Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
05 [OCT 17] MONDEN Buzau
Joi, 05 octombrie 2017

Bucureștenii au dat năvală la Mânzălești

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
3 voturi 2475 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Weekend de răsfăț cu degustare de vinuri produse pe meleaguri buzoiene, îmbinate cu vizite la conace si la meștesugarii locali din județul Buzău. Mai mulți tineri dintr-o asociație de promovare a turismului au pornit în weekend din Capitală, spre Buzău.

"Misiunea noastră este una singură. Să promovam turismul românesc. Ne dorim să vizităm locuri mai puțin cunoscute, însă cel puțin la fel de minunate ca acelea consacrate. Dorim să împletim armonios natura, tradițiile, cultura și socializarea. Dorim să punem în lumina reflectoarelor adevăratele noastre origini prin ieșirile tematice pe care le organizăm. Dorim să reactivăm în fiecare dintre noi adevărata simțire românească, bazată pe valorile acestui popor care de cele mai multe ori au fost ignorate sau poate prea puțin mediatizate.", spune unul dintre membrii grupului de turiști.

Traseul acestor tineri a inclus o vizită acasă la Viorica Copăcel și mama sa, Rica Leu. Aceste două buzoience, din zona Mânzălești au povești incredibile și o adevărată colecție de straie populare, cusute de mâna lor. Turiștii au fost numai ochi și urechi la cele povestite și s-au bucurat să îmbrace ia tradițională, pentru câteva instantanee pe prispa casei. 

Ultimii meșteșugari din Mânzalești au reprezentat un real interes pentru grupul mare de turiști din București.  Aceștia au ajuns și la Milus Matei, singurul olar din zona, de care au fost fascinați.


Etichete: Bucureștenii |  Mânzălești |  năvală
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 3   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

200 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU