SPORT
Curs valutar:
4.7383
4.2016
16 februarie 2019 Ultimul update: 21:00
13 [SEP 18] POLITIC Buzau
Joi, 13 septembrie 2018

Bomba, bombelor! Boşcodeală ar putea candida la Primărie

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
8 voturi 2410 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

O informaţie  bombă circulă în mediul politic buzoian. Potrivit unor sur­se convergente de presă din interiorul mai multor formaţiuni politice, fostul primar Constantin Boşcodeală ar putea candida, din nou, la cel mai înalt fotoliu din Palatul Comunal.     
              Sursele noastre spun că în aceste zile se poartă discuţii intense pentru stabilirea unei strategii politice care conţine probabilitatea ca Boşcodeală să fie susţinut la viitoarele alegeri locale de un grup politic şi din mediul de afaceri pentru un nou mandat de primar al Buzăului. constituite în jurul A.L.D.E.     
Aceleaşi surse arată că pentru ca acest proiect politic ar trebui să fie întrunite mai multe condiţii.
1) Să se adopte un act normativ de amnistie şi graţiere astfel încît Constantin Boşcodeală să scape de pedepsele accesorii, care nu-i permit acum să candideze, din condamnarea în „Dosarul Gloria”.
2) Actualul preşedinte al A.L.D.E., Călin Popescu Tăriceanu să nu fie candidat comun al P.S.D. şi A.L.D.E., deoarece o eventuală hotărîre comună în acest sens ar reseta toate aceste jocuri politice în teritoriu.
Două blocuri de putere
În cazul în care grupul de interese va merge pe varianta candidaturii lui Boşcodeală, atunci acesta, spun sursele noastre, va fi susţinut de familia Mocanu şi de mai mulţi oameni de afaceri care l-au mai susţinut pe fostul primar al Buzăului, la care se aşteaptă să adune mai multe forţe de pe eşichierul politic de dreapta judeţean. Astfel, la viitoarele alegeri vom avea parte de două blocuri puternice, unul din stînga, în jurul P.S.D., a actualului primar Constantin Toma, care va reprezenta partea stîngă şi unul de dreapta sau centru dreapta cu Boşcodeală şi Mocanu în prim-plan, care chiar dacă în ultima vreme n-au mai fost prea apropiaţi, au fost totuşi într-o relaţie de naş-fin.
Dacă, însă, Tăriceanu va deveni candidat unic A.L.D.E.+P.S.D., atunci se pot produce alte jocuri la masa verde, însă, sursele suscitate susţin că un moment important de testare a pieţei politice din judeţ va fi cel al alegerilor europarlamentare din prima parte a anului viitor. Dar, dacă blocurile politice expuse mai sus se vor forma atunci vom asista la un război între unii care regretă trecutul şi alţii care doresc viitorul. Analizînd, în context, ipotezele de mai sus se observă că într-o poziţie dificilă ar putea fi P.N.L.  şi liderul filialei judeţene, deputatul Cristi Romanescu.Etichete: Bomba |  bombelor |  Boşcodeală |  candida |  Primărie |  putea
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 4   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

381 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [09:45]  MONDEN BUZAU

De Ziua Radioului, Focus Fm dă petrecere!

340 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [08:33]  MONDEN BUZAU

HOROSCOP 13 februarie 2019 - Focus FM

287 vizualizari Citeste tot
12 feb 2019 [08:07]  SPORT BUZAU

HANDBAL Suflu proaspăt

362 vizualizari Citeste tot
11 feb 2019 [13:17]  ACTUALITATE BUZAU

A murit un cunoscut medic buzoian

1527 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU