09h 59' ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 aprilie 2016

Ziua şi percheziţia. Azi, la depozitele de autoturisme

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
0 voturi 1305 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [09:59] 22 APR 2016 › Cei trei buzoieni, suspectaţi că şi-au construit adevărate afaceri cu parcuri auto în toată regula, au scăpat de arest. După ore bune de audieri, anchetatorii i-au lăsat să plece acasă. Toţi trei vor fi însă, în continuare, cercetaţi în stare de libertate.
Reamintim, cei 3 indivizi care dețin mai multe parcuri auto în județ, bănuiți de evaziune fiscală, au fost verificaţi ieri de poliţişti. Două dintre punctele de depozitare a autoturismelor, unde au ajuns poliţiştii, sunt la Limpeziş şi Poşta Câlnău. La Poșta Câlnău, parcul auto era deținut de doi frați de 30 și 32 de ani, care se ocupau cu vânzarea de mașini. Rețeta era simplă: cei doi aduceau mașinile de peste hotare, pe unele le îmbunătățeau punând piese noi sau de la alte mașini vechi, apoi le vindeau. La fel proceda și un bărbat de 38 de ani la Limpeziș. Nici unul nu făcea însă afaceri cu acte în regulă. Și nici unul nu s-a gândit că, punînd piese vechi la mașini, le pun viețile în pericol cumpărătorilor. Nefiind înregistrați pe nicăieri cu afacerea, cei 3 au prejudiciat statul cu cel puțin 200 de mii de lei.
În urma perchezițiilor de ieri, anchetatorii au descoperit că multe dintre autoturisme nu aveau acte de proveniență. În total peste 190 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care cei 3 nu deţineau acte de provenienţă, au fost indisponibilizate.UPDATE [07:59] 21 APR 2016 › La percheziţii participă şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român, care fac verificări ale seriilor maşinilor. Potrivit ultimelor informaţii, poliţiştii au ridicat 2 autoturisme de la un centru de la Poşta Cîlnău.


25 de politişti din IPJ Buzău desfăşoară o serie de percheziţii în 6 puncte de depozitare a maşinilor, urmărind descoperirea de fapte de evaziune fiscală. 

Într-un comunicat de presă al poliţiei buzoiene se arată: "În această dimineaţă, peste 25 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează 6 percheziţii domiciliare și la sediul unor spații de depozitare a autoturismelor de pe raza județului Buzău, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău efectuează 6 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 -2015, cei în cauză au desfășurat  activități neautorizate de valorificare a subansamblurilor și pieselor provenite din dezmembrări auto. Acestea ar fi fost comercializate la diverse peroane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunțuri postate pe internet, fără ca veniturile obținute să fie declarate organelor fiscale.

Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională până la acest moment este de peste 200.000 de lei.
 
Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.
 
La activități participă și reprezentanți ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere și Piață și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău."
 


Etichete:  |  evaziune |  politie |  autoturisme |  depozit |  percezitii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 feb 2020 [12:44]  ACTUALITATE BUZAU

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

417 vizualizari Citeste tot
20 feb 2020 [12:12]  MONDEN BUZAU

Irina Loghin la 81 de ani. POZE INEDITE

440 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU