Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
16 [APR 18] SOCIAL Buzau
Luni, 16 aprilie 2018

Locuri de muncă de unde pleci bolnav

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1038 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a confirmat, prin ultimul raport, cel referitor la anul 2017, că cel puțin doi angajatori mari din județul Buzău, continuă să producă boli profesionale, chiar dacă îmbolnăvirile apar la ani distanță. 


Potrivit situației raportate de ITM Buzău, pe baza confirmărilor venite de la Direcția de Sănătate Publică, în 2017 au existat 14 cazuri de îmbolnăvire profesională. 9 dintre pacienți sunt foști angajați ai Fermit Rîmnicu Sărat, dintre care 4 au suferit azbestoză ca urmare a inhalării pulberilor minerale-fibre de azbest, un altul a fost diagnosticat cu bronșită, iar 3 au suferit discopatii lombare din cauza pozițiilor vicioase și a mișcărilor repetitive pe care le presupuneau posturile pe care erau încadrați. 


O altă situație interesantă relevată de raportul ITM este aceea că angajații de la Serviciul Județean de Ambulanță au fost expuși riscurilor de îmbolnăvire, mai ales în perioada în care dotările pe care le avea serviciul nu permiteau acționarea mecanică a tărgilor pentru ridicarea sau coborîrea din ambulanță. Din această cauză, 4 angajați ai SAJ Buzău au fost diagnosticați cu discopatii lombare profesionale cauzate de microclimatul nefavorabil de la locul de muncă și de mișcările repetitive. 


Celelalte două îmbolnăviri profesionale au fost la două societăți de pe platforma industrială a Buzăului-Ductil și Superlit-și au fost cauzate de pulberile de siliciu, respective solvenții organic. 
Trebuie menționat faptul că îmbolnăvirile profesionale se datorează, în cea mai mare parte, unor condiții din trecut care, între timp, au fost îmbunătățite sub amenințarea unor sancțiuni dure. Schimbarea condițiilor de lucru s-a făcut prin retehnologizări care au fost prevăzute în planuri asumate de societățile respective în fața autorităților, pe fondul descoperirii îmbolnăvirilor profesionale.  Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

200 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU