20 [IUN 17] CULTURA Buzau
Marţi, 20 iunie 2017

Biografie sentimentală a comunei Bisoca la MNȚR

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2078 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Biografia sentimentală a comunei Bisoca este un eveniment care urmeazaă în Capitală. Atelierul este cu cu studenții de la Etnologie (Universitatea din București) și profesorul coordonator, conf. univ. dr. Narcisa Știucă, pe24 iunie 2017, ora 16:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu. Evenimentul este organizat în cadrul expoziției Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești.

În urmă cu doi ani, 10 studenţi ai specializării Etnologie de la Universitatea din Bucureşti au realizat o cercetare în localitatea Bisoca şi satele aparţinătoare acesteia, din județul Buzău.

Temele în jurul cărora s-au coagulat discuţiile şi interviurile cu locuitorii aşezării au fost ordonate pe axa temporală şi pe cea spaţială. Astfel, locuirea, istoria caselor şi a familiilor (şi poveştile acestora) s-au corelat cu datele etnografice şi sociologice privitoare la ocupaţiile fundamentale, dar şi la cele auxiliare, la pendulările între sat şi oraş, la migraţia internă în alte zone ale ţării şi la alternative profesionale actuale. s-a încercat să se afle o „biografie sentimentală” a comunei Bisoca alcătuită, ca într-un joc de caleidoscop, din relatări, consemnări şi poveşti de viaţă împletite fie cu istoria oficială, fie cu cea a familiei şi comunităţii. 

Sâmbătă, 24 iunie, studenții (actualmente absolvenți) și profesorul coordonator, conf. univ. dr. Narcisa Știucă, arată modul în care toate materiale rezultate în urma cercetărilor efectuate pot să se constituie ca o baza documentară a unui studiu de evaluare a patrimoniului tradiţional şi a potenţialului cultural local.


Etichete: Biografie |  Bisoca |  comunei |  sentimentală
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

azi [09:13]  MONDEN BUZAU

Denisa, numărul 1 în TOP 10 Focus FM

218 vizualizari Citeste tot
azi [07:36]  SPORT BUZAU

HANDBAL În pas de defilare

110 vizualizari Citeste tot
azi [07:32]  ACTUALITATE BUZAU

Cine a peticit breteaua din Crîng?

156 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [12:41]  ACTUALITATE BUZAU

Muzica de cor cucereşte Buzăul

305 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [10:11]  MONDEN BUZAU

Iată cum arată TOP 10 Focus FM!

645 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [07:51]  SPORT BUZAU

Costică Stan - 68!

351 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU