Curs valutar:
4.7584
4.2306
22 aprilie 2019 Ultimul update: 16:28
04 [APR 19] POLITIC Buzau
Joi, 04 aprilie 2019

Consilierul P.S.Ro. Silviu Roşioru, desemnat de A.L.D.E. pentru funcţia de viceprimar

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1660 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Consilierul local municipal P.S.Ro., Silviu Roşioru, a fost desemnat, joi seară, să ocupe una dintre funcţiile de viceprimar al municipiului Buzău, post care aparţine, printr-un protocol central, partidului lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv Judeţean al filialei A.L.D.E. Buzău. Informaţia a fost confirmată pentru reporterii sansanews.ro de chiar consilierul Roşioru, care a explicat faptul că propunerera de la Buzău va fi trimisă la Bucureşti pentru avizare, iar, ulterior, va ajunge în Consiliul Local Municipal.

Dacă P.S.D. va menţine protocolul semnat la Centru cu A.L.D.E., în principiu, dincolo de animozităţile publice dintre primarul Constantin Toma, pe de o parte, şi consilierul Roşioru şi A.L.D.E., pe de altă parte, atunci, propunerea va trece de vot. Este, însă, de presupus că primarul Toma se va opune acestei soluţii şi, în consecinţă, protocolul dintre A.L.D.E. şi P.S.D. va fi rupt şi de facto la Buzău, în condiţiile în care acesta nu funcţionează în mod concret de mai multă vreme.

Ceea ce este, însă, interesant este că în acest moment în C.L.M. Buzău P.S.D. are 11 mandate, P.M.P. 2 , P.N.L. 6, P.S.Ro. 2 şi A.L.D.E. 2, iar Roşioru are nevoie de jumătate +1 din voturi, adică 12.

Aşadar, e de văzut ce joc va face P.N.L. în acest context, partid care prin vocea şefului său, deputatul Cristi Romanescu, a anunţat că nu vrea funcţia de viceprimar. Pe de altă parte, Constanrtin Toma a făcut o înţelegere cu preşedintele P.M.P. Central, Eugen Tomac, astfel că e foarte posibil ca popularii din C.L.M. să voteze cu Toma şi P.S.D. adică împotriva lui Roşioru.

Iată, în acest context sînt mai multe posibilităţi de combinare a jocului din Consiliul Municipal Buzău, iar un rol important l-ar putea juca în mod cert cei de la P.M.P., care pot face diferenţa. Dacă P.N.L. se va hotărî să meargă de partea Opoziţiei.

Reamintim că în urmă cu aproape două săptămîni, o funcţie de viceprimar a rămas liberă după ce fostul titular, Andrei Neder (A.L.D.E.) şi-a dat demisia, în urma unui conflict deschis cu primarul Constantin Toma care l-a lăsat fără prerogative, i-a luat maşina de serviciu şi secretara.  


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 apr 2019 [11:44]  ACTUALITATE BUZAU

Mii de enoriași la Procesiunea de Florii

238 vizualizari Citeste tot
20 apr 2019 [11:18]  ACTUALITATE BUZAU

Ursul de la Colți si politica

314 vizualizari Citeste tot
16 apr 2019 [11:00]  ACTUALITATE BUZAU

Cum s-a produs nenorocirea de la Bâlhacu

1029 vizualizari Citeste tot
16 apr 2019 [09:14]  MONDEN BUZAU

Un an de la nuntă. Cum a sărbătorit Bianca

540 vizualizari Citeste tot
15 apr 2019 [16:24]  ACTUALITATE BUZAU

Situație limită la Casa de Pensii

903 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU