13 [IUN 17] CULTURA Buzau
Marţi, 13 iunie 2017

Karla Lucuță celebrează IA românească la ROMA

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
12 voturi 4072 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Karla Lucuță, cea care începe diminețile cu multă veselie la radio Focus FM și realizează emisiunea de televiziune MONDEN va merge la sfârșitul lunii iunie să petreacă alături de românii din Italia, la zi de mare sărbătoare.  


Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an la 24 iunie. Comunitatea online „La Blouse Roumaine” a propus, la 21 ianuarie 2013, ia, bluza tradițională românească, drept brand de țară și a organizat, pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene, prima Zi Universală a Iei. Evenimentul a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de țări. 


Se va sărbători ia românească și la Roma, Italia. E deja eveniment cu tradiție, căci prima ediție din 2014 s-a bucurat de succes în rândurile românilor, drept pentru care au urmat și edițiile din anii următori, până la cea din anul acesta, care vine cu multe suprize. 

Va fi cântec, joc și voie bună, va fi ia românească, simbol al identității culturale românești și vor fi români, cu mult, mult dor de casă. Va fi eveniment, unul propus și organizat ani la rând de români simpli, amatori, dar care au reușit să unească pe lângă ei mai mulți români decât orice alt eveniment cultural amatorial organizat la Roma. Animați de entuziasm și de dragoste pentru România vor ajunge la Roma, pe 25 iunie de la ora 10.30 Ionica Stan, Be Colour, Grupul Artaras, Dacia As. Basarabia, Balet Modern Tradițional și mulți alții. 

Evenimentul va fi prezentat de Karla Lucuță. Românii din Italia, Spania, Germania, Belgia și alte țări ascultă www.focusfm.ro și se simt mai aproape de casă, prin intermediul celor mai iubite șlagăre românești.


Etichete: celebrează |  Karla |  Lucuță |  românească
Voteaza articolul: bun: 12  |  slab: 0   12

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

18 oct 2019 [09:59]  MONDEN BUZAU

Ruslan Lazarin- Oamenii nu sunt de vânzare

510 vizualizari Citeste tot
18 oct 2019 [09:31]  ACTUALITATE BUZAU

Secretar nou la Primăria Buzău

740 vizualizari Citeste tot
17 oct 2019 [17:27]  ACTUALITATE BUZAU

PNL, între campania electorală și guvernare

456 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU