Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
22 [FEB 19] POLITIC Buzau
Vineri, 22 februarie 2019

Care sînt noile alianţe politice la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1679 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În timp ce alianţa cu A.L.D.E. a rămas doar pe hîrtie, primarul Buzăului, Constantin Toma scrutează noi orizonturi politice unde să îşi găsească aliaţi. O întîlnire care a avut loc ieri la Palatul Comunal furnizează cîteva detalii despre noile alianţe care s-ar putea forma în Consiliul Local Municipal Buzău.

Primarul Buzăului s-a întâlnit cu liderul PMP, Eugen Tomac, și cu conducerea interimară a organizației buzoiene. Deși oficial subiectul discuțiilor a vizat proiectele culturale derulate de ambele părți în Basarabia, întâlnirea sugerează o posibilă alianță locală între cele două formațiuni politice. Asta după ce alianța dintre ALDE și PSD a dat semne de slăbiciune, iar cei doi reprezentanți ai ALDE din consiliul Local Buzău au arătat, de mai multe ori, că se pot opune proiectelor inițiate de PSD. O înțelegere cu PMP le-ar asigura din nou social-democraților o majoritate confortabilă în Consiliul Local Municipal.  Întrebați direct despre varianta unei posibile înțelegeri, atât președintele PMP, Eugen Tomac cât și primarul Constantin Toma, au evitat un răspuns direct. 

"Domnul primar este gazdă, sunt onorat pentru că m-a invitat. Vizitez orice primărie pentru că, dincolo de obiective politice diferite, există și lucruri care ne unesc. De exemplu noi avem un obiectiv comun legat de Basarabia și este o temă care trebuie să-i unească pe toți românii. După cum știți, eu sunt un unionist convins și insist pe această idee. Asta ne apropie foarte mult să mișcăm mai mult lucrurile pentru că asta este cheia: uniți în Europa. Când sunt proiecte pentru comunitate, se votează, când avem po­zi­ții diferite față de domnul primar, îl criticăm că așa este în politică și-n democrație. Nu e obligatoriu să fim întotdeauna, toți pe aceeași linie.", a declarat Eugen Tomac, liderul PMP. Pe de altă parte, în timpul conferinței care a avut loc imediat după această întâlnire, liderul regional al PMP, gălățeanul Cătălin Cristache, a ținut să precizeze că primarul Constantin Toma are tot timpul ușa deschisă la PMP, edilul buzoian fiind apreciat inclusiv de Traian Băsescu pentru proiectele ce au în prim plan Basarabia.  "Domnul primar oricând poate să vină la noi să candideze pe listele PMP-ului, nu e nicio problemă, dacă mă întrebați pe mine", a spus Cătălin Cristache. Organizația municipală PMP a trecut printr-o perioadă de schimbări, iar de aproape șase luni are la Buzău un nou preşedinte interimar, Dan Ivașcu.  Conducerea centrală a PMP se bazează pe o echipă puternică la Buzău care să obțină cel puțin 9000 de semnături pentru europarlamentare, ceea ce înseamnă că ar putea avea chiar și un canditat pe liste la alegerile pentru Parlamentul European.Etichete: alianţe |  Buzău |  noile |  politice
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
441 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

369 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

588 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1269 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

702 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

716 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1346 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU