Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
05 [SEP 18] POLITIC Buzau
Miercuri, 05 septembrie 2018

Pesta porcină îi întărîtă pe liberali

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1481 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Pesta porcină africană, care a fost confirmată şi la Buzău în nordul judeţului, la Pătîrlagele şi Pănătău, atrage mai multe luări de poziţie politice decât soluţii profesionale de limitare a efectelor.

De pildă, liberalii au simţit nevoia să ia atitudine faţă de modul în care reprezentanţii ANSVSA au gestionat situaţia de criză apărută la finalul săptămânii trecute. Într-un comunicat de presă, deputatul Cristi Romanescu, şeful PNL Buzău, critică în termeni duri felul în care s-a lucrat la Buzău înainte şi după confirmarea pestei porcine:

  „Zero specialiști și în județul Buzău

Incompetența şi habarnismul de la nivelul Guvernului referitoare la subiectul pestei porcine africane sînt transferate şi în țară și au ajuns și în județul Buzău. Deși ne confruntăm la nivel național cu această situație, iată că şi la Buzău trăim această grozăvie care duce la distrugerea unui întreg sector al agriculturii, iar la noi, la Buzău, nu am văzut nici măcar o măsură de prevenție sau de încercare de a diminua urmările pe care pesta le va produce la nivelul judeţului. Mai mult, Direcția Sanitar Veterinară a încercat să ascundă mizeria sub preș. Şi această „boala" e transmisibilă în România la ora actuală. Deși pesta porcină bătea la porțile județului nostru, iar pentru oficialii DSV acest lucru nu constituia o surpriză, DSV Buzău a afirmat că presa „fabu­lează" atunci cînd anunța, pe surse că sînt suspiciuni de pătrundere a acestei boli în două localități buzoiene.  După ce s-a confirmat că această epidemie a ajuns în curțile oamenilor în zona Pătîrlagele- Pănătău, iată că, surpriză, directorul DSV Buzău, medicul Ciprian Botezatu, a fost nevoit să facă anunțul public, în faţa dovezilor clare existente.  Vă întreb, domnule doctor şi domnule director, care au fost măsurile preventive pe care le-ați luat, ținînd cont că la granițele județului  exista un puternic focar de pestă porcină? Care este rolul dumneavoastră în această funcție? De a confirma și infirma existența acestei boli printre animale?  Va gîndiţi cum veți salva gospodăriile buzoienilor? Sînteţi conştient şi confortabil cu gîndul că va trebui să coborîţi din fotoliul dumneavoastră de director pentru a-i spune în față țăranului că îi veţi omorî porcul din bătătură, poate sursa lui şi a familiei sale de hrană pentru un an întreg? Vă îndemn la omenie, realism şi implicare, e nevoie de dumneavoastră pentru a gestiona criza existentă. " a scris  deputatul Cristinel Romanescu".Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU