05 [DEC 19] MONDEN Buzau
Joi, 05 decembrie 2019

3000 de români în horă cu Nea Beni, la ROMA

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 3131 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

3.000 de suflete. 3.000 de români care au purtat în inimă și pe chip bucuria Zilei Naționale a României, la 2.000 de kilometri distanță de țară. Uniți cu mic cu mare, cu ocazia acestui 1 decembrie, românii din Roma au demonstrat că sângele apă nu se face și că inima simte românește și după mai mult de 10 ani petrecuți dincolo de granițe. Doar cine i-a văzut îi poate înțelege cu adevărat. Muncesc de cele mai multe ori 7 zile din 7, stau departe de copii, nepoți și găsesc doar câteva zile să se întoarcă acasă.

Sunt însă acolo o mare comunitate, se cunosc unii cu alții, se ajută, își dau sfaturi, se întâlnesc cu fiecare ocazie posibilă să își mai stingă dorul de România, căci cine crede că e ușor prin țări străine nu a muncit pe afară.

1 decembrie i-a adunat pe românii din Roma într-un număr impresionant. 3.000 de oameni au venit în port tradițional românesc. Au servit sarmale, mămăliguță și au strâns și ceva bănuți pentru o cauză umanitară.

Buzoianul, Benone Sinulescu a avut o mare contribuție. Cu Dan Negru prezent și alți artiști de soi au dat tonul distracției.

Maestrul Nea Beni a reînviat folclorul românesc în momentul de cumpănă, așa cum România a reînviat mereu în momentele ei grele. În cinstea Zilei Naționale a României toată lumea s-a distrat de dimineața până seară, arătând printr-o horă mare că toți simt românește și au strigat într-un glas, La mulți ani, România!Etichete: români
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Din aceeasi categorie
 • E cea mai deprimantă zi!; 20 ianuarie 2020; Buzau
 • Lucia Dumitrescu a format un cor de cameră; 15 ianuarie 2020; Buzau
 • Adrenalină în deșert pentru buzoianca lui Fodor; 13 ianuarie 2020; Buzau
 • Dr. Adriana Roșca, ce model pentru tinerii buzoieni!; 09 ianuarie 2020; Buzau
 • Sfântul Ioan: Râzi azi și vei râde tot anul!; 07 ianuarie 2020; Buzau
 • Avem 15 zile libere legale. Uite când stăm acasă!; 06 ianuarie 2020; Buzau
 • Alin Stoica ne colindă, la FOCUS FM; 20 decembrie 2019; Buzau
 • Ultima ora

  Presedinte
  Ion CRISTOIU
  Director general
  Vlad PUFU