Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


13 [MAR 18] SOCIAL Buzau
Marţi, 13 martie 2018

Ia de la primar! ”Prime” în zile de muncă pentru Electrica și Distrigaz

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 3070 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primăria municipiului Buzău i-a convocat la o întîlnire de lucru, luni, pe reprezentanții asociațiilor de proprietari, pe reprezentanți ai școlilor și ai companiilor furnizoare de utilități care dețin rețele pe domeniul public al orașului. Întrevederea care a avut loc la inițiativa conducerii Primăriei Buzău a fost una de pregătire a campaniei de curățenie de primăvară, campanie care va debuta pe 15 martie. 


Furnizorii de utilități sunt printre primii cărora municipalitatea le-a cerut să își asume responsabilități în cadrul campaniei de curățenie de primăvară. Sarcinile sunt în conformitate cu prevederile din Regulamentul privind măsuri edilitar-gospodărești adoptat în toamna anului trecut, iar nerespectarea lor poate atrage sancțiuni de pînăla 2500 de lei: 


”Constituie contravenție și se sancționează contravențional montarea cablurilor de orice fel pe stâlpii de iluminat public stradal, precum şi abandonarea pe domeniul public a cablurilor nefuncţionale aparţinând operatorilor de televiziune, internet şi telefonie...Nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (1) se sancţionează cu avertisment sau amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.” 


Proprietarilor de rețele de utilități li s-au indicat și situațiile punctuale în care trebuie să intervină. Anterior întîlnirii de la Primărie, viceprimarul Ionuț Apostu a mers prin oraș și a fotografiat toate cazurile pe care cei de la Distrigaz și Electrica trebuie să le rezolve urgent. De exemplu, Distrigaz trebuie să vopsescă și să înlocuiască elementele deteriorate de la stațiile de distribuție și de la branșamentele vandalizate, iar Electrica trebuie să ia măsuri urgente în privința cablurilor suspendate, care s-au lăsat pînă la un nivel ce amenință să pice în capul trecătorilor. Astfel de situații sunt în special pe strada Chiristigii și în cartierul Obor unde stîlpii sunt supraîncărcați. 


Cele două societăți vor fi notificate de Primărie, iar polițiștii locali vor supraveghea îndeplinirea obligațiilor prevăzute în regulament pînă la sărbătorile pascale. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Din aceeasi categorie
 • Monstruos/Despre ADHD, cu specialista Ioana Scoruş; 05 septembrie 2018; Buzau
 • Despre sindromul ADHD, cu un specialist; 31 august 2018; Buzau
 • Şomeri şi necalificaţi/ Hai, la cursuri!; 29 august 2018; Buzau
 • Rechizite/ Vreau şi eu ghiozdanul meu!; 22 august 2018; Buzau
 • Ultima ora

  10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

  (P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
  255 vizualizari Citeste tot
  10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

  (P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

  ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
  146 vizualizari Citeste tot

  National

  Presedinte
  Ion CRISTOIU
  Director general
  Vlad PUFU