BREAKING NEWS
Curs valutar:
4.6572
3.9685
18 iulie 2018 Ultimul update: 11:03
06 [APR 18] RELIGIE Buzau
Vineri, 06 aprilie 2018

(FOTO, VIDEO) În această seară în Buzău. Unde a mers mulțimea aceasta?

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 4844 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Au fost momente de înaltă încărcătură spirituală și emoție, în această seară, în care credincioșii au mers la biserici pentru Denia Prohodului Domnului.  


După ce a fost săvârșită slujba de înmormîntare a Mantuitorului Iisus Hristos, enoriașii din mai multe parohii de pe raza municipiului Buzău au ieșit din biserici și s-au îndreptat către Catedrala Arhiepiscopală. Au fost întîmpinați de ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care după ce a oficiat alături de mai mulți preoți, a ieșit din locașul sfînt și a pornit în procesiunea care a simbolizat refacerea Drumului Crucii.Cu gîndul la jertfa Domnului Iisus Hristos, preoții și credincioșii, au traversat străzile orașului, cu lumînări aprinse și cu capetele plecate, în semn de durere. Cîțiva credincioși au purtat pe brațe Sfîntul Epitaf, o pînză sfințită pe care este reprezentată coborîrea de pe cruce a lui Iisus. Procesiunea s-a desfășurat pe traseul Chiristigii-Frăsinet-Unirii Nord-Catedrala Arhiepiscopală. Pe drum, miilor de credincioși li s-au alăturat enoriașii din parohiile bisericilor Sfîntul Ștefan și Înălțarea Sfintei Cruci. 


În tot acest timp, dintr-un sistem de sonorizare a răsunat cîntarea Prohodului, amintindu-le credincioșilor că este seara în care participă la o Priveghere. Mai puțin se știe că Prohodul a fost tipărit pentru prima oară, la noi în țară, la jumătatea secolului XIX, de către ieromonahul Macarie, prin purtarea de grijă a episcopului Chesarie Căpățînă al Buzăului. 


Pelerinajul din această seară, care a simbolizat drumul de la Golgota la mormîntul Mîntuitoriului, s-a încheiat după circa o oră, la Catedrala Arhiepiscopală. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 iul 2018 [17:58]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 174 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
244 vizualizari Citeste tot
16 iul 2018 [14:08]  ACTUALITATE BUZAU

Schimbare importantă la Compania de Apă

731 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

341 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

274 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU