24 [FEB 14] SOCIAL Braila
Luni, 24 februarie 2014

Brăila are 12.000 de câini. In plus

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1994 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Brăila are 12.000 de câini în plus

Câinii fără stăpân o problemă care îşi aşteaptă rezolvarea la Brăila. Potrivit legislaţiei în vigoare, de anul acesta, toate persoanele şi asociaţiile pentru protecţia animalelor care deţin câini, sunt obligate să le sterilizeze, pentru a preveni înmulţirea lor necontrolată.


După o analiză, autorităţile de la Brăila au stabilit că pentru sterilizarea unui singur patruped brăilenii vor scoate din buzunar o sută de lei. Idee care nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea. În plus reprezentanţii ONG-urilor de protecţia animalelor spun că după adoptarea legii eutanasierii, au primit multe semnale de la persoane care vor să-şi abandoneze câinii, pentru că nu-şi permit să plătească taxa de sterilizare.


Asociatiile de protectie a animalelor  au discutat cu autorităţile locale şi le-au transmis faptul că legea eutanasierii e posibil să creeze probleme la Brăila. Ei l-au avertizat pe edilul municipiului că s-ar putea ca abandonul câinilor din gospodării să devină un fenomen. 


Primarul Aurel Simionescu s-a gândit deja la soluţii pe care urmează să le propună pe ordinea de zi la următoarea şedinţă de Consiliu Local. Una dintre variante ar fi o reducere la impozit, pentru brăilenii care au maidanezi la curte.


De pildă, la Însurăţei, primarul a hotărât ca toţi câinii vor fi sterilizaţi din bugetul administraţiei locale. Din estimările autorităţilor la nivelul municipiului Brăila ar fi în jur de 12 mii de câini care trebuie sterilizaţi.

 

 

 Etichete: maidanezi |  ONG |  sterilizare |  caini
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU