29 [MAR 19] POLITIC Buzau
Vineri, 29 martie 2019

De ce nu l-a susţinut partidul pe fostul vice Neder

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 1915 vizualizari 0 comentarii

Echipă incompletă la vîrful Primăriei Buzău după demisia lui Andrei Neder din funcția de viceprimar al orașului. Cine va veni în locul lui Neder? O întrebare la care conducerea ALDE Buzău va trebui să răspundă pentru că în sarcina acestui partid cade numirea unui om care să facă echipă cu primarul Constantin Toma. Ieri, conducerea ALDE a organizat o conferință de presă în care l-a criticat dur pe primar, însă nu a menționat și cine va fi omul care îi va la locul lui Neder la Primăria Buzău. 

"Andrei Neder a dat dovadă de mult curaj. Andrei Neder a dat dovadă de mult bun simț și nu a vrut să intre în jocurile murdare ale acestui primar faliment. Vedeți dumneavoastră, nimeni nu a putut lucra cu primarul municipiului Buzău, noi vom avea un birou municipal de partid în care vom stabili persoana cea mai responsabilă care poată să ajungă pe funcția de consilier local. O să vă comunicăm în cel mai scurt timp decizia pe care o vom lua în forurile de conducere ale partidului", a declarat deputatul Adrian Mocanu.

Biroul Municipal al ALDE care va numi persoana propusă pentru funcția de viceprimar s-a întrunit ieri după-amiază, la ora 17.00.  Edilul-șef al orașului a anunțat deja că viitorul viceprimar va trebui să dovedească de ce este în stare, să vină cu idei și proiecte, și abia după aceea se va bucura de încrederea și susținerea sa: "Oricine va veni viceprimar trebuie să muncească alături de mine, cel puțin la un nivel acceptabil, astfel încît să facă parte din această echipă pentru că nu voi accepta lîngă mine oameni leneși, oameni fără idei și doar să pună piedici. Mai bine fără. Deci acel birou va fi ocupat vreodată, actualul birou de viceprimar, vorbesc că el va trebui să treacă prin faza asta de 3/4 și să-l verific, dîndu-i în fiecare zi cîte o sarcină. Și dacă va ajunge la acea masă critică ca să-mi trezească atenția. <Omul acesta muncește și-și vede de treaba lui și chiar aduce un plus acestei comunități este OK>, dacă nu, va veni simplu, pot să-i pun și-o canapea, pot să-i pun muzică populară, ușoară. Nu am ce-i face. Trebuie să merg înainte cu orașul acesta", a spus primarul orașului, Constantin Toma. În ceea ce-l privește pe viceprimarul demisionar, Andrei Neder, acesta a anunțat că gestul său de a pleca din echipa de conducere a primăriei are la bază motive personale, fiind de notorietate faptul că el s-a aflat în conflict cu primarul Constantin Toma. Pe de altă parte, Neder a lăsat să se înțeleagă că este dezamăgit de atitudinea colegilor săi de partid, care nu l-ar fi susținut suficient în bătălia purtată cu Toma. 

"Am plecat de la o decizie personală, nu m-am consultat cu cei din partid, poate a contat și faptul că nu i-am văzut foarte activi în jurul meu în momentul cînd s-a luat această decizie, spun eu, radicală din partea domnului primar și, poate într-un final, și asta a contat puțin. Nu m-am hotărît dacă voi continua în viața politică sau dacă voi părăsi cu totul viața politică. Dar dacă voi continua, cu siguranță tot în ALDE o să rămîn", a adăugat Andrei Neder. 

Reamintim, Andrei Neder și-a dat demisia din funcția de consilier municipal și din cea de viceprimar al municipiului Buzău. Apoi a părăsit ședința, fiind aplaudat de colegii săi de partid.  Demisia lui Andrei Neder din funcţia de viceprimar şi de consilier local vine în urma unui conflict cu primarul Constanitn Toma. Săptămîna trecută, deranjat de anumite declaraţii făcute de vicele Neder, edilul-şef l-a lăsat pe acesta din urmă fără maşină de serviciu, fără secretară şi fără birou. De asemenea, Toma a anunţat săptămîna trecută că îl va lăsa pe Andrei Neder şi fără sarcinile administrative. Totul a pornit de la mai multe declaraţii făcute de Andrei Neder în ultima vreme, însă punctul culminant a fost atins săptămîna trecută cînd viceprimarul a vorbit despre anumite proble­me care ar exista la societatea de transport în comun, mai exact Andrei Neder a spus că multe dintre autobuzele recent achiziţionate ar avea probleme tehnice.Etichete: fostul |  Neder |  partidul |  susţinut
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU