Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


12 [MAR 18] MONDEN Buzau
Luni, 12 martie 2018

O buzoiancă ne pune pe slăbit cu dieta viitorului

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 2082 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

O buzoiancă, consultant de nutriţie se foloseşte de puterea exemplului pentru a arăta celor care îşi doresc să slăbească şi să rămână sănătoşi că se poate slăbi mâncând, chiar şi dulciuri. După ce a slăbit folosind dieta ketogenică, Cristina Ioniţă arată la 30 de ani, aşa cum visează multe dintre doamne. Are 48 de kilograme, deşi în urmă cu ceva timp cântărea 72 de kilograme. Acest tip de dietă e pe val. Dieta ketogenică prinde popularitate şi este se pare denumită dieta viitorului. În acest articol urmează detalii despre principiul pe care se bazează această nouă dietă şi lista alimentelor ce pot fi consumate şi a celor interzise.

Principiul pe care se bazează această nouă dietă este simplu. Dieta ketogenică se foloseşte de grăsimea ta pe post de combustibil, în loc de carbohidraţi sau proteină. În termeni foarte simpli, dieta keto constă în 75 la sută grăsime, 20 la sută proteină şi foarte puţini carbohidraţi, vreo 5 procente. Această proporţie intenţionează  să-ţi pună corpul într-o stare de ketoză, care opreşte eliberarea de insulină şi, prin urmare, a nivelului de zahăr din sânge. Beneficiile ketozei pentru sănătatea ta sunt îmbunătăţirea unor markeri riologici, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale şi descreşte apetitul pentru mâncare, datorită consumului de grăsimi.

Programul de slăbit începe neapărat cu un set complet de analize medicale. Doar după ce te asiguri c ăorganismul tău este sănătos poti trece la pasul următor. Cumpără-ţi un cântar pentru alimente cu o precizie de 1 gram. Îţi va fi foarte util în primele săptămâni, apoi îl poţi face cadou unui prieten, care doreşte să preia acest model de dietă.

Numărul de mese va trebui sa fie de cel putin 4 pe zi. 
Este foarte important să nu sari peste mese, cel putin până corpul tau se va obişnui sa ardă grasimi pentru energie. Pentru slăbire numărul total de calorii va trebui sa fie cu aprox. 500 sub nivelul de menţinere. Iată ce alimente sunt aprobate şi ce alimente trebuie eliminate complet din dieta zilnică:

Grăsimi: alune de pădure crude, migdale crude, alte tipuri de seminţe si nuci care îţi sunt accesibile (conţin şi cantităţi importante de proteine şi fibre), uleiuri vegetale (in, cocos, cânepă, macadamia, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb, seminţe de struguri etc.), smântână fermentată(merge excelent cu concentrat proteic în momentele grele), unt, avocado, cocos, slănină, măduva, creier, ficat. 

Proteine: carne de vită, porc, oaie, peşte, brânzeturi fermentate, concentrate proteice cu absorbţie lentă şi/sau aminoacizi, ouă. Vei mai avea proteine şi în alunele de pădure, nuci, migdale. Au o valoare biologică bună, deci calculează-le şi pe ele. Într-o dietă ketogenica dificultatea nu este să mănânci puţini carbohidraţi ci puţine proteine şi suficiente grăsimi. 

Fibre si carbohidraţi: salată, legume fibroase cu conţinut mic de carbohidraţi: spanac, brocoli, varză, ceapă, usturoi, ardei kapia (conţinut mare de vitamina C), fasole verde, castraveţi, roşii (în cantităţi limitate), citrice - doar în anumite momente şi în cantităţi limitate. Alunele de padure, nucile si migdalele conţin si o cantitate însemnată de fibre. Fibrele pot figura în tabele drept carbohidraţi, dar nu pot fi digerate de către organism. 

Alimente interzise: orice fel de cereale si produse derivate (fulgi, paste, pâine), porumb, cartofi, fructe (cu câteva excepţii), lactate nefermentate (pot conţine lactoză, zahărul din lapte), miere, zahăr, băuturi carbogazoase, alcool. 

Buzoianca a pus sănătatea înainte de toate şi a folosit această dietă, în care crede şi pe care încearcă să o facă din ce în ce mai cunoscuă, mai ales că dulciurile, atât de râvnite nu lipsesc din meniu. Pe pagina sa de consultant de nutriţie oferă şi câteva reţete, cum ar fi cele pentru îngheţată de ciocolată keto delicioasă, chec marmorat keto sau gogoşi keto cu coajă de lămâie.Etichete: buzoiancă |  dieta |  slăbit |  viitorului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
256 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
147 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU