Curs valutar:
4.7345
4.2201
17 iulie 2019 Ultimul update: 16:30
06 [FEB 19] MONDEN Buzau
Miercuri, 06 februarie 2019

Mariana Birică are colecție inestimabilă de costume populare

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1387 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Artista de muzică populară, Mariana Birică, are în propria casă o adevărată colecție de costume populare. Trăiește în București, dar este din Vâlcelele - Buzău și niciodată nu și-a uitat locurile natale. Anul trecut, de Sfânta Maria s-a întors în satul natal, alături de artiști dragi sufletului său, pentru a aduce prin cântec bucuria pe chipul oamenilor. Cu fiecare ocazie, Mariana Birică poartă alt costum popular, pentru că a sa colecție numără peste 200 de modele.

Buzoianca are piese din aproape toate zonele ţării – numai Dobrogea lipseşte, iar când va reuşi să cumpere un costum de acolo, colecţia va fi completă. Pe unele le-a confecţionat chiar ea, o parte sunt primite în dar, iar celelalte au fost cumpărate de prin satele pe unde a trecut. 

Cel mai vechi port popular are peste 150 de ani, iar cel mai scump a fost 1.000 de lei. Interpreta spune că piesele îi sunt atât de dragi, încât nu s-a gândit niciodată să le vândă, însă le împrumută cui are nevoie. 

În urmă cu 20 ani, cântăreaţa şi-a descoperit şi o pasiune pentru goblenuri. A început să lucreze la ele în timpul liber, iar în prezent colecţia ei de tablouri cusute' totalizează 110 piese. 
Etichete: Birică |  colecție |  costume |  inestimabilă |  Mariana |  populare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU