlocaş al Metalului nu a rămas însă dator şi, după alte 7 minute, cu o execuţie perfectă din interiorul careului, şi-a readus echipa în avantaj: 2-1. Pe final de repriză (42), Agapie l-a învins pe Toader, iar la vestiare s-a intrat la egalitate, 2-2. Nici partea secundă, chiar dacă la fel de săracă în spectacol, n-a fost lipsită de goluri. Reuşitele au venit însă mai mult din inerţie şi toate în poarta oaspeţilor. Ca şi în meciul tur, pe lista marcatorilor şi-a făcut loc din nou Dan Păun, golgeterul Ligii a 4-a: 3-2 (60). Reluarea imparabilă a lui Lungoci (75) a dus scorul la 4-2, iar reuşita lui Daniel Ion "Duţu", poate cel mai bun om de pe teren, după nici două minute, a consfinţit o seară şi un sezon de excepţie pentru campioni: Metalul este în Liga a 3-a!  C. Toader - Şt. Păun, Benga, Grăjdan (C. Puşcă), Spătaru - M. Manea, D. Ion, Cl. Pîslaru, C. Andrei (T. Toader) - D. Păun (A. Iacob), Lungoci (V. Leu). Antrenor: Vali Stan.

Vali Stan: "Vreau să ne batem la primul loc, nu să cheltuim banii degeaba!"

Dincolo de banii familiei Benga şi de valoarea jucătorilor, poate că performanţa Metalului n-ar fi fost posibilă sau n-ar fi fost reuşită într-un timp atît de scurt fără antrenorul Vali Stan.  Incomod, ambiţios şi perfecţionist, Stan a fost omul care s-a implicat decisiv în deciziile majore ale clubului. După 2 ani, munca sa a fost răsplătită, iar Vali urmează să conducă echipa, din toamnă, în Liga a 3-a. Unde, a anunţat deja, nu se va mulţumi să facă un simplu act de prezenţă: "Urmează partea cea mai grea din punctul meu de vedere, adică trebuie să facem o echipă care trebuie să facă faţă Ligii a 3-a. Eu, unul, vreau să facem o echipă cu care să ne batem la primul loc, pentru că dacă nu vrem acest lucru, înseamnă că vom cheltui banii degeaba!"

Baraj Liga a 3-a, rezultate manşa retur

PETROLUL PLOIEŞTI - Dentaş Tărtăşeşti (DB) 2-2 (5-2 la general) SC OŢELUL GALAŢI - Unirea Mirceşti (IS) 2-0 (2-1 la general) FC 2007 Gîrceni (VS) - VICTORIA TRAIAN (BR) 1-3 (1-7 la general) VOINŢA SAELELE (TR) - CS Strehaia (MH) 8-0 (12-2 la general) SSC FARUL CONSTANŢA - Pescăruşul Sarichioi (TL) 1-0 (8-2 la general) Lăpuşul Tg. Lăpuş (MM) - "ALB-NEGRU" AL STUDENŢILOR CLUJENI (CJ) 0-6 (0-14 la general) ŞOIMII LIPOVA (AR) - Diosig Bihardioszeg 1-0 (7-1 la general) Unirea Bascov (AG) - FC AVRIG (SB) 1-3 (1-4 la general) Voinţa Crevedia (IF) - PROGRESUL SPARTAC (B) 2-6 (5-6 la general) VIITORUL GHIMBAV (BV) - Mureşul Ruşii-Munţi (MS) 2-2 (4-2 la general) METALUL BUZĂU - CS Amara (IL) 5-2 (9-2 la general) AGRICOLA BORCEA (CL) - Dunărea Giurgiu 1-0 (3-2 la general) KSE Tg. Secuiesc (CV) - Mureşul Topliţa (HR) 6-0 (9-0 la general) Tractorul Cetate (DJ) - INTERNAŢIONAL BĂLEŞTI (GJ) 1-3 (2-5 la general) AS MILCOV (OT) - Viitorul Dăeşti (VL) 2-0 (2-0 la general) Dumbrava Gîlgău-Almaşului (SJ) - UNIREA 08 TĂŞNAD (SM) 1-3  (2-5 la general) BUCOVINA RĂDĂUŢI (SV) - ACS Dumitra (BN) 2-1 (2-1 la general) Viitorul Curiţa (BC) - SĂNĂTATEA DARABANI (BT) 3-4 (3-5 la general) CSM FOCŞANI 2007 - Teiul Poiana Teiului (NT) 3-2 (5-3 la general) ŞURIANU 1945 SEBEŞ (AB) - Viitorul Caransebeş (CS) 3-1 (5-2 la general) ACS GHIRODA (TM) - Inter Petrila (HD) 3-1 (5-2 la general) *Echipele scrise cu majuscule au promovat în Liga a 3-a
Etichete: echipă |  Metalul |  oficial |  valoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU