Curs valutar:
4.6686
4.0026
24 iunie 2018 Ultimul update: 10:50
13 [MAR 18] POLITIC Buzau
Marţi, 13 martie 2018

Cum mai stă dreapta politică la Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 1456 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Pe eşicherul politic de dreapta continuă să bată vîntul dezbinării, deşi de la Bucureşti s-a transmis în teritoriu „strîngerea rîndurilor”. Cu  nuanţa că unirea trebuie să se facă strict în propria curte. Aşa că PNL, PMP şi USR, îşi fac propriile jocuri în teritoriu. În acest răstimp, PSD a transmis adiacent, evenimentelor de sîmbătă, de la Sala Palatului că funcţioneazămonolitic.


Pe eşicherul politic de dreapta continuă să bată vîntul dezbinării, deşi de la Bucureşti s-a transmis în teritoriu „strîngerea rîndurilor”. Cu  nuanţa că unirea trebuie să se facă strict în propria curte. Aşa că PNL, PMP şi USR, îşi fac propriile jocuri în teritoriu. În acest răstimp, PSD a transmis adiacent, evenimentelor de sîmbătă, de la Sala Palatului că funcţioneazămonolitic.


În acest context este evident că pe termen mediu ponderea stîngii va rămîne ca şi pînă acum, la nivel judeţean, iar fiecare dintre exponenţii politici îşi vor face propriile jocuri. Lucru care se vede cu ochiul liber  şi în momentul de faţă.

Tabloul politic buzoian din clipa de faţă este foarte complicat. Pesediştii lui Ciolacu au îndeplinit o simplă formalitate sîmbăta trecută la Bucureşti unde, la Sala Palatului, cei 140 de delegaţi n-au avut altceva de făcut decît să se manifeste prin prezenţă şi să facă fotografii la evenimentul pe care le-au postat pe conturile lor de socializare.
Congresul Extraordinar a fost în aşa fel organizat încît să nu apară nici o surpriză, dar să aibă suficient scandal încît să menţină atenţia publică asupra PSD. Buzăul s-a aflat prin anunţurile făcute de liderii locali cu o săptămînă înainte la Conferinţa Judeţeană Extraordinară că se postează într-o zonă în care să nu iasă prea mult în faţă, dat fiind situaţia în care se află acum preşedintele de filială , deputatul Marcel Ciolacu după poziţionarea pro-Tudose alături de organizaţia PSD  buzoiană în conflict acestuias din urmă cu Dragnea.
Deci, deocamdată, „joc de glezne”... De cealaltă parte, însă, parcă începe să se vadă ceva mişcare. Situaţie care, însă necesită o analiză separată, mai amănunţită.


PMP, critici la PNL şi lansarea de proiect de ţară
Încercînd să speculeze sincopele de opinii apărute în spaţiul public care arată scăderea PSD în preferinţele electoratului, PMP iese în faţa presei în teritoriu lansînd critici, idei, unele dintre ele sub proiect de ţară, precum oficializarea la nivel local a  a declaraţiilor oficiale de unire a României cu Republica Moldova. Pe lîngă această temă, la Buzău, fruntaşii PMP au ţinut să-i acuze pe liberali de blat cu PSD şi de poziţionare a filialei alături de Constantin Toma.Etichete: Buzău |  dreapta |  politică
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 5   -4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

22 iun 2018 [08:04]  ACTUALITATE BUZAU

Cum a murit funcţionarul din Consiliul Judeţean

579 vizualizari Citeste tot
22 iun 2018 [08:00]  ACTUALITATE BUZAU

Accident grav! Un politician buzoian a murit

561 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [22:01]  SPORT BUZAU

Prinţesa din Balcani! Marina Baboi, dublă campioană U20!

4296 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [08:43]  MONDEN BUZAU

Bianca Mihai a luat trofeul Festivalului Mihaela Runceanu

1122 vizualizari Citeste tot
21 iun 2018 [07:34]  ACTUALITATE BUZAU

Un nou cartier rezidenţial la marginea Buzăului

681 vizualizari Citeste tot
20 iun 2018 [07:51]  SPORT BUZAU

Unde le vom vedea pe fetele de la SCM?

374 vizualizari Citeste tot
19 iun 2018 [12:16]  ACTUALITATE BUZAU

S-a afisat!8 fete de 10 la Evaluarea Nationala

546 vizualizari Citeste tot
19 iun 2018 [11:41]  MONDEN BUZAU

PREMIERĂ: Plăieșii cântă azi în Drăgaică

776 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU