EVENIMENT
Curs valutar:
4.6573
3.8067
18 ianuarie 2018 Ultimul update: 11:07
20 [IUN 17] CULTURA Buzau
Marţi, 20 iunie 2017

Biografie sentimentală a comunei Bisoca la MNȚR

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2251 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Biografia sentimentală a comunei Bisoca este un eveniment care urmeazaă în Capitală. Atelierul este cu cu studenții de la Etnologie (Universitatea din București) și profesorul coordonator, conf. univ. dr. Narcisa Știucă, pe24 iunie 2017, ora 16:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu. Evenimentul este organizat în cadrul expoziției Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești.

În urmă cu doi ani, 10 studenţi ai specializării Etnologie de la Universitatea din Bucureşti au realizat o cercetare în localitatea Bisoca şi satele aparţinătoare acesteia, din județul Buzău.

Temele în jurul cărora s-au coagulat discuţiile şi interviurile cu locuitorii aşezării au fost ordonate pe axa temporală şi pe cea spaţială. Astfel, locuirea, istoria caselor şi a familiilor (şi poveştile acestora) s-au corelat cu datele etnografice şi sociologice privitoare la ocupaţiile fundamentale, dar şi la cele auxiliare, la pendulările între sat şi oraş, la migraţia internă în alte zone ale ţării şi la alternative profesionale actuale. s-a încercat să se afle o „biografie sentimentală” a comunei Bisoca alcătuită, ca într-un joc de caleidoscop, din relatări, consemnări şi poveşti de viaţă împletite fie cu istoria oficială, fie cu cea a familiei şi comunităţii. 

Sâmbătă, 24 iunie, studenții (actualmente absolvenți) și profesorul coordonator, conf. univ. dr. Narcisa Știucă, arată modul în care toate materiale rezultate în urma cercetărilor efectuate pot să se constituie ca o baza documentară a unui studiu de evaluare a patrimoniului tradiţional şi a potenţialului cultural local.


Etichete: Biografie |  Bisoca |  comunei |  sentimentală
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 ian 2018 [11:02]  POLITIC BUZAU

Ce urmează pentru Marcel Ciolacu

1797 vizualizari Citeste tot
16 ian 2018 [09:49]  MONDEN BUZAU

Cine e fata cu cobza de la Focus FM

477 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU