24 [AUG 18] MONDEN Buzau
Vineri, 24 august 2018

Minute de muzică, în compania Dorei Gaitanovici

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2244 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Buzoianca Dora Gaitanovici a anunțat în această dimineață un proiect săptămânal de cover-uri, pentru toți iubitorii de muzică. Tânăra ne invită să facem propuneri de  piese, ce urmează să fie interpretate în studio și redate apoi pe internet. Dora își antrenează vocea pentru trei zile de Cerbul de Aur 2018. Pe 29, 30 și 31 august va fi la Brașov, deoarce așa cum a anunțat în premieră Șansa News (AICI), printre cei trei artiști reprezentanți ai țării noastre se numără și buzoianca Dora Gaitanovici.  

Așadar, Dora Gaitanovici, Ovidiu Anton și Raluca Blejusca ne vor reprezenta țara la ediția de anul acesta. Soliști și trupe renumite din industria muzicală românească și internațională vor susține recitaluri la ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur. Pe scena celei de-a 18-a ediții a Festivalului Cerbul de Aur vor urca 18 concurenți din 15 țări. Vedete internaţionale şi artişti din România vor fi în juriul celebrului festival.

Dora Gaitanovici are doar 18 ani, studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică.

Dora Gaitanovici s-a născut la 10 iunie 2000. În prezent este elevă la Colegiul Național B.P.Hașdeu din Buzău și își dorește să urmeze Universitatea de Muzică.

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică. Știe să cânte la pian de la 4 ani, iar de curând a învățat să cânte și la saxofon.

Dorei Gaitanovici îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese, dar nu refuză nicio colaborare muzicală.  Ascultă  jazz și muzică clasică, blues și rock, de toate.

În palmaresul său se înscriu:

Trofeul Tinereții – Amara 2017;
Festivalul Radu Șerban – 2017 – trofeul festivalului; 
Festivalul George Grigoriu – 2017 –  premiul al III-lea;
Finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2018 – locul 6;
Trofeul MUSIC-ADA – 2017;
Trofeu creație Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu piesa “Doar eu”,  compoziție proprie;
Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu momentul “Alunecând pe-o rază”, compoziție proprie;
Marele premiu “Talentul din liceu se-arată”- 2016;
Realizarea imnului C.N.”B.P.Hașdeu” Buzău, la împlinirea a 150 de ani de la înființare; Realizarea imnului Drăgaicii din Buzău.

A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul “Neoradiant”), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și a avut numeroase apariții la TV și radio.



Etichete: compania |  Dorei |  Gaitanovici |  Minute |  muzică
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Din aceeasi categorie
  • Chihlimbar și cadoul de Moș Nicolae; ieri; Buzau
  • 3000 de români în horă cu Nea Beni, la ROMA; 05 decembrie 2019; Buzau
  • Adriana Stuparu e acum doamna Dobrița ; 04 decembrie 2019; Buzau
  • Greii muzicii populare pe o singură scenă; 04 decembrie 2019; Buzau
  • Două nunți și o lună de miere în DUBAI; 29 noiembrie 2019; Buzau
  • Ce surpriză! Dora Gaitanovici & What’s UP; 27 noiembrie 2019; Buzau
  • Sărbătoare mare pe 21 noiembrie; 21 noiembrie 2019; Buzau
  • Ultima ora

    Presedinte
    Ion CRISTOIU
    Director general
    Vlad PUFU