07 [IUN 18] POLITIC Buzau
Joi, 07 iunie 2018

Deputatul Mocanu şi senatorul Bădulescu au bătut palma cu A.L.D.E.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2476 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Încep să apară rezultatele negocierilor dintre liderii P.M.P. de la Buzău şi şefii partidelor de la Putere. Surse de la vîrful A.L.D.E. ne-au dezvăluit că în ultimele zile, la Bucureşti, au avut loc mai multe întîlniri între deputatul popular de Buzău Adrian Mocanu şi conducerea Alianţei Liberal Democrate, care s-ar fi soldat cu o înţelegere aproape de a fi bătută în cuie, privind migrarea parlamentarului buzoian împreună cu mai mulţi apropiaţi, inclusiv senatorul P.M.P. Dorin Bădulescu, la partidul înfiinţat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, surse din P.S.D. ne-au confirmat că Mocanu a negociat şi cu şefa social-democraţilor bucureşteni, Gabriela Vrînceanu Firea să treacă la organizaţia P.S.D. din Capitală, însă, în final, deputatul P.M.P. a ales A.L.D.E. Prin urmare, pare să fie doar o chestiune de timp pînă cînd Mocanu şi Bădulescu, împreună cu mai mulţi P.M.P.-işti vor anunţa trecerea la A.L.D.E. Buzău.

Se aşteaptă momentul potrivit

Dacă trecerea la A.L.D.E. este aproape sigură, în aceste zile au mai rămas de dezbătut detaliile dar şi stabilirea momentului potrivit pentru anunţarea deciziei. Este, însă, foarte posibil ca după data de 16 iunie, cînd va avea loc Congresul P.M.P., iar preşedintele Traian Băsescu îşi va anunţa, după cum se speculează, deja, retragerea, partidul să se destrame. Sursele noastre spun că, atunci, deputatul Mocanu şi senatorul Bădulescu îşi vor anunţa trecerea la A.L.D.E., într-un moment în care vor putea fi acuzaţi mai puţin de traseism politic.

Ce vizează migratorii

Bineînţeles că grupul P.M.P.-iştilor a pus şi anumite condiţii în negocierile cu vîrfurile A.L.D.E., după cum şi invers cei din jurul lui Tăriceanu au avut cîteva cerinţe. Buzoienii, afirmă sursele noastre, au cerut şefia filialei judeţene a A.L.D.E., condusă acum de inginerul Mihai Cristescu. Se pare că discuţiile s-au soldat cu o înţelegere fermă, iar Mocanu şi Bădulescu plus cîţiva aleşi locali şi judeţeni P.M.P. şi P.S.Ro se vor regăsi după 16 iunie la A.L.D.E. Iar lor ,este posibil ,să li se alăture şi cîţiva liberali şi chiar, unii pesedişti.P.S. Ultima oră!
O ultimă informaţie arată că, deja, şeful A.L.D.E. Buzău, Mihai Cristescu, a fost debarcat, iar interimar a fost numit ministrul Graţiela Gavrilescu, şef al Miniterului Mediului. Întreaga acţiune a fost coordonată de secretarul general al A.L.D.E., Daniel Chiţoiu, şi nu de preşedintele C.P. Tăriceanu. Miscarea de acum citeva ore e menita sa asigure un interimat la conducerea ALDE Buzau pentru ca preluarea puterii de catre noii veniti sa nu produca scandal in organizatie,spun surse de la virful ALDE.
 Etichete: Bădulescu |  bătut |  Deputatul |  Mocanu |  palma |  senatorul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU