Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
12 [DEC 18] POLITIC Buzau
Miercuri, 12 decembrie 2018

Fostul şef al Poliţiei buzoiene, Viorel Ştefu a intrat în politică

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2001 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

PRO-ROMÂNIA, noul partid înfiinţat de ex-premierul Victor Ponta, a dat o lovitură politică la Buzău. Miercuri, fostul şef al Poliţiei buzoiene, cms.-şef (r.) Viorel Ştefu, a anunţat într-o conferinţă de presă că s-a înscris în filiala judeţeană a PRO-ROMÂNIA, explicînd că socoteşte că experienţa profesională şi experienţa de viaţă îi permit să se implice în politică pentru a împinge înainte comunitatea buzoiană.

Fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, cea mai înaltă funcţie pe care o poate ocupa un poliţist în activitate, Viorel Ştefu, a spus la întîlnirea cu jurnaliştii că îndeamnă pe toţi oamenii cinstiţi să se înscrie în partidul său şi a menţionat că înainte de a face adeziune nu a negociat nici o funcţie de conducere în filiala judeţeană şi nici o candidatură, lăsînd ca faptele sale pe care le va face în politică să fie apreciate de partid.

Despre PRO-ROMÂNIA, Ştefu a declarat: "Am ales să fac parte din această echipă pentru că este un partid nou, cu viziune, face apel la oameni profesionişti nu la oameni puşi pe funcţie politic şi am considerat că am suficientă pregătire şi experienţă să ajut această formaţiune politică să crească. Îndemn şi pe alţi cetăţeni cinstiţi şi de bună credinţă să se alăture şi să susţină acest partid."

"Vom avea cea mai bună listă europarlamentară"

Totodată, colonelul Viorel Ştefu şi-a prezentat un CV, altfel impresionant pentru un poliţist, de altfel unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din ţară. El a explicat că întotdeauna şi-a propus ţinte înalte pe care le-a şi atins. "Primul test politic vor fi alegerile parlamentare, unde vă asigur că PRO-ROMÂNIA va avea cea mai bună listă cu cei mai profesionişti oameni care să reprezinte România cu succes în Parlamentul European", a mai afirmat Viorel Ştefu.

"Nu eram pe aceeaşi lungime de undă"

În plus, colonelul Ştefu a dezvăluit şi cum a plecat din funcţia de secretar de stat: "Ca să fiu sincer, nu eram pe aceeaşi lungimă de undă în echipa de la minister. Şi atunci, am preferat avînd în vedere că îndeplineam condiţiile de pensionare, şi chiar depăşisem vîrsta de pensionare normală, să depun raport de pensionare şi, astfel, prim-ministrul a luat decizia de revocare a ordinului de numire."

Cît despre oraş şi ordinea publică din Buzău, Ştefu a zis: "Oraşul s-a schimbat în ultimii ani şi se vede că se face cîte ceva. Din punct de vedere al ordinii publice sînt nişte scăderi în anumite lucruri. Aşa era şi înainte de a veni eu: scandaluri publice, bătăi, etc şi acum, anul acesta, am văzut cîteva. Este dificil dacă nu le ţin sub control. Este, însă, adevărat că în ultima vreme s-au pensionat mulţi profesionişti foarte tineri."


Etichete: buzoiene |  intrat |  politică |  Poliţiei |  Viorel |  Ştefu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
437 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

367 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

586 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1266 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

700 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

714 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1344 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU