28 [AUG 13] SOCIAL BRAILA
Miercuri, 28 august 2013

Primele cazuri de gripă WestNile la Brăila

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2155 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primele cazuri de gripă WestNile la Brăila confirmate de Institutul Canatacuzino din Bucureşti. Este vorba despre un tânăr de 37 de ani şi o bătrână de 74 de ani care au ajuns la spital luna aceasta cu simptomele bolii, în urma înţepăturilor de ţânţari. Bărbatul a fost înţepat de insecte pe când se afla la pescuit, iar femeia, în oraş, în timp ce a ieşit pe afară printr-o zonă cu vegetaţie abundentă, pe bulevardul Cuza şi strada Goleşti.

Ambii pacienţi au fost internaţi în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila imediat cum a apărut suspiciunea de infecţie cu West Nile. Până la venirea confirmării de la Bucureşti a bolii brăileanul a fost deja externat. Singurul caz care încă se mai află sub observaţie este bătrâna de 74 de ani, însă starea de sănătate a pacientei s-a îmbunătăţit.

Brăila mai are în lucru la Catacuzino un al treilea caz de infecţie cu WestNile pentru care deocamdată nu a venit confirmarea. Infecţia cu virusul West Nile poate dezvolta o formă gravă de meningită care se manifestă prin febră mare, convulsii şi chiar paralizie, evoluţii care pot lăsa sechele la nivel neurologic.

 Etichete: gripa WestNile |  cazuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU