28 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 februarie 2017

Războiul Primărie vs. poliţişti locali, un nou episod

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1994 vizualizari 0 comentarii

Un nou episod din războiul poliţiştilor locali cu Primăria Buzău s-a consumat ieri. La Tribunalul Buzău a avut loc un nou termen într-un proces care a pornit de la rezilierea contractelor de pază încheiate de Poliţia Locală cu şcolile şi grădiniţele dar şi mai multe societăţi din Buzău.

Poliţiştii locali s-au adresat instanţei după ce, la finele anului trecut, Primăria Buzău a decis, pe lîngă disponibilizarea a peste 300 de angajaţi ai Poliţiei Locale, şi rezilierea contractelor dintre instituţie şi unităţile şcolare. În aceste condiţii, şcolile şi grădiniţele din Buzău au organizat licitaţii şi au încheiat contracte cu firme de pază care să asigure protecţia copiilor. Poliţiştii spun că autorităţile locale au luat o decizie total ilegală în momentul în care au scos agenţii din şcoli şi grădiniţe, motiv pentru care s-au adresat instanţei. "Acest proces a plecat, începînd cu rezilierea contractului. Noi, Poliţia Locală, aveam, inclusiv în luna decembrie 2016, contract cu toate instituţiile de învăţămînt. Primăria a reziliat contractele cu toate instituţiile şi nu trebuia să facă aşa ceva pentru că noi aveam un proces pe rol, careera început cu data de 28.10.2016. Noi ne-am întors împotriva celor de la Primărie, instituţiilor de învăţămînt, inclusiv toate firmele de pază, să vedem cum s-au încheiat contractele şi cum s-a făcut licitaţia", a declarat liderul de sindicat al poliţiştilor locali din Buzău, Vasile Ene.

Cer raportul Curţii de Conturi

Poliţiştii locali nu au chemat în instanţă doar Primăria, ci şi reprezentanţii şcolilor şi grădiniţelor dar şi pe cei ai societăţilor comerciale care au renunţat la serviciile agenţilor. Poliţiştii au cerut autorităţilor să arate, negru pe alb, pe ce s-au bazat în momentul rezilierii contractelor dintre Poliţia Locală şi unităţile de învăţămînt. De asemenea, au cerut ca autorităţile să aducă pe masa magistraţilor inclusiv raportul Curţii de Conturi, potrivit căruia peste 300 de poliţişti locali au fost angajaţi ilegal. Astăzi a avut loc a doua şedinţă de judecată din acest dosar urmînd ca luna viitoare Tribunalul Buzău să vină cu o soluţie. Magistraţii vor spune dacă Primăria a acţionat conform legii în momentul în care a reziliat contractele de pază dintre Poliţia Locală şi şcoli şi grădiniţe.

"Noi am cerut şi cerem în continuare, inclusiv la procesul care este pe rol la recursul din 14 martie, la suspendare, am cerut, tot raportul Curţii de Conturi, ca să vedem acea sumă de 4 milioane şi ceva de euro, de unde provine. Toată suma aia ni s-a dat nouă în spinare, că Poliţia Locală are salarii de nu ştiu cîte zeci de milioane şi nu este adevărat. Am cerut în instanţă să verifice actele, să vedem cine este vinovat şi să plătească. Astăzi (ieri, n.r.), doamna judecător a verificat actele, mai trebuiau, din partea ambilor, şi din partea avocatei care ne reprezintă pe noi, şi a celorlalţi, să aducă nişte documente şi pe data de 13 s-a dat ultimul termen", a mai spus Vasile Ene.

Între timp, tot luna viitoare, dar pe 14 martie, începe recursul înaintat de Primăria Buzău la decizia Tribunalului din toamna anului trecut. Atunci, magistraţii buzoieni au dispus ca cei peste 300 de poliţişti care primiseră preavize să rămînă în activitate. Noua  organigramă a Primăriei Buzău, din care au fost scoase locurile de muncă ale agenţilor, a fost suspendată. Primăria a făcut recurs iar procesul continuă la Curtea de Apel Ploieşti.Etichete: episod |  locali |  politisti |  Primarie |  Razboiul
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU