BREAKING NEWS Buzau
03 [MAR 16] POLITIC Buzau
Joi, 03 martie 2016

Victor Mocanu şi fiul său, EXCLUŞI DIN P.S.D. BUZĂU. Bîrlă preia atribuţiile de primar (ALTE DECIZII IMPORTANTE AICI)

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2166 vizualizari 2 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Senatorul Victor Mocanu şi fiul său, deputatul Adrian Mocanu, au fost excluşi din organizaţia PSD Buzău. Decizia a fost luată azi în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Municipal PSD Buzău. 

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a precizat imediat după şedinţă că: „Au fost propunerea de excludere a domnului deputat Adrian Mocanu şi a domnului senator Victor Mocanu. Nu ştiu dacă domniile lor, conform legii partidelor, şi-au făcut deja o alegere către alte partide , automat nu mai sînt membri PSD, dar s-a ţinut în mod deosebit să se dea şi un vot şi să închidem această chestiune. De astăzi, domnii Victor şi Adrian Mocanu nu mai sînt membri ai organizaţiei municipale Buzău a PSD. Această decizie urmează să fie supusă votului Comitetului Executiv Judeţean şi apoi înaintată Comitetului Executiv Naţional deoarece este vorba despre doi parlamentari”. 

În ceea ce-l priveşte pe Ion Vasile, acesta nu este membru al organizaţiei municipale a PSD Buzău, ci a celei de la Bisoca, astfel că acest caz va fi tratat separat. 

La CEx de azi s-a discutat şi chestiunea candidaturilor la Primăria Buzău.„Am vorbit, normal, şi despre candidaturi. Eu am venit cu susţinerea domnului Constantin Toma. S-au mai înscris şi alţi colegi în competiţie. Este normal ca o astfel de decizie nu se ia printr-un vot la fugă. E o decizie mai complicată, este vorba despre o echipă şi CEx m-a mandatat pe mine ca împreună cu cei care ar dori să candideze la Palatul Comunal să avem o discuţie, să terminăm sondajul şi să alegem persoana cea mai potrivită. Sînt mai multe propuneri, repet, eu l-am propus pe dl. Toma, dar şi domnul doctor Victor Ioniţă şi-a manifestat interesul. Săptămîna viitoare vom şti cu siguranţă care este candidatul PSD la Primăria Buzău. Am fost mandatat să iau această decizie căci este într-un context mai amplu şi cu candidatul la primărie şi cu consilierii judeţeni. Eu cred că săptămîna viitoare va fi luată decizia. Repet, eu pe domnia sa l-am susţinut. Dar, nu-i de neglijat nici o candidatură cum este cea a domnului doctor Victor Ioniţă sau a domnului Sorin Lazăr de la Registrul Comerţului". 

S-a supus, de asemenea, la vot propunerea consilierilor municipali de Buzău ai PSD, ca viceprimarul Fănică Bîrlă să preia atributiile de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Ciolacu a explicat în legătură cu acest subiect că: "Au fost de faţă toţi consilierii municipali PSD, care, în acest moment, creează o majoritate în C.L.M. şi dînsul a fost desemnta să preia atribuţiile de primar pentru trei luni".

La rîndul său, senatorul Victor Mocanu a declarat pentru Focus FM Regional ca reacţie la excluderea sa că: " Într-un fel a fost un gest de normalitate, pentru că nu mai puteam să stau cu astfel de colegi după conferința județeană a partidului. Cred că este un moment de răscruce şi pentru ei şi pentru actviitatea mea politică. Eu îi consider în continuare niște colegi, au fost lîngă mine, m-au vorbit de bine, m-au vorbit de rău, să fie sănătoși. Nu știu o să mă gîndesc, timpul rezolvă multe lucruri."
 Ulterior,senatorul Victor Mocanu si fiul sau deputatul Adrian Mocanu au anuntat ,la rindul lor, ca demisioneaza  din PSD,primul printr-o postare pe contul sau de FB,al doilea printr-un comunicat de presa.
 
 
 Etichete: atribuţiile |  Bîrlă |  Buzău |  DECIZII |  EXCLUŞI |  IMPORTANTE |  Mocanu |  preia |  primar |  Victor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Pixelu albastru
04 martie 2016
E groasă în spatele burtosului dacă a fost nevoit să schimbe gașca. Nea' colanți, interes național, s-a dat la fund. În maxim două săptămâni vom avea parlament majoritar chipurile de dreapta. Evident, în folosul populației și interesului nașional.
MARINESCU DOAMNE
04 martie 2016
of a dat domnul de le a mai picat din cos porcilor cit a fost sef victor a devalizat buzaul la puscarie cu ei si in primul rind confiscarea averilor cit a fost sef con jud numai a mintir pop orasului si a stiut sa taie pamblici


Ultima ora

20 feb 2020 [12:44]  ACTUALITATE BUZAU

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

414 vizualizari Citeste tot
20 feb 2020 [12:12]  MONDEN BUZAU

Irina Loghin la 81 de ani. POZE INEDITE

437 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU