Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
02 [MAR 19] POLITIC Buzau
Sâmbătă, 02 martie 2019

De ce a demisionat Raul Florescu din PNL

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1630 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Războiul intern din PNL Buzău a ajuns într-o nouă fază.  Un liberal a ales să renunțe la mandatul de consilier județean după ce a intrat în conflict cu actuala conducere a organizației județene a PNL în urmă cu mai multă vreme. Raul Florescu și-a anunțat ieri în plenul Consiliului Județean demisia din miniparlamentul județean, dar și din partid.       

"Îmi anunț demisia din funcția de consilier județean începând cu data de 1 martie. Este o decizie pe care am luat-o după multă reflexie și mărturisesc destul de greu, după 15 ani de politică într-un partid și de 7 ani în rândurile dumneavoastră ca și consilier județean. Cred că mi-am făcut datoria cu bună credință și cu priceperea de care am putut eu să dau dovadă. Fac acest lucru pentru că urmează să mă alătur unui alt proiect politic și deontologia, etica și bunul simț mă obligă să fac treaba asta și vă mulțumesc încă o dată și sper să ne întâlnim într-un mandat viitor, dacă va fi posibil", a declarat Raul Florescu.

De mai multă vreme, Raul Florescu se afla în conflict cu actualul președinte al PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu. Într-o declarație pentru Focus Fm,  Florescu nu s-a sfiit să-și recunoască adversiunea față de actualul lider, spunând răspicat că modul în care Romanescu conduce filiala este motivul plecării sale.

"Cred că nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că actuala conducere a PNL-ului a dorit și dorește de doi ani de zile, cel puțin, excluderea mea pe orice fel de cale. Că nu au avut posibilitatea de-a o face până acum, asta este, avantajul călărețului, cum s-ar spune, iar eu nu am vrut să dau această satisfacție unor personaje care sunt tranzitorii prin politica buzoiană. Și politica națională pe care o face PNL-ul în ultimul timp m-a dezamăgit", a mai spus Raul Florescu.

Pe de altă parte, liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu, a declarat ieri că plecarea lui Raul Florescu nu constituie o surpriză pentru cunoscători, având în vedere că acesta nu mai participa la ședințe și nu mai avea în ultima vreme aceeași poziție cu cea a liberalilor veritabili.

"El de foarte multă vreme nu mai activa în rândul Partidului Național Liberal pentru că nu a mai participat la nici o ședință, nu a mai venit la nici o acțiune. Lucrurile astea cam urmau să se întâmple sau nu este, pentru mine cel puțin, nu este o surpriză că și-a dat demisia. Nu am spus că plecarea domnului Florescu nu este o pierdere, orice plecare din rândul partidului și din rândul membrilor de partid este o pierdere, pentru că pierdem un membru, mai ales un consilier județean. Eu am sperat ca cei care au fost aleși în funcțiile de consilieri, în funcția de consilier județean, tocmai de aceea au fost aleși, ca să-și facă treaba și pe lista pe care au fost aleși. Personal nu mi se pare normal să poți să te muți în cadrul mandatului pentru care ai fost ales, să te mulți la altă formațiune politică", a declarat Cristinel Romanescu.

           

Raul Florescu a fost membru PDL, odată cu unifiacrea partidului cu liberalii a trecut apoi la PNL, barcă politică în care se afla de 15 ani încoace. Fostul consilier a anunțat că nu renunță la politică, ci se va înscrie în scurt timp la un alt partid, cel mai probabil la ALDE.

"Am purtat discuții cu mai multe partide, dar în proporție de 60% probabil că da. În afară de ALDE, am discutat și cu PRO România, am discutat și cu alte formațiuni, deci am discutat, nu vă gândiți că nu am discutat. În momentul în care mă voi stabili 100% și voi face și demersurile respective, adică de a mă înscrie în partid, cu siguranță veți ști, dar într-adevăr, sunt foarte apropiat de prietenul și colegul meu, Bădulescu.", a adăugat Raul Florescu. Cel mai probabil, cel care îi va urma lui Raul Florescu în Consiliul Județean va fi Marius Văcăroiu.

Dincolo de motivele explicate public, desigur că plecarea consilierului Raul Florescu are şi alte dedesubturi. De pildă, surse din anturajul acestora susţin cam ce era observabil de mai multă vreme şi anume că viitorul său în P.N.L. Buzău nu există, pur şi simplu.   Cîtă vreme conflictul său cu actuala conducere a partidului nu s-a putut aplana, Florescu nu putea să mai emită nici o pretenţie pentru alegerile viitoare şi nici să capete ceva în calitate de membru P.N.L., atîta vreme cît filiala judeţeană este condusă de deputatul Cristi Romanescu. Ca atare, trebuie să găsească alte soluţii. Iar soluţia A.L.D.E. este, evident, cea mai la îndemînă. Sursele noastre spun chiar că A.L.D.E. i-ar fi promis lui Raul Florescu un loc de muncă la Electrica Distribuţie, societate controlată de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, unde, iată, lucrează de ceva vreme şi fostul viceprimar Fănică Bîrlă, acum, şi el, membru A.L.D.E.

Un fel de zvon... se referă la Cezar Preda

Dacă plecarea lui Raul Florescu nu a fost chiar atît de surprinzătoare, un zvon care circulă în mediile politice bucureştene pare şi mai interesant. Este vorba despre faptul că actualul deputat P.N.L. de Dîmboviţa, fostul şef al P.D.L. Buzău şi copreşedinte al actualului P.N.L. Buzău, Cezar Preda,  ar fi în negocieri avansate cu Călin Popescu Tăriceanu pentru că trece la A.L.D.E., deoarece la P.N.L. l-ar cam fi sărit rîndul, pentru viitoarele alegeri, atît europarlamentare cît şi de alt tip. Cît e zvon şi cît e informaţie în această afacere rămîne de văzut.

 Etichete: demisionat |  Florescu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
440 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

368 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

587 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1268 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

701 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

715 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1345 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU