01 [APR 14] MONDEN Buzau
Marţi, 01 aprilie 2014

Zâmbeşte, e Ziua Păcălelilor! Uite aici tradiţii, superstiţii şi farse

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 1173 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Celebrarea Zilei Păcălelilor îşi are originile în Franţa, în secolul al XVI-lea, când a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a răspândit încet iar cei care continuau să sărbătorească Anul Nou de 1 aprilie erau consideraţi păcăliţi de 1 aprilie.


În Franţa, această zi este numită Poisson d'Avril, adica "peştele de aprilie", cu referire la un peşte tânăr, uşor de capturat. Francezii obişnuiesc să-si păcălească prietenii lipind-le pe spate un peşte de hârtie. În momentul în care cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige "Poisson d'Avril!".


Timp de 200 de ani, practica farselor s-a răspândit în Anglia şi în Statele Unite.


Toate farsele de 1 aprilietrebuie să fie făcute până la ora prânzului. Orice farsă făcută după această oră va aduce ghinion farsorului. Cei care nu răspund cu zâmbetul pe buze unei farse vor fi urmăriţi de ghinion tot anul.


Bărbaţii păcaliţi de o femeie frumoasă de 1 aprilie vor ajunge sa o ia de nevastă, sau, dacă bărbatul este căsătorit, cei doi vor rămâne prieteni foarte buni.


Copiii născuţi pe 1 aprilie, vor fi norocoşi în afaceri, dar vor fi urmăriţi de ghinion la jocurile de noroc.


O alta superstitie de Ziua Păcălelilor  spune că îndrăgostiţii nu ar trebui să se căsătorească pe 1 aprilie, pentru că mariajul nu va funcţiona, ori pentru că femeia va fi "cocoşul" în familie.


Se spune că acela care nu va pune la cale o farsă de 1 aprilie, va fi păcălit pentru tot restul anului.


Uite câteva idei pentru păcăleli reuşite şi uşor de pus în practică:

1. Furişează-te seara în camera părinţilor sau a fraţilor şi fixează alarma ceasului cât mai devreme. Dacă vrei ca farsa să fie cât mai savuroasă, piteşte mai multe ceasuri prin diferite colţuri ale camerei, toate fixate la aceeaşi oră.
2. Adaugă colorant alimentar într-o cutie cu lapte. Nu este toxic şi îi va speria pe cei care vor vrea să-l consume.
3. Bagă vârfuri de chibrit într-o ţigară pe care strecoar-o în pachet. În momentul în care păcălitul va vrea să aprindă ţigara, aceasta va lua foc.
4. Pune în buzunarul unui prieten, fără să remarce, o bandă anti-furt. Când o să iasă din magazin o sa fie declanşată alarma.
5. Pune într-o pungă de chipsuri o lingură de boia iute şi o lingură de piper negru fin măcinat. Serveşte-ţi apoi prietenii şi urmăreşte-le reacţia.
6. Când un membru al familiei doarme îi pui în mână frişcă şi îl gâdili la nas, instinctiv va duce mâna să se scarpine şi îşi va umple faţa cu frişcă.
7. Scrie pe o foaie de hârtie mare "INVENTAR" şi lipeşte-o pe uşa unui magazin.
8. Înlocuieşte crema de corp a unei prietene cu maioneză sau ulei alimentar.
9. Cumpără o pereche de indispensabili de damă şi ascunde-i în maşina sau buzunarul iubitului. Prefă-te că dai întâmplător de ea şi fă-i un scandal monstru.
10. Tăiaţi o minge de fotbal şi în interiorul ei băgaţi un pietroi. Apoi puneţi mingea în mijlocul străzii şi rugaţi un trecător să îi dea un vânt.Etichete: superstitii |  traditii |  1 aprilie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU