05 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 05 martie 2018

Recensămîntul care a adus vrajba printre locatari

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
5 voturi 1625 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Un adevărat război stă să izbucnească după ce firma de salubritate din municipiul Buzău a demarat o acțiune de verificare a listelor de locatari afișate în fiecare scară de bloc. Confruntarea cifrelor raportate operatorului de salubritate, privind numărul beneficiarilor de servicii, cu listele de întreținere din fiecare scară de bloc a produs surprize mari. Pînă acum au fost verificate 140 de asociații de proprietari dintr-un total de 272, iar reprezentanții RER Sud susțin că sunt diferențe uriașe. 

Centralizarea datelor de la cele 140 de asociații este în curs, dar, situația provizorie arată că sunt deja aproape  900 de persoane trecute pe listele de la avizierele blocurilor, care nu se regăsesc și în listele trimise lunar operatorului de salubritate de președinții asociațiilor de proprietari. Și cum numărătoarea este abia la jumătate, diferența ar putea crește. ”Estimăm că, la finalul centralizării, diferențele din cele 140 de asociații, vor fi în jur de 1500 -2000 de persoane. Vom da publicității aceste cifre!”, a declarat Denisa Hîncu, purtător de cuvînt al SC RER SUD Buzău. Potrivit sursei citate, vor exista discuții cu președinții asociațiilor de proprietari care au făcut raportări eronate, mai ales că aceste declarații se fac pe propria răspundere și pot atrage inclusiv sancțiuni de ordin penal. 


Modul în care s-au făcut verificările, i-a intrigat pe reprezentanții asociațiilor de proprietari. ”Ei au intrat în imobile fără aprobarea asociațiilor și ei știu ce au fotografiat la aviziere. Dacă veneau la noi, la asociații, noi le-am fi pus la dispoziție, pentru a compara, listele afișate în blocuri și declarațiile făcute către SC RER SUD. Probabil că s-au mai strecurat și erori. Or mai fi președinți care au declarat numărul de locatari din lunile precedente, nu știu.”, a declarat  Gheorghe Tănăsescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, filiala Buzău. 

Și consilierul local municipal Ion Barbu a reacționat după acțiunea reprezentanților firmei de salubrizare: ”Eu nu văd să poată RER să verifice, în mod obiectiv, situațiile din asociații. Ei acum doar își caută niște argumente să ridice tariful la gunoi de la 11 lei la 11,5 lei pentru fiecare persoană. Este un proiect în dezbatere publică și ei încearcă să își găsească argumente pentru această majorare. Dar, această situație demonstrează un lucru: că nu poți niciodată să stabilești corect cum trebuie să plătești gunoiul”.

Alesul local spune că o modalitate prin care s-ar putea pune capăt acestei dispute ar fi ca asociațiile de proprietari să plătească pentru cantitatea de gunoi colectată, nu pe cap de locatar. Aplicarea unei asemenea măsuri ar obliga societatea RER SUD Buzău să cîntărească deșeurile ridicate de pe platformele blocurilor, ceea ce se traduce în investiții noi, făcute pe cheltuiala operatorului. 

Etichete: locatari |  printre |  Recensămîntul |  vrajba
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 4   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 mar 2018 [13:34]  ACTUALITATE BUZAU

400 lei, șpaga pentru funcționara de la Finanțe!

2282 vizualizari Citeste tot
20 mar 2018 [10:33]  MONDEN BUZAU

Tu ești fericit?

301 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU