05 [APR 19] POLITIC Buzau
Vineri, 05 aprilie 2019

Toma îl respinge vehement pe Roşioru

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
5 voturi 2246 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Propunerea A.L.D.E. pentru funcţia de viceprimar al municipiului Buzău, respinsă de edilul-şef. La nici 24 de ore de la anunţul liderilor A.L.D.E. privind propunerea consilierului P.S.Ro. Silviu Roşioru pentru ocuparea funcţiei de viceprimar, primarul Constantin Toma spune că nu va accepta niciodată această propunere şi cere A.L.D.E. să vină cu un alt nume. 

"Cred că este o glumă, nu pot să cred că ALDE n-a avut alta propunere decît asta. Nu ştiu la ce l-aş putea folosi pentru că viceprimarul îndeplineşte o parte dintre sarcinile pe care le are primarul prin lege. Este foarte complicat pentru că pregatirea domniei sale, ştiinţa de carte, experienţa în domeniu, legate de primărie, bineînţeles, sînt aproape de zero. Această primărie nu este o distracţie. Ei să propună un om care ştie carte, să aibă experienţă în domeniu şi să pot să mă înţeleg cu el pentru că, pînă la urma, sîntem într-o alianţă şi nu în opoziţie. Să propună un om care nici măcar nu este în partidul lor e o chestie extrem de ciudată, şi oricum, nu pot accepta o asemenea propunere", a declarat pentru Focus FM regional, primarul Buzaului, Constantin Toma.

Reamintim că Silviu Roșioru a fost desemnat joi seară să ocupe una dintre funcţiile de viceprimar al municipiului Buzău, post care aparţine, printr-un protocol central, partidului lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv Judeţean al filialei A.L.D.E. Buzău. Propunerera de la Buzău va fi trimisă la Bucureşti pentru avizare, iar, ulterior, va ajunge în Consiliul Local Municipal. În acest moment în Consiliul Local Municipal  Buzău, P.S.D. are 11 mandate, P.M.P. 2, P.N.L. 6, P.S.Ro. 2 şi A.L.D.E. 2, iar Roşioru are nevoie de jumătate +1 din voturi, adică 12 pentru a deveni viceprimar al municipiului. 
Șansa news.ro anunţa încă din această dimineaţă că este de aşteptat ca primarul Toma să se opună acestei soluţii şi, în consecinţă, protocolul dintre A.L.D.E. şi P.S.D. ar putea fi rupt şi de facto la Buzău, în condiţiile în care acesta nu funcţionează în mod concret de mai multă vreme.

Reamintim, în urmă cu aproape două săptămîni, o funcţie de viceprimar a rămas liberă după ce fostul titular, Andrei Neder de la A.L.D.E. şi-a dat demisia, în urma unui conflict deschis cu primarul Constantin Toma care l-a lăsat fără prerogative, i-a luat maşina de serviciu şi secretara.  

În cursul zilei de sîmbătă fruntaşii organizaţiei judeţene a P.S.D. se vor întîlni şi vor discuta subiectul după care vor lua o decizie, spun surse din interiorul partidului.Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU