05 [FEB 18] MONDEN Buzau
Luni, 05 februarie 2018

Soarta buzoienilor la Eurovision

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
2 voturi 1978 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Ieri, în semifinala de la Craiova au intrat în competiție 12 piese, iar juriul format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan și Viorel Gavrilă a ales 3 compoziții, care merg mai departa în finala Selecției Naționale Eurovision 2018. Buzăul a fost ieri reprezentat de Mareș Pană, care e originar din Rm. Sărat și care a participat cu piesa „Daydreamer”, care a fost compusă chiar de interpret, alături de compozitorul și bunul său prieten Georgian Mărgărit, pe versurile lui Ștefan Marin (ARTholic) și orchestrația semnată de fostul pianist al trupei Mandinga, Omar Secada (Piano Beats). Numărul trei în concurs, Mareș nu a fost punctat așa cum spera.

Și dacă, Mareș Pană nu a reușit să treacă mai departe de semifinala de la Craiova, au reușit Erminio Sinni & Titziana Camelin („All The Love Away”), VYROS („La La La”) și Xandra („Try”).

Săptămâna viitoare, Dan Manciulea participă în semifinala de la Turda. Buzoianul are o creație proprie. "Rază de soare" este pe muzică și versuri Dan Manciulea.  Numărul șapte în concurs va evolua pe 11 februarie pentru unul dintre cele trei locuri pentru finală.

Urmează emoții pentru buzoianca Dora Gaitanovici. Pe 18 februarie, în Sighișoara, va fi ultima semifinala în care va evolua și tânăra care este o adevărată revelație a momentului. Piesa sa se numește "Fără tine" și e compusă de ea însăși.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională are cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale Eurovision vor avea loc în Salina Turda, pe 11 februarie, şi la Sighişora, în data de 18 februarie. Marea finală va avea loc în Capitală, la Sala Palatului, pe 25 februarie. În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ Eurovision 2018 va fi la Lisabona, în luna mai. 42 de țări s-au înscris în competiție.Etichete: buzoienilor |  Eurovision |  Soarta
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 feb 2020 [12:44]  ACTUALITATE BUZAU

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

411 vizualizari Citeste tot
20 feb 2020 [12:12]  MONDEN BUZAU

Irina Loghin la 81 de ani. POZE INEDITE

436 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU