BREAKING NEWS Buzau
20h 34' POLITIC Buzau
Duminică, 06 martie 2016

UPDATE Atmosferă explozivă la P.N.L. Buzău. Acuzaţii dure, declaraţii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2963 vizualizari 7 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [20:34] 06 MAR 2016 ›
Caton Mateeşescu, candidatul desemnat recent de CJEx al PNL să fie cap de listă pentru Consiliul Judeţean a fost cel mai vehement critic al celor pe care îi socoteşte ca avînd un vechi blat transpartinic bazat pe interese de afaceri. Mateeşescu l-a acuzat pe deputatul PNL Cezar Preda că s-a aflat în înţelegeri secrete cu Victor Mocanu cînd acesta din urmă era şef la CJ şi cu fostul primar al Buzăului Constantin Boşcodeală.

El a spus că, de pildă, conflictul dintre apropiaţii lui Preda din CJ şi Victor Mocanu pe tema Master planului de gestionare a deşeurilor din judeţ a fost doar de ochii lumii pentru a nu se deschide o nouă groapă de gunoi ecologică. În ceea ce priveşte relaţia lui Preda cu Boşcodeală a constat în aceea că o firmă de familie a deputatului liberal a obţinut cu semnătura lui Boşcodeală acorduri de teren pentru amplasarea unor panouri publicitare şi autorizaţie de amplasare a unei afaceri cu panouri fotovoltaice la ieşirea din Buzău către Costeşti. 
La rîndul său şi Preda a declarat unor siteuri de ştiri din Buzău că respinge aceste acuzaţii, că le consideră o mizerie şi că prin acest scandal se subminează grav PNL.


"Un grup de foşti demnitari, împreună cu actuali demnitari, ajutaţi de oameni din interiorul partidului doresc să preia puterea în filială. Nu asta ar fi problema. Problema este calitatea oamenilor care doresc să facă acest lucru. Este vorba despre domnul senator Ion Vasile, domnii Mocanu junior şi Mocanu senior şi din interiorul partidului este vorba despre domnul Cezar Preda. Să vă spun exact cum stau lucrurile. Artizanul acestei lucrări este cu siguranţă, păstrînd proporţiile, micul Hrebenciuc de Buzău, domnul Preda. Fără ajutor din interior, aceşti domni nu puteau să realizeze nimic. Cei 3, adică Ion Vasile şi cei doi domni Mocanu au bătut mai întîi la porţile PSD. Ştiţi în ce condiţii au plecat de acolo. Este de admirat că PSD-ul încearcă măcar să schimbe clasa politică veche după incidentul de la Colectiv, cu paşi mici, este adevărat, dar face aceşti paşi, pe cînd PNL, împotriva oricărei logici normale, revine la talibanidin politica buzoiană, oameni care au condus FSN-ul. Cred că nu mai este nevoie să vă spun cine este Ion Vasile. Îl apreciem ca medic. Ca om politic, pentru ce a făcut pentru PSD. Dumnealui se confundă cu PSD, este discipolul lui Ion Ilisecu. Cum este posibil ca conducerea PNL să gîndească măcar că un asemenea om poate să conducă o filială a PNL. După ce au fost daţi afară pe uşa din dos de la partidul la care şi-au adus aportul, au bătut la porţile ALDE. Din păcate pentru ei, din fericire pentru preşedintele Senatului, dl. Tăriceanu, cu eleganţă şi fermitate le-a spus că trenul lor a trecut prin gară, că nu au ce să caute la partidul respectiv. În acest moment au schimbat tactica. Au zis: au mai rămas 2 aprtide, cum putem să batem la porţile celor 2 partide. Atunci dl. Mocanu, pentru că nu întrunea condiţiile de integritate ale PNL, s-a gîndit să meargă la Mişcarea Populară. Aici domnul Băsescu a avut o replică care trebuie ţinută minte. 

Cînd unul dintre apropiaţii dumnaelui i-a transmis că dl. Mocanu doreşte să preia organizaţia judeţeană, domnul Băsescu a spus următorul lucru: Cum? Victoraş mai este încă liber? Asta spune totul despre reacţia fostului preşedinte Traian Băsescu vizavi de persoana domnului Mocanu. Ceilalţi s-au repliat la PNL. De ce? Pentru că vechea dumnealor cunoştinţă, domnul Cezar Preda a găsit de cuviinţă că este bine să facă o alianţă cu domniiile lor pentru a putea controla PNL. Ne aducem aminte de anul 2004. Atunci domnul Ion Vasile considera toate partidele din Opoziţie ONG-uri sau partide minuscule care nu vor juca nici un rol pe scena politică judeţeană. Ca şi acum, a pierdut. 

Preşedintele Consiliului Judeţean trebuia să fie, conform protocolui domnul Cezar Preda. Ce a făcut Cezar Preda, o înţelegerecu domnul Mocanu, nu ştiu care au fost cauzele care au dus la această înţelegere. Domnul Mocanu şi o parte dintre primari au trecut în barca PSD-ului, dar rlaţiile dintre dumnealor s-au păstrat. Mai ales cele de afaceri. Domnul Mocanu, chiar dacă a trecut în barca PSD s-a simţit obligat faţă de dl. Preda pentru gestul făcut. Cîţiva ani mai tîrziu, prin 2009-2010, la nivel judeţean s-a derulat masterplanul de ecologizare a judeţului. În acest masterplan era prevăzut să se realizeze cu fonduri europene o groapă ecologică la Vadu Paşii. Lucrul ăsta n-a fost pe placul anumitor persoane. Un grup de consilieri din Consiliul Judeţean s-a opus vehement. A fost un joc de imagine pentru ca la final domnul Mocanu a scos acea groapă ecologică din proiectul respectiv, rămînînd singura groapă, cea de la Gălbinaşi ca să nu facă concurenţă (...) Domnul doctor Ion Vasile îl gratula pe dl. Preda ca rege al gunoaielor, avînd legătură probabil cu RER Ecologic. Dl. Victor Mocanu îl făcea felcerul spitalului judeţean, iar dl. Ion Vasile îi spunea d-lui Mocanu. „ăla pe care nu-l cuprinde cureaua şi are degetele ca nişte cîrnăciori”. Astea erau lucruri în aparenţă, pentru ochii lumii şi ai presei, pentru că în perioada în care docrorul Ion Vasile conducea judeţul ca nimeni altul, dl. Preda primeşte de la Primăria Buzău autorizaţiede construire pentru 15 panouri publicitare în municipiul Buzău în condiţiile în care dumnealor aveau relaţiile astea, cum îi dădea primarul Boşcodeală autorizaţie de construire pentru 15 panouri? Este vorba despre Atlas invest SRL ai cărei acţionari sînt domnul Preda şi soţia dumnealui, iar administrator este doamna Silvia Banu, directorul gropii de gunoi de la Gălbinaşi." 

"Domnul Preda şi-a calculat foarte bine paşii pentru că toate documentele acestea şi, posibil că vor apărea şi altele, demonstrează faptul indubitabil ale legăturilor domniei sale cu administraţia publică locală, a afacerilor pe care le are, a legăturilor domnului cu dl. Ion Vasile cu dl Victor Mocanu şi a faptului că nu a fost interesat niciodată să ocupe funcţii în administraţia publică locală, ci l-au interesat doar afacerile pe care le-a avut aici. În acest context, eu vă spun că dl Ion Vasile împreună ci dl Adrian Mocanu în înţelegere cu dl Preda doresc să stabilească un candidat la Primăria Municipiului Buzău care să satisfacă interesele dumnealor. 

Adică l-au avut pe Boşcodeală şi l-au folosit pe Preda n-au cum să nege acest lucru dovadă fiind documentele respectiv afacerile pe care le are cu municipalitatea. Văzând că PNL nu nominalizează un asemenea candidat s-a gîndit să schimbe conducerea organizaţiei judeţene. A plecat de vreo două săptămîni de la conducerea organizaţiei, impută nişte lucruri care i s-ar putea imputa dumnealui.  Domnule, dacă ai fost copreşedintele organizaţiei judeţene şi spui că n-au venit primari în PNL şi spui că organizaţia are un potenţial electoral foarte scăzut, tu nu te faci deloc vinovat de această situaţie, domnule Preda, nu te faci căci stai la Bucureşti şi poţi să arunci doar cu invective şi acuze la adresa celor care încearcă să facă un lucru bun aici. Deci ţelul dumnealui este unul singur: are o relaţie bună cu candidatul PSD... pe care a declarat-o, cu dl Toma, a spus că este prieten cu dumnealui, doreşte şi un candidat din partea PNL, cu care dumnealui să fie prieten să-şi conserve afacerile şi, eventual, să le multiplice. Asta este singura raţiune pentru care aceşti domni încearcă să fie impuşi la conducerea organizaţiei judeţene. Dacă, însă, conducerea PNL va accepta acest lucru va avea o mare problemă; eu le-am spus, nu prin faptul că promit marea cu sarea şi că nu ştiu cîţi primari vor aduce din teritoriu.

În condiţiile în care populaţia Buzăului şi Rîmnicului va auzi că la conducerea organizaţiei judeţene PNL se află Ion Vasile, eu îi asigur că în nici un caz PNL nu va fi partidul care va da primarul municipiului Buzău. Nu este opinia mea, este opinia oamenilor cu care am discutat în ultimile zile."


UPDATE [19:36] 06 MAR 2016 ›
Consilierul liberal Constantin Ionescu, desemnat candidat PNL pentru Palatul Comunal, a afirmat că nu va colabora niciodată cu persoanele din PSD care vor fi impuse la conducerea PNL.

„Îmi reafirm poziţia pe care am spus-o şi acum trei zile că, atîta timp  cît voi fi co-preşedinte al organizaţiei municipale PNL Buzău, şi candidat pentru funcţia de primar al municipiului Buzău nu voi colabora cu cele trei persoane din PSD care şi-au exprimat dorinţa de a prelua acest partid. Sîntem aici cu toţii pentru a apăra liberalismul, democraţia şi libertatea de exprimare şi nu ne apărăm poziţii, funcţii, afaceri sau alte interese. Este ca şi cum dl Ionescu s-ar duce la PNL să conducă în locul dl-lui Quintus. Este pentru prima dată după 25 de ani cînd într-un partid de dreapta se întîmplă aşa ceva. Este un moment de cumpănă; este un moment extrem de serios în care se află PNL, acela de a fi dat sau nu PSD-ului. 

În al doilea rînd, acum o lună şi jumătate am fost aprobat şi validat aici de tot Biroul Judeţean  ca aprobat şi validat pentru a fi introdus în sondajul pentru a fi măsurat împreună cu toţi candidaţii pentru funcţia de primar  şi acest lucru s-a făcut în unanimitate am văzut că ulterior, după ce acel sondaj a fost trimis la Bucureşti, a fost transmis către cei doi co-preşedinţi în forma reală şi completă. Că lucrez nu ştiu unde. Dar în anul 2008, cînd am fost candidatul PDL, cînd am candidat cu dl Preda, lucram tot acolo. Atunci am fost bun? Pentru că n-au reuşit să  măsluiască şi să modifice acel sondaj, încearcă să aducă o altă conducere de la PSD ca să schimbe candidaţii. Foarte bine! Să-i schimbe! Dar eu nu voi negocia, iar poziţia mea e clară şi fermă, aceea de a nu colabora cu aceste persoane. După  Ordonanţă noi am rămas aici, dar de la Centru se încearcă un fel de grefă de piele care riscă să ne infecteze pe toţi. Noi ne-am vaccinat, am luat antibiotice şi am rezistat aici."UPDATE [19:34] 06 MAR 2016 ›
Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău a explicat ce s-a întîmplat, de ce nu a ajuns secretarul general la Buzău şi de ce organizaţia, în unanimitate se opune venirii lui Ion Vasile în PNL: 

„Aş dori să mulţumesc membrilor de partid care au venit astăzi pentru a susţine ceea ce este drept pentru PNL Buzău. Sîntem aici pentru că astăzi, aşa cum am promis presei aşteptam vizita domnului secretar general al PNL, vizită care nu s-a mai produs şi o să vă explic imediat de ce. Practic, joi trebuia să comunicăm cu dumneavoastră pentru a aduce în faţă situaţia gravă în care se află filiala PNL Buzău. Am primit asigurări că în mijlocul nostru se va afla secretarul general, motiv pentru care am spus că la ora 16.00 vom avea de comunicat anumite lucruri. Am aşteptat un telefon vineri, am sunat sîmbătă şi abia în momentul în care am întrebat la ce oră ar trebui să fie conferinţa de presă de după întîlnirea noastră am primit acel telefon de la secretariatul general spunînd că vom primi un răspuns în 3 ore, ulterior s-a amînat cu o oră, apoi n-am mai primit nici un fel de telefon. Am anunţat conferinţa de presă pentru că nu ne putem permite să inducem în eroare presa, abia aseară la ora 8 şi jumătate am primit un alt telefon prin care mi s-a spus că datorită faptului că organizăm o conferinţă de presă, vizita nu se mai produce. 

Noi am răspuns apoi că invitaţia rămîne valabilă, motiv pentru care, astăzi ne aflăm în faţa dumneavoastră. Pot să vă comunic faptul că, indiferent de consecinţe, această echipă nu va face echipă cu Ion Vasile şi Adrian Mocanu şi alţii, atîta timp cît aceştia vor fi primiţi în PNL. Este o hotărîre unanimă a organizaţiei, este o hotărîre pe care o împărtăşesc candidaţi, primari, organizaţiile noastre teritoriale, iar noi, echipa aceasta şi alţi colegi ai noştri nu putem avea altă opinie decît aceasta, pe care de altfel am mai afirmat-o şi am reafirmat-o de mai multe ori în această săptămînă, inclusiv, începînd de marţi. Motivul este unul extrem de clar pentru toată lumea. Nu putem primi în rîndurile noastre în rîndurile noastre pe cineva care este absolut asimilat cu FSN-ul, cu PSD-ul, împotriva căruia am luptat timp de 20 de ani, cu care ne-am bătut în diverse bătălii electorale. Nu putem primi în rîndurile nostre oameni a căror imagine este grav prejudiciată. Nu putem să ne asociem cu astfel de oameni. Vreau să vă spun că raţiunea pe care s-a mizat  este faptul că a existat un oarecare management, oarecare experienţă. Nu putem tîrî PNL Buzău într-un război personal. 

Singura motivaţie a venirii în PNL a domnului Ion Vasile a fost aceea că „vreau să-l omor pe Marcel”, şi după ce-l omorîm pe Marcel, ce facem? Luăm zestrea şi plecăm înapoi să conducem PSD-ul? Să nu uităm cum a plecat Ion Vasile de la conferinţa judeţeană a PSD unde a candidat cu cîteva luni în urmă pentru a cîştiga preşedinţia. Aceste lucruri nu se pot uita, iar poporul PNL. cel pe care îl avem aici este acel popor care s-a luptat de fiecaredată cu ceea ce a însemnat mafia roşie. S-a afirmat că ar exista anumite raţiuni politice raportat la management, că ar veni nişte primari. Întîmplător, a luat legătura cu mine un primar PSD, cel trecut pe o anumită listă undeva, că ar veni împreună cu domnul Ion Vasile. 

A spus: nu m-a întrebat nimeni şi nu aveam de gînd să vin sau să fac vreo mişcare. Astea sînt lucruri pe care, probabil, conducerea centrală nu le cunoaşte sau cel puţin au fost induşi în eroare. Şi au fost induşi în eroare cu bună ştiinţă de anumite persoane pentru că s-a dorit a se avea un astfel de culoar în virtutea unor viitoare alegeri parlamentare. Este mai mult decît clar că lipsa secretarului general din rîndul nostru azi, conferă un anumit răspuns, că există o anumită decizie şi în aceste condiţii reafirm încă o dată că în organizaţia PNL Buzău nu au ce căuta aceste persoane.” 

...

" O să vă dau nişte informaţii care crează convingerea noastră că lucrurile aşa s-au întîmplat (nu-i cum spune Caton Mateeşescu). Joi am avut o discuţie telefonică cu dl Cezar Preda şi l-am întrebat: de ce d-le membrii PD, fostului PD, au tăcut la şledinţa la care a fost prezent aici dl Atanasiu. El mi-a răspuns: „ Eu le-am spus să tacă!”. Pentru mine este suficient. Este complicitatea demonstrată: În aceste condiţii reafirm încă o dată că sîntem ferm hotărîţi să respingem orice încercare de impunere a acestora în cadrul PNL."
    Cu putin timp in urma a aparut in  mass media lacala si o prima reactie a deputatului Cezar Preda la acuzele pe care fruntasii liberali buzoieni le-au adus la adresa sa :,Am fost singurul politician care s-a bătut, din anul 2001 până astăzi, cu Partidul Social Democrat. Am candidat şi împotriva lor şi buzoienii au văzut că nu există rost de înţelegere cu mine. Nici în anul 2009, când s-a stabilit alianţa PDL-PSD, eu nu am stat la masă cu ei. În ceea ce priveşte autorizările firmelor private, mă umflă râsul. Au aflat «secretul lui Polichinelle»; ştia toată lume, despre panourile acestea, care sunt folosite, în general, pentru publicitate pentru partid, iar Primăria le-a acordat autorizaţie aşa cum acordă tuturor, nu putea să facă ceva împotiva cuiva. Ar fi însemnat să nu aprobe absolut nimănui. Iar în privinţa gropii de gunoi, iarăşi mi se pare o mizerie; ce treabă am eu cu groapa de gunoi, ce treabă am eu cu RER? Din anul 2003, nu mai am nicio legătură cu acest grup! Nu eu le-am prelungit contractul, acestea sunt meritele şi diligenţele făcute de grupul de firme RER, cu care eu nu am absolut nicio legătură.
   Să faci o conferinţă de presă ca să-ţi găseşti duşmanul şi adversarul în interiorul partidului mi se pare o mizerie de nedescris. În loc să vadă adversarul politic în Partidul Social Democrat, ei văd adversar politic în Cezar Preda. Iar această mizerie nu poate trece neobservată, mai ales că se ştie – iar cei de la masă ştiau – că diligenţele pentru cei care s-au dus să acorde sprijin PNL-ului, Ion Vasile, Mocanii şi Popa, au fost făcute nu de Cezar Preda, care nu a ştiut nimic, ci de conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal. Iar Teodor Atanasiu a fost omul care s-a ocupat de această problemă. Dar în loc să se lege de ei, au preferat să arunce cu mizerii în mine. Nu fac altceva decât să submineze Partidul Naţional Liberal, care trebuie să intre în alegeri peste trei luni. Eu nu cred că aceşti oameni au dorit vreodată să se bată cu adevărat pentru locul întâi cu Partidul Social Democrat. În rest, ce va hotărî Centrul, aceea va fi.
   Să îi fie ruşine domnului Caton Mateeşescu, despre care nu am avut decât cuvinte apreciere şi colegialitate, considerându-l un om de onoare atunci când l-am readus de pe linia moartă pe care se afla. Prin prostiile pe care le-a debitat, s-a decredibilizat. Îl întreb pe domnul Dorin Bădulescu dacă a fost înştiinţat de conducerea Partidului Naţional Liberal, pe cele mai înalte canale, că Cezar Preda nu are niciun amestec în acestă situaţie? Să le fie ruşine, pentru că nu au niciun gând să lupte împotriva Partidului Social Democrat şi îşi canalizează eforturile pentru a lovi într-un om care le-a acordat tot sprijinul. Să le fie ruşine că mă acuză de blat cu oamenii PSD! La un asemenea comportament, sunt necesare măsuri ferme împotriva celor care dinamitează Partidul Naţional Liberal, la Buzău şi la Centru, şi nu sunt cinstiţi cu cetăţenii Buzăului. Într-un partid, asemenea manifestări nu se tolerează!”
UPDATE [17:22] 06 MAR 2016 › Conferinţa de presă, care a durat aproximativ 45 de minute, s-a încheiat. Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău, Constantin Ionescu şi Caton Mateeşescu, cei doi candidaţi la Primărie, respectiv Consiliul Judeţean, au afirmat şi de acestă dată că refuză categoric intrarea lui Ion Vasile şi Adrian Mocanu în PNL. Încercarea acestora de a prelua organizaţia ar avea drept miză înlocuirea candidatului la Primărie, iar acţiune ar fi sprijinită din interiorul PNL. Mai mult, Caton Mateeşescu, cel care s-a aratat cel mai vehement in declaraţii, a spus că între Ion Vasile, senatorul Victor Mocanu şi deputatul Cezar Preda există de multă vreme relaţii de apropiere şi interese politice şi de afaceri comune. (revenim)


UPDATE [16:26] 06 MAR 2016 › Întrucît Ilie Bolojan nu şi-a făcut apariţia, după circa 20 de minute de aşteptare, membrii actualei conduceri P.N.L. Buzău susţin o conferinţă de presă. Între ei, preşedintele Dorin Bădulescu, Caton Mateeşescu, Constantin Ionescu.
UPDATE [16:17] 06 MAR 2016 › Tensiunea creşte, de la un moment la altul, pe fondul zvonului că secretarul-general Ilie Bolojan s-a răzgîndit şi nu mai vine la Buzău. Oricum, a trecut un sfert de oră peste ora anunţată, 16:00, iar Bolojan nu şi-a făcut apariţia. Rămîne de văzut care va fi reacţia finală a liberalilor care-l aşteaptă cu sufletul la gură. Liberalii buzoieni au trimis şi două scrisori deschise către fruntaşii liberali de la Bucureşti. Una către copreşedintele Alina Gorghiu şi alta către preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Qintus

 
"SCRISOARE DESCHISA ADRESATA COPREŞEDINŢILOR PNL ALINA GORGHIU SI VASILE BLAGA

Stimaţi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, membrii organizaţiilor Locale ale P.N.L. Nehoiu, Pătârlagele şi comuna Gura-Teghii, judeţul Buzău, vă comunică pe această cale că sunt categoric împotriva primirii în rândurile P.N.L., şi cu atât mai mult în conducerea P.N.L. Buzău, a domnilor Ion Vasile, Mocanu Adrian şi Popa Constantin, din următoare considerente:

-domnul senator Ion Vasile este perceput la nivel naţional ca unul dintre puţinii apropiaţi ai domnului Ion Iliescu, iar la nivelul judeţului Buzău, dar mai ales al Văii Buzăului, este perceput ca protectorul lui Omar Hayssam, cel ce a distrus SC „Foresta Nehoiu" SA, lăsând astfel fără locuri de muncă peste 2800 de salariaţi ai acestei societăţi, aparţinând localităţilor Pârscov, Bădila, Ruşavăţu, Cislău, Pătârlagele, Pănătău, Colţi, Gura-Teghii, Siriu şi Nehoiu; aceştia au fost afectaţi de acţiunile dumnealui inclusiv în momentul pensionării, primind pensii diminuate, din cauza neplăţii contribuţiei către Casa de Asigurări de Sănătate pentru salariaţi, de către Omar Hayssam; astfel, numirea domnului Ion Vasile într-o funcţie de conducere a P.N.L. Buzău echivalează cu transformarea organizaţiei în „fratele mai mic" al P.S.D. ;

-domnul Mocanu Adrian, deputat P.S.D., după ce a reuşit o performanţă unică în ţară, aceea de a candida pentru unul dintre colegiile de deputat, în acelaşi timp în care tatăl său, Mocanu Victor, candida ca senator P.S.D. din partea aceluiaşi colegiu, a fost, împreună cu naşul său, Boşcodeală Constantin, primarul oraşului Buzău, şi tatăl său la cârma organizaţiei P.S.D. Buzău, descoperindu-şi fulgerător vocaţia liberală, imediat ce acest trio, din care făcea parte, a fost înlăturat de la conducerea P.S.D. Buzău;

-domnul Popa Constantin, senator U.N.P.R., s-a „îndrăgostit" de P.N.L. imediat ce a observat că procentul U.N.P.R. a scăzut dramatic în sondaje şi că acest procent este incompatibil cu aspiraţiile dumnealui, acelea de a obţine un nou mandat de senator.

Doamnă Alina Gorghiu şi domnule Vasile Blaga, atunci când aceşti domni şi-au manifestat dorinţa acerbă de a intra in rândurile P.N.L., i-a întrebat cineva cum de nu şi-au descoperit „vocaţia" liberală atunci când fie erau la conducerea partidului de provenienţă, fie partidul dumnealor era la guvernare, şi nu abia după ce au fost înlăturaţi?

Subliniem că toate cele trei organizaţii sunt formate din oameni verticali şi loiali P.N.L., care nu au cedat presiunilor şi tentaţiilor din perioada ordonanţei traseismului politic, când singurul preşedinte de Consiliu Judeţean P.N.L., Bîgiu Marian Cristinel, a migrat la P.S.D. cu peste 30 de primari şi mulţi consilieri locali, decapitând astfel organizaţia P.N.L. Buzău.

Partidul Naţional Liberal, pentru a fi puternic şi stabil, trebuie să-şi crească liderii, nu să importe traseişti cu buzunarele pline, care ne vor trăda, aşa cum au mai făcut-o şi înainte, cu partidele din care vin.

Considerăm că un lider politic, pentru a avea succes, trebuie ales şi nu impus, trebuie iubit de bunăvoie, nu urât şi mai ales trebuie să convingă, nu să impună.

Vă rugăm pe această cale să daţi dovadă de maturitate politică şi să nu aprobaţi aderarea celor trei domni în rândurile P.N.L..

În caz contrar, la Buzău nu se va mai putea discuta de un partid liberal, ci de două partide P.S.D., doar că unul se va numi P.N.L.. Astfel veţi avea la Buzău un Partid Naţional Liberal doar cu membri, dar fără LIBERALI.

Ce le veţi spune atunci tinerilor şi oamenilor oneşti din această ţară care şi-au pus speranţele în dumneavoastră, că veţi schimba clasa politică promovând competenţa, cinstea, verticalitatea, când veţi avea în P.N.L. oameni precum Ion Vasile, Mocanu Adrian şi Popa Constantin?

Cum veţi justifica respectarea principiilor de integritate şi democraţia în P.N.L.?

Ce le veţi spune adevăraţilor liberali, care v-au fost aproape la greu, când vă vor întreba din ce raţiuni politice i-aţi umilit prin încredinţarea conducerii P.N.L. Buzău unor oameni care reprezintă chintesenţa P.S.D.-ului?

Vă stă în putere să opriţi dezintegrarea P.N.L.-ului şi pesedizarea acestuia! Vă stă în putere să opriţi dezastrul devenirii acestei organizaţii o amintire, Ia fel ca P.N.Ţ.C.D., ce a fost distrus, de asemenea, tot de foştii comunişti!"
 


"Domnului Mircea Ionescu Quintus, Preşedinte de Onoare al Partidului National Liberal

Organizaţia PNL Buzău se afla sub o presiune enorma generata de o decizie fara precedent in istoria recenta a partidului din care facem parte: viitoarea delegare ca preşedinte unic al filialei la următoarea şedinţa a BPN a domnului ION VASILE, fondatorul FSN alături de ION ILIESCU, fost preşedinte al PSD Buzău timp de peste 20 de ani si candidat la aceeaşi funcţie la ultima conferinţa judeţeană a acestui partid. împreuna cu domnul in discuţie ni s-a explicat ca va fi primit in partid si Adrian Mocanu, deputat PSD si fiul mult mai celebrului fost preşedinte al CJ Buzău, Victor Mocanu (in prezent batand la uşile PMP). Ni s-a impus sa fie primiţi in partid ca si conducători ai organizaţiei mizandu-se pe o utopica maximizare a voturilor.

Dincolo de raţiunile politice de moment, atât la nivel local cat si la nivel naţional, impactul de imagine negativ asupra PNL va fi unul incomensurabil cu efecte dezastruoase in special asupra electoratului urban, iar consecinţa, cel puţin la nivelul judeţului, va fi una de minimizare a şanselor in alegerile locale.

În plus, ni s-a comunicat ca aceasta filiala nu ar avea performante si ca votul politic ar fi unul scăzut la nivel de judet după anumite evaluări despre care nu avem cunoştinţa. Ceea ce putem afirma este ca filiala deja a furnizat un candidat extrem de puternic pentru Primăria Buzău (1/3 din electoratul judeţului), aflat pe primul loc intre potenţialii candidaţi, cu mai multe procente peste ceea ce este capabil PSD sa furnizeze, desemnadu-si candidaţi capabili sa câştige atât celalat municipiu (1/10 din electoratul judeţului), alte doua oraşe si intr-un număr important de comune.Totodată am răspuns si solicitării de a desemna viitorul candidat la presedentia Consiliului Judeţean. Am atras un număr de primari si viceprimari important cu care vom intra in alegeri in alte comune, ceea ce ne determina sa afirmam ca filiala noastră nu poate fi socotita ca fiind lipsita de orice şansa la alegeri. Situaţia filialei a fost un speciala intrucat odată cu apartitia OUG 55/2014, in PNL au mai rămas doar 8 primari (toţi provenind din fostul PNL).

Primirea in partid si instalarea acestor personaje in fruntea filialei ar conduce direct către o anulare a muncii făcute pana acum.

Am stabilit impreuna criterii de integritate, am votat un statut, insa aceasta măsura incalca orice concept intern aprobat pana acum, afirmat si susţinut public de conducerea centrala. Ion Vasile este celebrul prieten al lui Omar Haysam, iar Adrian Mocanu nu reprezintă decât tipul de beizadea ignoranta a unui fost preşedinte de Consiliu Judeţean Buzău trimis in judecata pentru fapte de corupţie, traseisti notorii, in realitate dezastre de imagine atât la nivel naţional, cat mai ales la nivel judeţean.

În consecinţă, filiala noastră se opune primirii in PNL a acestor persoane si cuatat mai mult instalării lor la conducerea organizaţiei judeţene.

Având in vedere poziţia filialei noastre va rugam sa ne acordaţi sprijinul si sa păstram intact ceea ce reprezintă in esenţa lui Partidul National Liberal după imaginea pozitiva creata in urma câştigării alegerilor prezidenţiale.

Cu respect,
Echipa PNL Buzău"Atmosferă explozivă în aceste momente la sediul P.N.L. Buzău din vecinătatea Palatului Comunal. Astăzi, la ora 16:00, este aşteptată sosirea secretarului-general al partidului, Ilie Bolojan, pentru a limpezi lucrurile după scandalul iscat săptămîna trecută, atunci cînd prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu a încercat să-i grefeze la conducerea partidului pe fostul senator P.S.D. Ion Vasile şi deputatul social-democrat Adrian Mocanu. 

Replica tăioasă a actualei conduceri liberale a amînat luarea unei decizii, cel chemat să rezolve acum problema fiind Bolojan. În aceste clipe în sediu şi în afara acestuia se află cîteva zeci de liberali care aşteaptă o soluţie.
Etichete: Atmosferă |  Buzău |  explozivă |  Veşti
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

zenovia
06 martie 2016
cezar preda este tradatorul pnl. pe el il intereseaza contractul cu rer si panouri fotovoltaice ... UN oportunist notoriu . Iau plecat toti primarii din partid de mincinos ce era
loredsna
06 martie 2016
Cezar preda a demonstrat ca are un caracter jegos , a vândut pnl dușmanului de ion Vasile , cred ca ăsta sunt mana mana de 26 de ani. Afară cu el din partid
popescu
06 martie 2016
domnilor preda este un imbirligator ,il intereseaza doar afacerile ,mimeaza ca se cearta cu psd dar a fost prieten cu boscodeala la catarama.... si a dat toti consilierii buni afara din partid ,nu a vrut sa creasca politic niciun tanar ,,,,,sa nu i ia locul ,un individ lipsit de caracter
gogot
06 martie 2016
mai golanule de preda de ce ai plecat la bucuresti?ai vandut partidul lasule ,dumnezeu te vede si acolo,,,pana aici tia fost ,buzoienii te vor scuipa pe strada afaceristule ,,,,vrei sa l scoti pe toma primar prietenul tau si sa ti spui o marioneta sef la pnl ,,.. Gata pina aici ti a fost ,lumea se schimba . Tinerii din strda au strigat plecati acasa brontozaurilor ca ne am saturat de voi . AI SAPTE CASE IN SAPTE TARI SI NOI MURIM DE FOAME
MAFIA LOCALA
06 martie 2016
BOSCODEALA ,ION VASILE,cezar preda ,mocanu victor.adrian mocanu,bigiu cristi,beganu,buleandra,doina tudor au distrus judetul si sperantele tinerilor.Toma are o mare responsabilitate sa curete societatea de escroci si mafioti di administratie D.N.A SALVEAZA BUZAUL
Florea
06 martie 2016
Nimeni pana acum nu a avut curaj sa demaste aceasta mafie transpartinica. Bravo domnule Mateesescu pentru curaj.
adevarul gol golut
07 martie 2016
Cezar preda ,boscodeala, cristi bigiu si ion vasîle au fost mana n mana . In 2008 si au impartit colegiile de deputat si senator la un restaurant ca mafiotii


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU