14 [IAN 16] POLITIC Buzau
Joi, 14 ianuarie 2016

Un februarie cu sînge, lacrimi şi suspine în P.S.D.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1353 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Organizaţia judeţeană a PSD trece prin momente de mare fierbere la acest început de an, iar luna februarie, se anunţă a fi marcată de momente radicale care vor produce mult sînge, lacrimi şi suspine.
Tensiunile dintre taberele beligerante din P.S.D. sînt mai vechi, însă ele s-au acutizat după ultimul mesaj transmis de noul preşedinte, Marcel Ciolacu pe contul său de facebook prin care a anunţat voalat dar ferm că urmează prefaceri serioase în ceea ce priveşte „armata pesedistă”, cu care se va  merge în lupta pentru alegerile locale, referindu-ne aici inclusiv la candidatul Partidului la Plalatul Comunal.
În acest context, Ciolacu va trebui ca într-un timp relativ scurt să capete legitimitatea de şef de organizaţie să arate că PSD a rupt-o cu trecutul şi să reaşeze ferm organizaţie pe şinele politice ale judeţului.
Concret, Marcel Ciolacu va trebui să admită şi să asume adevărul că din zicala că „politica e o curvă”, ci s-o aplice pentru relansarea partidului la Buzău.

Altminteri, Ciolacu s-a folosit de adevărul zicem de mai sus atunci cînd s-a smuls de lîngă Ion Vasile şi şi-a salvat vitorul politic. Acum e obligat s-o mai facă odată luînd distanţă de Boşcodeală, dar cu un dublu scop: salvarea sa, dar şi a partidului.

Repliere şi contraatac
Aşadar, e limpede acum că în PSD Buzău sînt două grupări, cea din jurul primarului Boşcodeală şi cea care s-a format pe lîngă Marcel Ciolacu.
Aşa se face că însă după cum relatează surse din interiorul partidului se aşteaptă o reaşezare şi repoziţionare de membri pesedişti. De pildă, Boşcodeală aflat acum în situaţia de a aştepta o soluţie în Justiţie încearcă să-şi conserve influenţa şi a trecut la identificarea „pionilor” pesedişti care ar putea fi mutaţi de Ciolacu pe tabla şahului politic din interiorul filialei social-democrate buzoiene. Cu forţa pe care o are Boşcodeală încearcă să neutralizează intenţiile de insurecţie a unor pesedişti, astfel de operaţiuni desfăşurîndu-se cu precădere în aceste zile, aşa cum susţin aceleaşi surse din interior. De asemneea, sursele noastre mai spun că zilele din urmă au fost marcate şi de anumite surprize. De pildă, Romeo Lungu, şeful de la D.J.T.S. a început să lipsească de la anumite întâlniri la care era mereu primul căutîndu-şi de lucru prin alte părţi. Pe urmă, şeful de la Compania de Apă, Ionel Tescaru şi omul de afaceri Dumitru Dobrică, oameni cu un cuvînt de spus în partid sînt acum un fel de „electroni liberi” luînd distanţă faţă de Boşcodeală, dar neajungînd în tabăra lui Ciolacu, căzuţi cumva „între scaune”, luîndu-şi astfel anumite precauţii.Fieful pesedist a înţeles ce va urma


Apelul lui Ciolacu de pe F.B. de la începutul săptămînii a iscat tot felul de comentarii în partid. Chibiţii au făcut analiza pe text, pe unii ideile transmise i-au luat prin surprindere, alţii s-au plîns că n-au prins şpilul.
Sursele noastre susţin însă că mesajul lui Ciolacu a avut girul echipei Dragnea-Zgonea, astfel că acum unii dintre fruntaşii pesedişti s-au pus, din nou, pe făcut calcule.
E deci interesant de văzut care vor fi rezultatele calculele unora precum cei din grupul Mocanu-Ghiveciu, interesaţi să prindă locuri eligibile pe viitoarea listă parlamentară pesedistă.
În altă ordine de idei, ieri, preşedintele C.J. Emanoil Neagu a spus şi el cîte ceva despre mesajul lui Ciolacu, apreciindu-l că nu-i atît de războinic ăe cît pare, iar fruntaşul social-democrat Gabriel Baciu a înţeles că pesediştii trebuie să se pună serios pe muncă pentru că „aşteptările sînt mari”.
Oricum, în PSD luptele sînt în toi, şi vor continua cîteva săptămîni.Etichete: februarie |  lacrimi |  sînge |  suspine
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

catalin
14 ianuarie 2016
Paul negoita va fi primarul buzaului indiferent de la ce partid candideaza ,sau mai sigur ca independent. Partidele trebuie sa si faca curatenie totala


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU