07 [SEP 16] POLITIC Buzau
Miercuri, 07 septembrie 2016

Cine sînt tinerii politicieni care vor sa schimbe Buzaul din temelii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
10 voturi 7831 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre promovarea tinerilor în politică. Opinia publică îşi pune speranţe în noua generaţie că va schimba din temelii clasa politică şi societatea românească în ansamblu. Cu toate acestea, în spaţiul public au fost puţine cazuri în care junii politicieni au reuşit să confirme şi să acceadă cu adevărat în zonele de decizie din care să-şi poată pună în aplicare proiectele.     
   
La Buzău, însă, s-au conturat cîteva nume de tineri politicieni care şi-au asumat să intre în lupta internă de partid, să învingă şi să ajungă acolo de unde acţiunile lor să fie luate în seamă, iar efectele proiectelor şi muncii lor să-şi facă simţită prezenţa în progresul şi modernizarea României. Şansa prezintă azi prezintă cîteva nume deja prezente în spaţiul public care şi-au propus să muncească, să urce pe scara ierarhică a politicii fără să sară etape şi care au confirmat, fiecare în profesia lui, că pot schimba paradigma în care se găseşte în acest moment România.

Otilia Nicoleta Androne (P.M.P.) 
 
Recent intrată în atenţia opiniei publice prin asumarea unei candidaturi pe lista Partidului Mişcarea Populară, filiala Buzău, este Otilia Nicoleta Androne. Ea este consilier parlamentar al altei buzoience, Elena Udrea, şi vicepreşedinte al Tineretului PMP la nivel Central. Otilia spune că este onorată că este buzoiancă şi că a lucrat deja la un proiect de modificare a noului Cod Penal, dar şi la o lege care să prevadă că testul HIV să poată fi făcut gratuit în România pentru cetăţenii cu vîrsta între 18-35 de ani, aşa cum este deja în Occident. Tînăra PMP-istă a absolvit Facultatea de Inginerie şi Mangement Alimentaţie Publică şi Agroturism Bucureşti şi este studentă anul IV la Facultatea de Drept Bioterra din Bucureşti.

Ionela Viorela Dobrică (P.S.D.) 
 
Ionela Dobrică a apărut cu mai multă vreme în urmă în atenţia publică, după ce a fost numită subsecretar de stat în ministerul Comunicaţiilor şi Informaţiei, preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, posturi din care s-a achitat cu brio de proiectul de modernizare a sistemului electronic al achiziţiilor publice, în valoare de 7 milioane de lei. Tînăra pesedistă este vicepreşedinte al TSD Buzău, poziţie din care vizează preşedinţia acestei organizaţii. Cu cîteva zile în urmă şi-a anunţat intrarea în lupta electorală pentru un loc pe lista parlamentară a PSD Buzău. A absolvit Colegiul „B.P.Hasdeu” şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, o facultate despre care se ştie că are unii dintre cei mai exigenţi profesori din ţară. Ionela a desfăşurat de-a lungul ultimilor ani diferite proiecte de mediu din calitatea de iniţiator şi voluntar.

Liviu Barbu (P.N.L.) 
 
Liviu Barbu s-a remarcat în ultima vreme prin o mulţime de acţiuni în calitate de preşedinte unic al organizaţiei de Tineret PNL Buzău, funcţie din care a capacitat din ce în ce mai mulţi juni liberali în acţiuni comune pe diverse teme şi cărora le-a transmis conceptul de muncă în echipă. Barbu este fratele operatorului-erou de la Mihăileşti, Ionuţ Barbu, cel care a dispărut filmînd deflagraţia de acum 16 ani. În viaţa de zi cu zi, Liviu Barbu este managerul propriei sale afaceri şi-şi construieşte o casă cu mîna lui. Actualmente, Barbu este consilier local municipal de Buzău al PNL, iar surse din partid socotesc că ar fi o opţiune serioasă pentru lista parlamentară a liberalilor buzoieni, urmînd ca el să se hotărască în scurt timp dacă intră sau nu în lupta pentru generalele din 11 decembrie.Etichete: Buzaul |  politicieni |  schimbe |  temelii |  tinerii
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 5   0

Comentarii

Costel
07 septembrie 2016
Barbu liviu urmăriți ce anturaje are și ce legături la Rm. Sarat cum trimite diferite fete acolo sa îi \"apere\" interesele.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU