17h 05' POLITIC Buzau
Joi, 10 martie 2016

ATANASIU: 'OVIDIU ANGHEL SE LUPTĂ DE 20 DE ANI CU 'BALAURUL ROŞU'' (update, declaraţii)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
4 voturi 2007 vizualizari 11 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [17:05] 10 MAR 2016 ›
Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a revenit azi la Buzău, de această dată pentru a-l instala pe Ovidiu Anghel în funcţia de preşedinte unic al organizaţiei judeţene. Atanasiu s-a întîlnit şi săptămîna trecută cu liberalii buzoieni în încercarea de a aplana conflictul izbucnit după ce Adrian Mocanu şi Ion Vasile şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în PNL. 

Vizita nu a făcut atunci însă decît să agite şi mai tare apele, întrucît liderul de la Centru a venit la sediul organizaţiei împreună cu cei doi şi cu senatorul UNPR, Constantin Popa. Astăzi Atanasiu a declarat că nici Ion Vasile şi nici Adrian Mocanu nu vor face parte din PNL. Ovidiu Anghel a transmis un mesaj de unitate în rîndul partidului şi ca iminent candidat pentru Primăria municipiului Buzău din partea PNL a dezvăluit o parte din programul cu care pleacă la drum. 

Theodor Atanasiu, delegat să se  ocupe de campania electorală în Buzău, l-a instalat ieri oficial în funcţia de preşedinte unic interimar al  organizaţiei judeţene PNL pe Ovidiu Anghel, fost subprefect şi actual director al Electrica S.A. “Furnizare”. Anghel are la dispoziţie o săptămînă, răgaz de la Centru, pentru a-şi forma o echipă de conducere cu care să atace alegerile locale din iunie.

“Dl. Ovidiu Anghel este desemnat preşedinte unic interimar al organizaţia PNL şi are o săptămînă la dispoziţie să facă o propunere privind organizarea colectivului de conducere. Aveam nevoie de un lider capabil să atingă obiectivul de depesedizare a Buzăului. Am găsit un om care de 20 de ani se luptă cu balaurul roşu”, a afirmat Atanasiu.

Apel la solidaritate

Dacă prima vizită a lui Atanasiu a dat naştere unor lungi dispute în sînul partidului ce au culminat cu proteste şi ameninţări cu plecarea din partid, cea de ieri a avut menirea de a liniştii o dată pentru totdeauna apele. Ovidiu Anghel a făcut apel la solidaritate arătînd că singurul adversar politic este PSD şi îi invită pe vechii liberali să ia parte împreună la un proiect comun. 

“Am făcut apel la solidaritate la unitate pentru că e unica soluţie prin care o să învingem PSD la Buzău. La apelul meu toată organizaţia PNL Buzău a răspuns invitaţiei, am avut o discuţie seriosă, principială în ceea ce priveşte măsurile pt.cîştigarea alegerilor”, a spus Ovidiu Anghel. 


Ion Vasile şi Adrian Mocanu nu vin în PNL

Cei doi liberali au ţinut să clarifice şi situaţia legată de primirea în partid a deputatului pesedist Adrian Mocanu alături de fostul senator Ion Vasile. Ambii nu vor intra în rîndurile PNL, iar cît priveşte o colaborare cu UNPR, Atanasiu a explicat că este exclusă din start. Senatorul Popa Constantin a fost invitat să se alăture PNL, adică să se înscrie la liberali, iar o colaborare cu un alt partid va fi posibilă doar după alegerile din 5 iunie.

În legătură  cu toate acestea, Ovidiu Anghel a zis că: “ Am spus foarte clar că nu am proiecte comune cu dumnealor am respins ideea de a fi primiţi în PNL. Am discutat cu ei nu au fost nici dînşii de acord cu proiectele noastre, au spus că nu vor să se alăture acestui proiect aşa că probabil vor avea un proiect separat”.

Vizavi de reacţia violentă a vechilor liberali, Atanasiu a precizat că nu a avut un suport real iar oamenii au ieşit în stradă pentru o serie de motive neîntemeiate demontate astăzi în conferinţa de presă. Vizavi de subiectul privind candidatul PNL pentru Primăria Buzău liberalul trimis de la centru a dezvăluit că nu a fost stabilit dar că în poll-position se află Ovidiu Anghel, cel care de altfel a şi prezentat cîteva lucruri pe care le va face dacă va fi ales.

Anghel: ”Deschid porţile Palatului Comunal”

“În ceea ce priveşte municipiul Buzău am pregătit un proiect integrat de dezvoltare urbană a oraşului  Buzău Primul lucru pe care îl voi face va fi să deschid porţile de la primărie, din faţă, pentru cetăţeni pentru că acum intră pe lateral. Trebuie să-l respectăm pe buzoian; este necesar un audit extern şi la primăria Buzău precum şi la societăţile subordonate."

Toate candidaturile vor fi anunţate şi supuse validării pe rînd în cadrul comitetului judeţean de coordonare şi apoi în Biroul Permanent Naţional. Nominalizările vor fi făcute în baza unui sondaj de opinie altul decît cel comandat anterior de organizaţia judeţeană a PNL Buzău.

Prim vice-preşedintele Teodor Atanasiu a dezvăluit că vechiul sondaj de opinie nu a fost riguros realizat şi nu a ţinut cont de o serie de criterii sociologice. Ovidiu Anghel a mai precizat că în cazul pierderii alegerilor va demisiona.


În plus, Teodor Atanasiu a mai spus că protestatarii PNL de duminică nu sînt decîtîn afară, după ce Dorin Bădulescu, Nicolae Mărăcine, Ion Caton Mateeşescu şi Constantin Ionescu au acuzat grav pe copreşedintele PNL, Vasile Blaga, şi pe deputatul de Buzău, Cezar Preda, într-o conferinţă de presă. „Nu ştiu dacă ceea ce am citit eu că s-a spus este adevărat. Dacă este aşa, dacă preşedintele de filială judeţeană au cerut demisia copreşedintelui naţional pentru nişte bazaconii din capul lui, că ar fi luat nu ştiu ce bani să pună pe nu ştiu cine, atunci nu se regăseşte în rîndurile PNL. Eu unul nu aş putea sta în acest partid dacă aş şti că şefii mei fac aşa ceva. Oamenii care au venit aici au fost scoşi în stradă pentru motive inventate. Eu am venit să văd care e problema, ce soluţii există, şi ei, în mintea lor, au avut nu ştiu ce idei, care nu s-au potrivit cu realitatea” .
La rîndul său, Ovidiu Anghel a spus că a vorbit la telefon cu Constantin Ionescu şi cu Caton Mateeşescu „care sînt oameni adevăraţi şi îi aşteptăm pe toţi foştii liberali alături de noi să lupte cu PSD. De aceea, îi aşteptăm pe toţi foştii liberali; am deschis larg uşile partidului.


De remarcat că alături de Atanasiu şi Anghel în sediul PNL Buzău şi-a făcut apariţia şi Cristi Romanescu, fost copreşedinte al liberalilor, ieşit pentru o perioadă din politică.
Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu revine astăzi la Buzău, de această dată pentru a-l instala pe Ovidiu Anghel în funcţia de preşedinte unic al organizaţiei judeţene. El va susţine o conferinţă de presă la ora 14.30 la sediul PNL Buzău. Atanasiu s-a întîlnit şi săptămîna trecută cu liberalii buzoieni în încercarea de a aplana conflictul izbucnit după ce Adrian Mocanu şi Ion Vasile şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în PNL. Vizita nu a făcută, însă decît să agite şi mai tare apele, întrucît liderul de la Centru a venit la sediul organizaţiei împreună cu cei doi şi cu cu senatorul UNPR, Constantin Popa.

Etichete: Anghel |  Atanasiu |  înscăunează |  Ovidiu |  vicele |  şefia
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 3   -2

Comentarii

costel
10 martie 2016
ion vasile si mocanu sunt in spatele lui ovidiu anghel ,cezar preda earanjorul
Sforarman
10 martie 2016
La inscaunarea asta trebuie sa participe si Preda, Toma, Ciolacu, Bigiu, Ion Vasile si Mocanii.Sa fie garnitura de sforari completa!Rusine sa va fie cu toate aranjamentele voastre in avantajul unora sau altora si in detrimentul cetateanului simplu care asteapta sa ii aparati interesele! Sunteti niste niste nimicuri! Toti! Preda, Toma, Boscodeala, Ionescu, Popescu, Barla,Ciolacu, Mateesescu, Mocanii si multe alte creaturi de genul asta!
Aniela
10 martie 2016
Foarte bine că s-au liniștit lucrurile. Domnului Anghel îi revine o sarcină foarte grea. De aici încolo așteptăm rezultate!
ceyatean
10 martie 2016
NISTE HAIMANALE ORDINARE!!!
ASTA ERA
10 martie 2016
Exact asta e cel mai important lucru de facut si care trebuie urgent la PRIMARIE! :))))) DOAMNE CE PACALICI DE OAMENI SE VOR PRIMARI! Bine dl ANGHEL prietenul d-lui BOSCO nu e atat de convins! De-a rasu plansu!
viorica
10 martie 2016
ovidiu anghel un individ tinut de psd pe functia de director cu salariu de 130 de milioane lei vechi,,,nu ar trebui sa treaca prin fata lui ciolacu de rusine
Buzoianu
11 martie 2016
Prost mai e Atanasiu.S A luptat analfabetu cu limba romana nu cu balauri.Daca mie liberal convins imi este scarba de ei,cine le va da votul?Din ce in ce in viata publica si politica isi fac aparitia tot mai multe vite incaltate care nu vor decat votul nostru in interesul lor.A fugit puiul cu ata.
Radu
11 martie 2016
Aceasta mare valoare de om s-a luptat cu balaurul roșu fiind membru PSD, cu cotizația plătită la zi MULTI ani, pentru ca nu credeți ca este vreun calificat pentru funcția de director la electrica! Sa căutați in cartea lui de munca sa vedeți ce HARNIC a fost pana acum câțiva ani! Verificați la Organizația municipală PSD plata cotizații către BALAURUL ROȘU ! Ce mizerie! Ce oameni de nimic!
Ovidiu nu este Ang(h)el
11 martie 2016
Cum s-a luptat el cu PSD, daca a fost membru PDSR in 1996? Traseismul lui este arhicunoscut PDSR, PDL, UNPR, PNL! Si daca totusi s-a luptat 20 de ani, cum de balaurul are acum 777 de capete? Concluzia, acest Ovidiu este precum croitorasul cel viteaz din poveste! Aceasta numire este preambulul unui esec de proportii si distrugerea PNL Buzau, atat cat a mai ramas din el...
cameleonul
11 martie 2016
exista o filmare video cu ovidiu anghel cum tinea sedinte la unpr acum cateva luni a venit in pnl sa l termine la indemnul lui preda
loredsna
12 martie 2016
Cezar preda este adevăratul conducător al pnl iar Ovidiu Anghel valetul de trefla.circ total cu pnl asta


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU