02 [IUL 15] POLITIC Buzau
Joi, 02 iulie 2015

Încă un cap picat în dosarul lui Bîgiu. Prim-vicele PNL, Dan Motreanu audiat la DNA

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1315 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Mita de un milion de euro primită de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, pe vremea cnd era prefect de Buzău, face să pice noi capete în PNL.
Procurorii au început urmărirea penală împotriva prim -vicepreşedintelui PNL Dan Motreanu. Acesta este suspect în dosarul mitei de un milion de euro pe care fostul prefect de Buzău, Cristi Bîgiu, ar fi primit-o pentru urgentarea unei retrocedări. Parte din bani au ajuns la partid şi acest lucru a atras acuzaţii de luare de mită şi spălare de bani şi pentru Cristi Bîgiu, dar şi pentru alţi liberali. Primul a fost George Scutaru care a şi fost nevoit să renunţe la funcţia de consilier prezidenţial ca urmare a implicării în acest dosar, iar al doilea este Dan Motreanu, prim vicepreşedinte al PNL.
    Motreanu a fost chemat la DNA în această dimineaţă pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosar. Procurorii DNA au precizat, în legătură cu dosarul, că în cursul anului 2008, Cristi Bîgiu, care are calitatea de denunţător în această cauză, a primit mită un milion de euro de la o persoană pe care a ajutat-o în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, Bîgiu i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 euro. Banii ar fi ajuns la partid pentru finanţarea campaniei electorale din anul 2008, provenienţa lor fiind disimulată prin încheierea de contracte de publicitate.
Acest dosar a fost disjuns din cel în care fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost trimis în judecată pentru că în 2007 a intervenit pe lngă Cristi Bîgiu, la acea vreme prefect, astfel înct acesta să urgenteze punerea în posesie a unei persoane pe un teren de la ieşirea din oraşul Buzău. În schimbul intervenţiei, att David, cît şi Bîgiu, ar fi primit mită de la Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava din judeţul Ilfov.
Etichete: audiat |  Bîgiu |  dosarul |  Motreanu |  picat |  vicele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

VIOREL
02 iulie 2015
trebuie sa dispara toata caracatita din buzau ,,,,bravo dna ....salvezi romania


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU